Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Поняття про навчальний модуль

Читайте также:
  1. I. Поняття зворотної дії в часі закону про кримінальну відповідальність.
  2. II модуль
  3. II МОДУЛЬ
  4. III. Поняття комунікації, комунікаційного процесу, методи його удосконалення
  5. n Сообщение об ошибках собираются в таблице ERROR_TABLE и передаются в функциональный модуль.
  6. VII. Перелік питань для підготовки студентів до підсумкових модульних контролей
  7. VII.Модульное программирование.
  8. Адміністративні стягнення: поняття та види
  9. Библиотечный модуль GRAPH. Графические возможности ТП.
  10. Важнейшая микросхема постоянной памяти — модуль BIOS.

Примеры описания:

TYPE Date_M = 1..31; Rush_b = 'А..Я'; Lat_b = 'A..Z'; {тип диапазон} Otmetka = (2,3,4,5); Ball = (1,2,3,4,5,6,7,8,9,10); {перечислимый тип} VAR t1, t2: Date_M; s1: Lat_b; a1, a2: Otmetka; b: Ball;

Примеры присвоения значения:

t1:= 10;s1:= 'F';a1:= 5;b:= 8;

! Недостаток этих типов в том, что их нельзя использовать в операциях ввода-вывода и производить над ними арифметические действия.

РЕФЕРАТ

На тему: «Модульне навчання»

 

 

Выполнил:

Студент 2 курса группы ЗЛ

Хрептулов Дмитро

 

Луганск-2013

 

 

ПЛАН

 

1. Вступ......................................................................................... 3

2. Поняття про навчальний модуль............................................. 4

3. Сутність модульно-розвиваючого навчання........................... 6

4. Прогресивна система оцінювання успішності студентів......... 8

5. Технологія модульного навчання............................................ 10

6. Висновки.................................................................................... 14

7. Література................................................................................. 16

 


1.ВСТУП

 

На сьогоднішній день у зв’язку широким розвитком досліджень направлених на поширення модульного навчання у розвинутих країнах Європи виникає потреба і в нашому університеті розширити вчення по «модуль» – функціональний вузол навчально-виховного процесу. У процесі застосування модульної системи на практиці виникають різного характеру ідеї, що переростають у пропозиції які і викладаються у наукових роботах наших викладачів. Останніми роками було опубліковано цілий ряд статей та підручників які схвалені та перейняті для використання як науково цінна література у нашому університеті так і поза його межами.

Я як студент історичного факультету зазначу такий історичний факт, що прагнення до індивідуалізації навчання привело вчених, методистів та вчителів до створення модульного навчання. Воно зародилось у англомовних країнах у кінці 60-х років і невдовзі здобуло популярність у інших країнах. Пов’язано це з різким розширенням кваліфікацій працівників у різних сферах трудових відносин.

Модульне навчання виникло на базі програмованого, але передбачає більш повне врахування потреб і інтересів, здібностей учня. Український дидакт А.В. Фурман надав модульному навчанню розвивального характеру (зокрема і виділив етапи цього процесу).

На сьогоднішній розробкою нових принципів модульного навчання займається цілий ряд науковців, що пов’язані із впровадженням болонських принципів освіти XXI століття.

В процесі написання роботи я орієнтуюсь на педагогічні погляди таких науковців: А.В. Фурман, О.І. Кулагін, П.А. Юцивицене, М.В. Гриньова, Левитес Д.Г, Машарова Т.В, Селевко Г.К, Чошанов М.А, А. М. Матюшкін, М. І. Махмутов, Дж. Дьін, Е. де Боно, В. Оконь, М.А.Чошанов, А.А.Фурман. А також науковці, педагоги Сумського державного університету Лось Л.О., Гарбузова В.Ю., Михайлова Т.І.

 

Поняття про навчальний модуль

 

Модуль (modulus) – міра. У педагогіці модуль – це функціональний вузол навчально-виховного процесу. Модульне навчання – це пакет науково-адаптованих програм для індивідуального вивчення, що забезпечує навчальні досягнення студентів з різним рівнем попередньої підготовки. Навчальний модуль – це система занять у вигляді сукупності систем знань, норм цінностей. Це поетапне відкриття студентом під впливом викладача цієї системи у ході пошукової пізнавальної активності.

Модульне навчання зародилося в кінці 60-х років у англомовних країнах. Принцип його полягав у тому, що студент більш самостійно може працювати із запропонованою йому індивідуальною навчальною програмою, яка включає цільовий план дій, банк інформації і методичне керівництво щодо досягнення поставлених дидактичних цілей.

Основні принципи модульності:

- Наявність самостійної групи ідей (знань), якими оволодівають студенти за допомогою дидактично доцільних засобів.

- Формування самостійно спланованої, цілісної одиниці навчальної діяльності, яка сприяла б досягненню студентом чітко визначених цілей. Складаються автономні порції навчального матеріалу для студентів. За умов модульності студент дістав право вибору шляхів індивідуального навчання.

Чим відрізняється модуль від кроку?

Крок – це частина матеріалу від програмного навчання. Модуль – це частина матеріалу з відповідним ростом знань. Так пропонується семестровий лекційний курс розподілити на 10-12 модулів. Наприклад, викладач з сестринської справи складає алгоритм практичного навичка “Приготування і застосування дезінфікуючих розчинів”, повинен починати з правил математики (скласти рівняння).

Реалізація принципу модульності забезпечує оптимізацію психосоціального росту студента і викладача.

Модуль навчальної дисципліни поділяється на змістовий і навчальний модулі. Змістовий модуль - це навчальний матеріал, у якому розглядається одне основне фундаментальне поняття або група споріднених взаємопов'язаних понять. Навчальний модуль — це інтеграція різних видів і форм навчання, підпорядкованих загальній темі навчальної дисципліни.

 




Дата добавления: 2014-12-19; просмотров: 34 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав