Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ЇХ ВИКОНАННЯ

Читайте также:
  1. I. ЗАГАЛЬНІ ПОРАДИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ
  2. Алгоритм виконання курсової роботи
  3. Визнання та виконання міжнародного комерційного арбітраж­но­го рішення
  4. Виконання акредитива
  5. Виконання бюджету.
  6. Виконання господарських зобов'язань
  7. Виконання заповіту. Оформлення права на спадщину.
  8. Виконання зобов'язання
  9. Виконання місцевих бюджетів за видатками. Розпис видаткової частини бюджету
  10. Виконання наказу або розпорядження

(норма в синхроническом аспекте).

Смена одной нормы другой происходит постепенно, в течение ряда лет. На протяжении небольшого промежутка времени языковые изменеия мало заметны, но тем не менее их накопление происходит. На каком-то этапе конкурирующие способы выражения могут функционировать параллельно, как варианты.

Варианты – разновидности одной и той же языковой единицы, обладающие одинаковым значением, но различающиеся по форме.

Варианты бывают равноправными и неравноправными, то есть различающимися по стилистической принадлежности.

 

Равноправные варианты Неравноправные варианты
. 1. лингвистика – тел белеме, 2. ул елларны = ул елларда; 3. май аеннан = май аенда һ   әни (нейтр.) – ана (спец.)   карарга (нейтр.) – багарга (книжн.)  

СТЛЯ, не без влияния СМИ, заметно меняет свой статус: норма становится менее жесткой, допускает вариативность. Она ориентируется не на незыблемость и всеобщность, а скорее на коммуникативную целесообразность. Следовательно, норма сегодня – это часто не столько запрет на что-то, сколько возможность выбора.

Граница нормативности и ненормативности иногда бывает стертой, и некоторые разговорные и просторечные языковые факты становятся вариантами нормы.

Становясь всеобщим достоянием, литературный язык легко впитывает в себя прежде запретные средства языкового выражения.

 


[1] Социолингвистика – научная дисциплина, развивающаяся на стыке языкознания, социологии, социальной психологии и этнографии и изучающая широкий комплекс проблем, связанных с социальной природой языка, его общественными функциями, механизмом воздействия соц. Факторов на язык той ролью, которую играет язык в жизни общества.

ТЕМАТИКА КУРСОВИХ РОБІТ

З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ТЕОРІЯ ДЕРЖАВИ ТА ПРАВА»

ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ЇХ ВИКОНАННЯ

В рамках вивчення курсу «Теорія держави і права» передбачено написання студентами курсових робіт. Курсова робота є одним із видів індивідуальних завдань навчально-дослідницького характеру, якій не тільки сприяє закріпленню, поглибленню й узагальненню знань, одержаних студентами за час навчання, а і їх застосуванню для комплексного вирішення конкретного фахового завдання. Під час виконання такої роботи в студентів виробляються навички та вміння самостійно працювати з навчальною та науковою літературою, використовуючи сучасні інформаційні засоби й технології.

Після визначення теми курсової роботи студентові необхідно підібрати відповідну літературу, для чого слід ознайомитися з рекомендованою літературою й першоджерелами за вибраною темою. Крім цього, студенти повинні попрацювати з актуальними періодичними виданнями та електронними ресурсами. Відповідні рекомендації та консультації щодо таких видань та ресурсів можна отримати від викладача або в університетській бібліотеці.

Курсова робота має бути виконана відповідно до плану. У структурному відношенні курсова робота повинна мати наступні складові:

1. титульну сторінку (зразок подано нижче):

2. зміст з номером початкової сторінки кожної складової;

3. вступ;

4. основну частину;

5. висновки;

6. список літератури, яку було використано при написанні курсової роботи.

Зміст:

У вступі до курсової роботи слід вказати актуальність обраної теми. Курсова робота повинна бути присвячена послідовному розкриттю теми. Для цього, крім реферування й аналізу міжнародно-правових актів, а також відповідної літератури, слід вказати також своє власне розуміння та ставлення до питань, які розглядаються в окремих пунктах курсової роботи. Саме власна позиція студента щодо викладених положень є важливим критерієм оцінки курсової роботи.

Посилання на використані джерела:

Загально прийнятими способами посилань на використані джерела є наступні:

1. подання використаного джерела та відповідної сторінки арабськими цифрами у квадратних дужках слідом за цитатою: [1, с.33]. Наприклад: «Рада Європи була заснована 05.05.1949 як міжнародна організація зі штаб-квартирою в Страсбурзі для того, аби «створити тісніший зв'язок між її членами для захисту і сприяння ідеалам та принципам, що утворюють їх спільну спадщину, і сприяти їх економічному та соціальному поступові» [1, с.33]. Тут цифра «1» означає порядковий номер цитованого джерела у списку використаної літератури в кінці курсової роботи, а цифра «33» - номер сторінки у цьому джерелі;

2. подання повних вихідних даних цитованої роботи за допомогою виноски внизу сторінки. Наприклад: «Україна як демократична держава має наблизитися до визнаних у світі міжнародних стандартів у сфері праці. Це спонукає її до ратифікації міжнародних нормативно-правових актів. Тобто взяти зобов’язання привести своє національне законодавство у відповідність до міжнародних стандартів праці»[1].

Оформлення курсової роботи:

Курсова робота повинна бути виконана охайно та без помилок й виправлень. Перед тим як здати курсову роботу на перевірку студенту слід уважно її перечитати та перевірити щодо можливих змістовних та формальних погрішностей. Сторінки мають бути пронумерованими та зшитими (скріпленими). На останній сторінці курсової роботи студентам необхідно поставити дату та власноручний підпис.

Обсяг курсової роботи:

Контрольна робота повинна складати від 25 друкованих (кегль 12) та 30 рукописних сторінок стандартного формату А4.

Оформлення списку літератури в контрольній роботі:

Монографія, підручник, посібник, довідник:

Штрайнц Р. Європейське право / Перекл. з нім. Катерина Котюк; наук. Ред. Укр. Вид. Михайло Микевич. – Львів: Астролябія, 2009. – 480 с.

Збірник статей:

Порівняльне правознавство: сучасний стан і перспективи розвитку: Зб. статей / За ред. Ю.С. Шемшученка, Л.В. Губерського, І.С. Гриценка; упор. О.В. Кресін. – К.: Логос, 2009. – 712 с.

Стаття:

Баронін А. Вплив юридичного врегулювання кордонів Євросоюзом в політичному процесі інтеграції України // Право України. - 2003. - № 2. - С. 142 - 144.

Стаття на інтернет-сайті:

Штукарин С. Посол ЕC відвідає Крим та відкриє проект, що фінансується у Севастополі // Сайт Портал Української асоціації європейських студій Євростудії в Україні. Режим доступу: http://www.europa.org.ua/

 

Студенти самостійно обирають одну з нище вказаних тем.




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 34 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.015 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав