Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Висновки. Обробка виключних ситуацій є досить важливою на даний час

Читайте также:
  1. Висновки
  2. Висновки
  3. ВИСНОВКИ
  4. Висновки
  5. Висновки
  6. Висновки
  7. ВИСНОВКИ
  8. ВИСНОВКИ
  9. ВИСНОВКИ

 

Обробка виключних ситуацій є досить важливою на даний час. Виняткова ситуація, або просто виняток, відбувається під час виконання. Використовуючи підсистему обробки виняткових ситуацій в С #, можна обробляти структурованим і контрольованим чином помилки, що виникають при виконанні програми. Головна перевага обробки виняткових ситуацій полягає в тому, що вона дозволяє автоматизувати отримання більшої частини коду, який раніше доводилося вводити в будь-яку велику програму вручну для обробки помилок.

Обробка виняткових ситуацій виникла саме через те, що користувачі роблять помилки в користуванні програми. В залежності від виду помилки їх можна класифікувати по різному. Якщо виникають помилки, яка організовує збій програми, то вони називаються винятками. Замість того щоб дозволити відбутися програмному збою, середа CLR зупиняє штатний виконання програми та надає можливість обробити виключення самою програмою. Це називається обробкою виключень.

Виняткові ситуації в С # організовується за допомогою чотирьох ключових слів: try, catch, throw і finally. Вони практично не можуть існувати один без одного. Оператори програми, які потрібно контролювати на появу винятків, полягають в блок try. Виключення, яке може бути перехоплено і оброблено яким-небудь раціональним способом в коді програми за допомогою оператора catch. А для генерування винятків вручну служить ключове слово throw. Будь код, який повинен бути неодмінно виконаний після виходу з блоку try, поміщається в блок finally.

Слід, однак, мати на увазі, що якщо виключення не генерується, то блок оператора try завершується як звичайно, і всі його оператори catch пропускаються. Блок try повинен містити лише дійсно необхідний код. По суті, блок try - це відрізок коду, під час виконання якого відбувається відстеження виникаючих винятків. А оператор catch служить для перехоплення всіх виняткув не залежно від їх типу. У найбільш простій формі одного блоку try відповідає один блок catch.

Перехоплення одного зі стандартних винятків виключає аварійне завершення програми. Як тільки виключення буде згенеровано, воно повинно бути перехоплено якимось фрагментом коду в певному місці програми. Коли виникає помилка індексування масиву, виконання програми переривається і видається таке повідомлення про помилку.

Іноді потрібно визначити кодовий блок, який буде виконуватися після виходу з блоку try / catch. Для цього використовується блок finally. Даний блок виконується і в тому випадку, якщо будь-який код у блоці try або в пов'язаних з ним блоках catch призводить до повернення з методу.


 




Дата добавления: 2014-12-19; просмотров: 50 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав