Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Застосування комп’ютерних ігор

Читайте также:
  1. I. Сфера застосування
  2. VІІ. Організації контролю застосування СУР
  3. Акти застосування норм права, їх ознаки та види
  4. Банківське кредитування здійснюється із застосуванням таких позичкових рахунків: простий, спеціальний, контокорентний (поточний рахунок з овердрафтом).
  5. Візитні картки дипломата та їхнє застосування
  6. Гігієнічні правила та норми що до застосування інформаційних технологій
  7. Економічні методи менеджменту, специфіка їх застосування підприємствами туристичної сфери
  8. Застосування заходів прокурорського реагування за наслідками прокурорського нагляду за додержанням законодавства щодо житлових прав громадян.
  9. Застосування індексів у правовій науці.

Важливе значення для дітей молодшого шкільного віку мають ігрові форми організації навчальної діяльності.

Розглядаючи психолого-педагогічні аспекти застосування ПК як об’єкта вивчення, Ю.І. Машбиць відзначає, що залучення учнів у проблемні ситуації за допомогою ігрових форм навчання чинить благотворний вплив на мотивацію учіння.

Англійські дослідники Р. Вільямс і К. Маклін вважають, що застосування комп’ютерних ігр виправдане в тому випадку, якщо воно спрямоване на досягнення певного педагогічного результату, позитивно впливає на мислення, емоції, пам’ять учнів, їхню пізнавальну, мотиваційну і психомоторну активність.

Відомо, що психологи Д.Б. Ельконін, О.М. Леонтьєв та інші, називають гру – провідною, яка визначає психологічний розвиток дитини, діяльністю. Гра дозволяє найбільш природним шляхом залучати малюків до будь-якого типу діяльності, не поспішаючи і не примушуючи, застосовуючи в різних умовах, узагальнюючи та відпрацьовуючи.

Доведено, що через гру знання дітей не тільки уточнюються і розширюються, разом з тим, у силу їх неодноразового відтворення, якісно змінюються, набувають осмисленого та узагальненого характеру. У результаті цього процесу учні непомітно для себе засвоюють закладений у грі навчальний матеріал. Крім того, формується культура виховання людських цінностей, а також є можливість підготовки до роботи з комп’ютерною технікою. Типи комп’ютерних ігор наведені на рис. 1.

 
 

 


Рис. 1. Комп’ютерні ігри в навчальному процесі

 

Важливо підкреслити, що комп’ютерні навчальні та ігрові програми повинні носити розвивальний характер, реалізовувати прагнення дитини до творчих дій. Тобто, комп’ютерні ігри є цінним методологічним інструментом, який потребує обміркованого та обережного застосування.

В процесі навчання гра призначена виконувати ряд функцій, найбільш важливі з яких – евристична, навчаюча, виховна, репрезентативна, комунікативна, естетична і трудова.

 




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 44 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав