Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Прихід Василя Зінкевича і Назарія Яремчука

Читайте также:
  1. Пілот Назарій під час керування літаком випив 100 г коньяку. Дайте правову оцінку діям Назарія.
  2. ПРИХІД ДО ВЛАДИ ГЕТЬМАНА П.СКОРОПАДСЬКОГО

У кінці 1968 у ансамблі з'явився початкуючий співак Василь Зінкевич, у листопаді 1969 свої перші кроки у вокальній школі Л. Дутківського почав робити —Назарій Яремчук.

Перша відзнака і платівка

У квітні 1970 ансамбль отримав Диплом першого ступеня і Велику Золоту медаль на Республіканському фестивалі-конкурсі самодіяльного мистецтва. Московська фірма «Мелодія» випустила першу платівку-міньйон «Смерічки» з конкурсними піснями.

Склад 1970 року

З 1970 у «Смерічці» брали участь: Левко Дутківський (музичний і хужожній керівник, клавішні), Октавіан Бендас (лідер-гітара), Олександр Мараков (ритм-гітара, вокал), Олег Федотов (бас-гітара), Олександр Мазан (ударні інструменти), Валерій Бурмич, Олесь Курик, Олександр Бродовінський, Василь Гнатюк (духові інструменти), Галина Мокрецова, Таня Герасимова, Одарка Журумія, Марія Наголюк, Зоя Маслова (бек-вокал), Марія Ісак, Мирослава Єжиленко (з 1972 р.), Василь Зінкевич, Назарій Яремчук (солісти).

У 1972 році «Смерічка» у Москві перемогла у телеконкурсі «Алло, ми шукаємо таланти» з піснею Л. Дутківського «Горянка». Ансамбль був нагороджений Почесною Грамотою Президії Верховної Ради УРСР і отримав звання народного. У ці два роки «Смерічка» взяла участь у телеконкурсах в Москві. Зокрема«Пісня-71» з піснею В. Івасюка «Червона рута» та «Пісня−72» з піснею В. Івасюка «Водограй».

Чернівецький період (1973–1995)

Переїзд у Чернівецьку філармонію і всесоюзна слава

1 квітня 1973 «Смерічка» під керуванням Л. Дутківського разом з солістами Н. Яремчуком та В. Зінкевичем переходить на професійну сцену у Чернівецьку філармонію. Дутківський запрошує до ансамблю нових вокалістів. В «Смерічці» співають: Алла Зборлюкова, Людмила Артеменко (пізніше солістка Дніпропетровського ансамблю «Водограй»), Анастасія Лазарук з Кишинева (тепер популярна поп-зірка в Румунії) пізніше сестери Євгенія та Катерина Зайцева, а також Надія Пащенко з Києва, Олена Шевченко із Закарпаття (майбутня дружина Н. Яремчука).

Успішні гастролі, скрізь переаншлаги по Всьому Радянському Союзі. В цей час за участю ансамблю «Смерічка» знімаються телестрічки «Стартує пісня», «Ти плюс я — весна» та ін. Ансамбль «Смерічка» бере участь в Днях української літератури та мистецтва в Естонії, у багатьох фестивалях мистецтв: «Московські зірки», «Київська весна», «Марцешор», «Буковинська весна», «Кримські зорі», «Білоруська музична осінь».

Колектив в 1975 р. записує на фірмі «Мелодія» свій перший диск-гігант з піснями Л. Дутківського, В. Івасюка, В. Гроцева, Г. Скупінського, який в 1976розходиться великим тиражем.




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 30 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав