Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Практичне завдання.

Читайте также:
  1. VII. Домашнє завдання.
  2. Адміністративно-правовий статус Кабінету Міністрів України у системі органів державної влади та його завдання.
  3. Визначте пункти, ЩО НЕ мають відношення до завдання.
  4. Визначте пункти, які відносяться до завдання.
  5. Визначте пункти, які НЕ відносяться до завдання.
  6. Визначте пункти, які НЕ відносяться до завдання.
  7. Визначте пункти, які НЕ відносяться до завдання.
  8. Визначте пункти, які НЕ відносяться до завдання.
  9. Визначте пункти, які НЕ мають відношення до завдання.
  10. Визначте пункти, які НЕ мають відношення до завдання.

На прикладі рекламних оголошень, які розміщенні на автотранспорті, охарактеризуйте, яким чином реклама загострює увагу на одному або декількох основних факторах, що впливають на поведінку споживачів.

Практичне завдання. На прикладі виробництва нового виду морозива “Ласунчик” з’ясуйте роль та значення витрат на стимулювання для кожного з етапів життєвого циклу товару.

Практичне завдання. Керівництво підприємства вивчає ди­на­міку попиту на свою продукцію: папір для офісних потреб з метою планування товарного асортименту на майбутній рік. Обсяг реалізації за минулі роки був таким:

Рік Загальний обсяг реалізації, тис. тонн
   
   
   
   
   
   

Необхідно спрогнозувати подальший можливий обсяг прода­жу паперу на підприємстві на 2013 рік. Зробити висновки за проведеним дослід­же­нням.

Практичне завдання. Фірма діє в регіоні, що складається з чотирьох сегментів. Для кожного сегменту відома кількість потенційних покупців, інтенсивність покупок товару А, виграш або втрата частки ринку, витрати по завоюванню ринку в кожному з сегментів. Визначте сегмент, в якому фірмі найвигідніше реалізувати всю партію нового товару А. Якою буде величина чистих продаж?

Показники Сегменти
       
Кількість потенційних покупців (К), тис.чол. 1,5 22,2 22,8 11,1
Інтенсивність покупок (І), грн./чол.        
Виграш або втрата частки ринку (-/+В) 0,2 -0,1 -0,3 0,2
Витрати (Вт), тис.грн.        

Практичне завдання. На основі результатів незалежної експертизи побудувати двохвимірну матрицю «Якість-ціна» та сформулювати висновки про конкурентоспроможність товарів.

Таблиця 1

Матриця співвідношення «Якість-ціна» по товару «Чорний шоколад»

№ п/п Найменування виробника, продукції Ціна за 100 г, грн. Якість, бали
  Крафт Фудз Україна «Корона» 3,1 4,9
  Світоч 3,0 4,3
  Nestle 5,5 4,4
  Кондитерська фабрика «Чайка» 2,1 3,8
  Чернігівська кондитерська фабрика 2,4 2,7

 

Практичне завдання. Фірма виготовляє водонагрівачі і реалізує їх за ціною 700 грн. за штуку. Сума постійних витрат становить 6500 грн., сума змінних витрат на одиницю продукції – 320 грн. Визначити точку беззбитковості в штуках і грошових одиницях. Зобразити точку беззбитковості на графіку.

Практичне завдання. Який метод маркетингових досліджень найбільш доцільно застосувати в наступних ситуаціях: необхідно визначити еластичність попиту від зміни ціни на шампунь для волосся; Бездрицький завод продтоварів планує визначити, чи буде прибутковим виробництво майонезу зі специфічними й смаковими характеристиками за новою технологією, у новій упаковці в умовах насиченості ринку даного товару продукцією закордонного виробництва;вирішується питання про відкриття спеціалізованого магазину із продажу продуктів дитячого та дієтичного харчування в конкретному мікрорайоні одного з міст Сумської області.

Практичне завдання. Роздрібна ціна телевізора 1200 грн.. Товар постачається від виробника безпосередньо в магазин. Торгова надбавка – 25 % від вільної відпускної ціни. Прибуток підприємства-виробника становить 35 % від собівартості. Визначити собівартість і прибуток підприємства-виробника, а також питому вагу кожного елементу в роздрібній ціні товару (собівартість, прибуток, акциз, ПДВ і торгову націнку).

Практичне завдання. Анкетне опитування покупців щодо рівня обслуговування в АТ «Алмаз» дало такі результати:

- відмінне обслуговування – 134 опитаних;

- добре обслуговування – 196 опитаних;

- задовільне обслуговування – 47 опитаних;

- незадовільне обслуговування – 18 опитаних.

Завдання: визначити комплексний показник обслуговування покупців на підприємстві за результатами анкетного опитування.

Практичне завдання. Поясність на прикладах, як реалізується концепція соціально-етичного маркетингу фірмами які займаються виробництвом безалкогольних напоїв, іграшками та тютюновими виробами. Сформулюйте цілі для цих фірм в рамках даної концепції.

Практичне завдання. Кравець бажає застосовувати ціноутворення за принципом забезпечення цільового прибутку з метою встановлення цін на діловий костюм звичайного покрою. Припустимо, що змінні витрати на один костюм складають 200 грн., постійні витрати – 44 000 грн, а бажаний цільовий прибуток – 50 000 грн. з 50 костюмів. Яку ціну слід встановити на звичайний костюм?

Практичне завдання. Визначити, яку структуру каналів розподілу (інтенсивний, на правах винятковості або селективний розподіл) та чому ви обрали б для таких товарів: годинники “Casio”; автомобілі “ЗАЗ-Део”; леза для гоління “Gilett”; парфуми “Avon”

Практичне завдання. Власник магазину кухонних меблів бажає використовувати ціноутворення за принципом забезпечення цільової рентабельності продажу з метою встановлення ціни на типовий гарнітур. Припустимо, що змінні витрати на одиницю складають 1000 грн, постійні витрати – 220 000 грн., а власник магазину хоче отримувати цільовий прибуток, що становить 20 відсотків від річного продажу 400 гарнітурів. Яку ціну слід встановити на типовий гарнітур?

Практичне завдання. Виробник оцінює, що споживачам підійде ціна на сноуборд в розмірі 1375 грн.. Якщо виробник збереться запропонувати торгівельні знижки 35/15/ 5 роздрібним фірмам, оптовикам і представникам відповідно, яку ціну на сноуборд він призначить?

Практичне завдання. В середині каналу дистрибуції певних видів імпортованих меблів типове торгівельне відношення складає 40/15/10. Якщо прейскурантна ціна стола для їдальні складає 5000 грн., за скільки виробник продав би його оптовику?

Практичне завдання. Якщо фірма “Добряна” захоче поповнити свій асортимент тортами з морозива, як буде здійснювати процес вибору цільового сегмента та позиціонування товару на ринку.

 

 




Дата добавления: 2014-12-19; просмотров: 64 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав