Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Е) кореспондентський рахунок в НБУ;

Читайте также:
  1. II. Усний рахунок. Повторення вивченого матеріалу.
  2. Банківське кредитування здійснюється із застосуванням таких позичкових рахунків: простий, спеціальний, контокорентний (поточний рахунок з овердрафтом).
  3. Види норм праці, їх розрахунок
  4. Задача 2. Формалізація та розрахунок кількості задач управління підприємством
  5. Кт - Кореспондентський рахунок;
  6. На який рахунок списується визначений прибуток підприємства в кінці звітного періоду?
  7. Обґрунтування системи організації заробітної плати і матеріального стимулювання. Розрахунок фонду заробітної плати
  8. Обрахунок результатів.
  9. Підвищення конкурентоздатності підприємства за рахунок зниження витрат шляхом застосування безтарного методу зберігання борошна

Касова угода укладається на всі цінні папери, які є в наявності у продавця. Безпосередня поставка цінностей покупцю, а також їх оплата, проводиться найближчим часом після укладення угоди.
Угоди на термін характеризуються тим, що виконання обов’язків продавця і покупця буде здійснюватися в майбутньому. Наприклад, укладання угоди відбулося 10 серпня, а її виконання – 10 листопада. Угоди на термін іншими словами називаються ф’ючерсні угоди. У процесі укладення такої угоди чітко визначається кількість цінностей і їх курс. В окремих випадках встановлення курсу цінностей відбувається, грунтуючись на їх біржовому котируванню на день здійснення операції. Щодо термінів виконання угоди, то цінності можуть передаватись в день, зазначений у момент її укладення. В іншому випадку, цінні папери передаються частками до останньої дати, зазначеної в угоді.
В основі ф’ючерсної угоди з опціоном лежить покупка права протягом певного часу купити (продати) цінності, за спочатку встановлену вартість. Залежно від того, як змінитися курс на цінні папери в майбутньому, тримач цього опціону має можливість, як скористатися своїм правом, так і відмовитись від нього.
Стелажна угода не визначає, хто буде продавцем, а хто покупцем. Один учасник цієї угоди оплачує іншому певну суму грошових коштів, таким чином, придбаваючи опціон, а разом з ним і право в термін дії опціону продавати або купувати цінні папери.
Ф’ючерсні контракти мають деякі особливості і відмінності від ф’ючерсних угод. Ф’ючерсний контракт – досить умовне поняття, оскільки ф’ючерсна угода і є контрактом між двома сторонами (продавцем і покупцем), в якому також фіксуються всі обопільні зобов’язання. Тим не менш, саме ця назва зустрічається в економічній літературі.
Основна схожість між ф’ючерсним контрактом і угодою полягає в тому, що обидві сторони як у першому, так і в другому варіанті зобов’язуються придбати або продати цінності за конкретно встановлену вартість і в конкретно встановлені терміни в майбутньому. Основна відмінність між ними є в тому, що у ф’ючерсній угоді безпосередньо за попередньою угодою обох сторін визначається кількість цінних паперів, а ф’ючерсний контракт чітко встановлює певну кількість цінних паперів. Безпосередньо розмір обох контрактів є однаковим.

На сьогоднішній день значення фондової біржі стрімкими темпами зростає. Сучасний ринок цінних паперів давно вийшов за свої рамки. Фондові біржі зробили справжнісінький переворот для вирішення проблеми ліквідності капіталу. Це відмінний спосіб мобілізації фінансових ресурсів, а також їх використання для інвестування, державних програм і т.п. Саме тому, вже сьогодні ми можемо спостерігати активний процес стабільності функціонування цієї сфери діяльності, її активне входження в життя людини.

 

е) кореспондентський рахунок в НБУ;

и) цінні папери в портфелі банку на продаж;

38. Зобов’язання банку - це:

в)це теперішні обов’язки банку, що виникли з минулих подій, які в майбутньому призведуть до відтоку ресурсів (активів);

39. Виберіть, що належить до ЗОБОВ’ЯЗАНЬ:

г) депозити юридичних осіб;

д) кредити одержані від НБУ;

з) кошти на поточних рахунках клієнтів;

40. Капітал банку - це:

а) ресурси, що контролюються банком, як результат минулих подій, які в майбутньому дадуть економічну вигоду, яка призведе до притоку грошових коштів;

41. Назвіть основні статті капіталу банку

а) зареєстрований статутний капітал банку;

г) нерозподілені прибутки минулих років;

е) загальні резерви;

42. Звіт про фінансові результати відображає

г) доходи, витрати та фінансовий результат.

43. Прибуток - це економічний показник банку у якого за звітний період




Дата добавления: 2014-12-19; просмотров: 52 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав