Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Тема 9. Финансовый менеджмент производства

Читайте также:
  1. C) различие стран в обеспеченности факторами производства
  2. E) сферу по обслуживанию сельского хозяйства и по обеспечению его необходимыми для производства средствам
  3. I период развития менеджмента - древний период. Наиболее длительным был первый период развития управления - начиная с 9-7 тыс. лет до н.э. примерно до XVIII в.
  4. I. Издержки производства и издержки обращения.
  5. I. Исторические аспекты возникновения теории инвестиций и инвестиционного менеджмента.
  6. I. Исторические аспекты возникновения теории инвестиций и инвестиционного менеджмента.
  7. II. Классическая школа менеджмента или административная.
  8. III. Порядок производства и решения дел
  9. III. Сущность и цели инвестиционного менеджмента
  10. IV. Принципы конституционного судопроизводства
Поведінка, що сприймається як ознака слабкості Поведінка, що сприймається як ознака авторитетності
   
Вербальна
· зайве виправдовування; · пошук підтвердження; · вживання зменшувальних форм слів; · • безособова форма дієслів (наприклад, зроблено, виконано) • прийняття відповідальності за власні погляди, представлення їх як власної точки зору (наприклад, вирази "на мою думку, вважаю, що..."); • вживання тверджень, що починаються з "я"; • вживання дієслів у активній формі
Вокальна
• тихий голос, шепіт; • зростаюча інтонація • рішучий голос; • виразна артикуляція
Візуальна
• погляд спрямований у сторону, уникання зорового контакту; • прикушування губ, затуляння рукою рота під час мовлення; • схилена постава; • схрещення рук і ніг; • вертіння, виконання багатьох непотрібних рухів • безпосередній зоровий контакт із співрозмовником (аудиторією); • глибоке, вільне дихання; • міцне потискання долоні; • відкрита та пряма постава; • опанування власною жестикуляцією й мімікою  

 

Доцільним також є попередня критична самооцінка промовцем свого зовнішнього вигляду з метою завчасного усунення свідомих і несвідомих бар’єрів між ним та слухачами. Варто витратити час і підібрати найбільш відповідний до заходу костюм, щоб до розумових здібностей і напрацьованих досягнень додати відповідний зовнішній вигляд. У такому разі з боку промовця буде передбачений той максимум, який сприяє досягненню поставленої мети.

Щодо змісту та форми виступу, окрім визначення мети, для досягнення успіху необхідно продумати його структуру: вступ (ознайомлення з проблемою, інформування слухачів про свої наміри), основний зміст (розкриття своїх поглядів на ту чи іншу проблему) і закінчення (підсумок головних концепцій та цілей). Ефективний виступ повинен бути таким:

o помітним серед інших виступів (простим і зрозумілим, не вимагати додаткових тлумачень);

o привертати увагу (ґрунтуватися на знаннях аудиторії, які постійно розвиваються і поглиблюються, бути різнорідним за змістом і мотивуванням, підпорядкованим головній меті, без зайвих відступів);

o спонукати до конкретної дії (виражати повагу до адресата і викликати його симпатію, містити елементи, які припускають перевірку істинності інформації, бути неагресивним).

Останнім елементом, що визначає ефективність публічного виступу, є врахування чинників, які впливають на контакт з аудиторією. Основні з них наведено на рис. 1.

 

 

 


Рис. 1. Чинники, що впливають на контакт з аудиторією під час публічного виступу

 

Таким чином, можна сформулювати основні критерії, які в сукупності з урахуванням зазначених елементів на етапі підготовки та безпосередньо при публічному виступі впливають на його ефективність.

Почуття аудиторії – це якість, яку неодмінно має розвивати в собі кожен виступаючий. Для цього потрібно збирати відомості про аудиторію майбутнього виступу, враховувати такі ознаки аудиторії, як її однорідність або неоднорідність, спеціальність, освітній рівень, приблизне коло інтересів, її ознайомлення з проблематикою виступу, демографічні особливості. Усе це буде додатковою гарантією від помилок, зокрема, від помилки у вигляді розрахунку на якогось так званого "пересічного слухача". Інакше кажучи, виступаючий повинен проявити турботу про відповідність свого виступу потребам та інтересам слухачів, а також їх можливостям.

Усе це дозволило узагальнити критерії ефективності публічного виступу та обґрунтувати їх з позиції доцільності їх дотримання (рис. 2).

У результаті дослідження з’ясовано, що як фактори ефективності публічного виступу можуть бути розглянуті особливості особистості виступаючого, його вербальна і невербальна поведінки, форма і зміст його виступу, характер зворотного зв’язку з аудиторією. Таким чином, кожен, хто прагне зробити свій виступ ефективним, повинен при врахуванні цих факторів систематично працювати над собою.

 


Рис. 2. Критерії ефективності публічного виступу

 
 

   
 
 
 
 
 

       
   
 
 
 
 

 
 


 

 

Тема 9. Финансовый менеджмент производства

План:

1. Сущность, цели, задачи и функции финансового менеджмента.

2. Понятие «ресурсоемкость» и оценка эффективности использования ресурсов




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 16 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав