Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Журнал обліку фактичного надання звітності

Читайте также:
  1. E-ISSN 2305-6282. Журнал имеет: Global Impact Factor 1.2 и Impact Factor 1.1.
  2. VI. Рекомендации по ведению записей в классных журналах
  3. VIII. Правила обліку вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  4. VIII. Рекомендации по ведению записей в классных журналах
  5. А давайте прикинем, сколько в среднем получают журналисты, работающие в российских СМИ?
  6. Ақпарат басылымдарды (газет, журналдарды, теледидарды, радио) оқып танысу
  7. Автоматизована (комп’ютерна) форма ведення бухгалтерського обліку
  8. АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ НАДАННЯ КРЕДИТНИХ ПОСЛУГ БАНКОМ
  9. Аналіз ефективності надання ПАТ КБ «Приватбанк» кредитних послуг
  10. в Институте журналистики БГУ!
Код звітної форми Назва звітної форми Встановлений строк надання Дата фактичного надання Підпис відповідальної особи за надання звітності Відомості про результати надання звітності
1 2 3 4 5 6
           

Записи в журналі здійснюються безпосереднім виконавцем зі складання звітності після її подання. Необхідність зазначення в цьому документі відомостей про результати надання звітності зумовлена ймовірністю застосування до посадових осіб підприємства та до самого підприємства штрафних санкцій за несвоєчасність надання і недостовірність звітності. Тому у відомостях останньої графи журналу слід відмічати: чи прийнята звітність у момент її надання; чи змінювалися її первісні показники після ознайомлення з формою посадової особи органу, який приймає звітність; чи не подавалася нова звітна форма у Зузку з виявленням у ній помилок; винну особу в допущенні помилок.

Аналіз інформації журналу дозволить:

§ контролювати своєчасність і достовірність надання звітності, (особливо зовнішньої), а отже, забезпечити якість роботи облікового персоналу;

§ вживати ефективні заходи (використовуючи економічні та адміністративні заходи) для стимулювання працівників, вчасно та якісно виконувати свої посадові обов’язки.

Не менш важливим поряд із організацією попередньо описаних елементів є забезпечення якісного та своєчасного формування даних для заповнення звітності. Це передбачає налагодження декількох основних моментів:

- постійного, достовірного, повного та своєчасного ведення бухгалтерського обліку;

- розробки графіку передачі даних для їх перевірки, систематизації і відображення у звітності.

Встановлення форми, видів і розрізів аналітичного обліку в процесі вибору форми ведення бухгалтерського обліку слід здійснювати з урахуванням вимог до складання звітності та переліку її показників. Такий підхід забезпечить оперативну підготовку звітності, оскільки показники бухгалтерського обліку, орієнтовані на рівень деталізації показників звітності, дозволять уникнути витрачання зайвого часу на проведення додаткових вибірок з первинних документів для розрахунку даних звітності (особливо при ручному веденні бухгалтерського обліку).

Графік передачі даних, необхідних для формування звітних показників, слід розробити для дотримання термінів надання звітності та правильного визначення її показників. Потреба у застосуванні графіку зумовлена тим, що значна частина звітних форм поєднує в собі дані про різні об’єкти бухгалтерського обліку та іноді вимагає відомостей, які можуть підготувати лише інші підрозділи підприємства (наприклад, відомості про середньо облікову чисельність працівників може надати лише відділ кадрів, інформацію про спожиту електроенергію за окремими об’єктами інфраструктури підприємства за наявності одного лічильника здатен підготувати лише відділ головного енергетика або технолога і т.д.).

На підприємстві, де в бухгалтерській службі працює від 5-ти й більше бухгалтерів, здійснюється значна кількість господарських операцій, існує велика кількість структурних підрозділів, необхідним є затвердження розпорядчим документом керівника графіка передачі даних і доведення його змісту до відома кожного виконавця. На невеликих підприємствах, де в бухгалтерській службі працює від 3 до 5 чоловік, строки можуть погоджуватися й закріплюватися в усній формі.

Усі описані заходи необхідні для підготовки користувачу повної, достовірної та своєчасної інформації, яка б відповідала вимогам Закону України “Про бухгалтерський обік та фінансову звітність в Україні”.




Дата добавления: 2014-12-19; просмотров: 34 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав