Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

АМА, С_ОН.

Якщо ви:

член профспілки не є членом профспілки
1. Профспілкові органи представляють і відстоюють Ваші трудові і соціальні інтереси перед державними органами влади, роботодавцем. 1. Ви самостійно розв’язуєте Ваші професійні проблеми з керівником підприємства, органами влади.
2. Маєте право отримати від своєї профорганізації безкоштовну юридичну консультацію і правову допомогу. При виникненні конфліктів з питань трудового і соціального права профспілка представляє своїх членів у суді. 2. Ви змушені звертатися за юридичною допомогою за відповідну плату і захищати свої права самостійно. Доводиться оплачувати послуги адвоката за представництво в суді в сумі 500-1000 грн. за кожний день.
3. При необхідності Профспілка завжди надасть Вам матеріальну допомогу з профспілкового бюджету. 3. Вам доведеться звертатися за матеріальною підтримкою до роботодавця.
4. Ви маєте право отримати санаторно-курортну путівку, придбану за рахунок коштів профспілкового бюджету, при отриманні путівок через профком, ви не сплачуєте прибутковий податок з її вартості. 4. Працівник не має права на профспілкові путівки, а при отриманні інших путівок через профком, має сплатити прибутковий податок з їх вартості.
5. Від Вашого імені профспілкові органи укладають колективні угоди та договори. 5. Де немає профспілкової організації — зазвичай немає і колективного договору.
6. Ви обов’язково отримаєте захист Профспілки при звільненні з роботи з ініціативи роботодавця і у разі притягнення до дисциплінарної відповідальності. 6. Працівник, що не є членом профспілки – наодинці з роботодавцем.
7. Профспілкові органи мають право контролювати стан охорони праці на робочих місцях. У разі отримання виробничої травми в розслідуванні нещасного випадку обов’язково візьме участь представник Профспілки. Об’єктивність ухваленого рішення гарантована. 7. Чи впевнений працівник у об’єктивності проведеного в двосторонньому порядку розслідування нещасного випадку? Наслідки висновків комісії, створеної за розпорядженням роботодавця, можуть бути вельми несприятливі для працівника.
8. Кодекс законів про працю України передбачає участь профспілок в реалізації його положень та норм і можливість впливу на роботодавця, який порушує це законодавство. 8. Працівники організацій, де відсутні профспілки, втрачають право і можливість такого контролю.
9. Ви можете реально впливати на встановлення систем оплати праці, забезпечення зайнятості, режиму робочого часу і часу відпочинку, форм матеріального заохочення, затвердження положень про преміювання і т.д. 9. Працівник, що не є членом профспілки такої можливості не має.
10. Сила членів профспілки в їх єдності. Вища зарплата, кращі умови праці, більша безпека на робочому місці – всі ці питання можна вирішувати лише разом. 10. У трудових відносинах часто виникають проблеми, подолати які одній людині не під силу.
11. Член профспілки, обраний до профспілкових органів, має цілу низку додаткових гарантій, які забезпечують йому можливість виконувати профспілкові обов’язки та захищають його від неправомірних дій роботодавця. 11. Працівник, що не є членом профспілки такої можливості не має.

АМА, С_ОН.

 

 

 

 

 

 

 




Дата добавления: 2014-12-19; просмотров: 49 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав