Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Підсудність державним судам справ про наявність та дійсність арбітражної угоди.

Читайте также:
  1. II Разрешение практических ситуаций с использованием возможностей справочных правовых систем
  2. III ВНЕСЕНИЕ ИЗМЕНЕНИЙ И ИСПРАВЛЕНИЙ В ТРУДОВУЮ КНИЖКУ, ДУБЛИКАТ ТРУДОВОЙ КНИЖКИ
  3. III Задания на использование различных возможностей справочно – правовых систем
  4. Kрок М Лікувальна справа
  5. X исправительной колонии особого режима
  6. А) Пульсуюча гематома (несправжня аневризма) правого стегна.
  7. Аналитическая справка к комплексной образовательной программе эстрадного вокально-хореографического коллектива
  8. Апеляційна скарга подається через місцевий господарський суд, який розглянув справу.
  9. Архивная справка
  10. Базы данных, информационно-справочные и поисковые системы

Відповідно до ст. VIЄвропейської конвенції про зовнішньоторговельний ар­бітраж від 21 квітня 1961 року при винесенні рішення з питання про наяв­ність або дійсність зазначеної арбітражної угоди державні суди Дого­вірних Держав, в яких розглядається це питання, повинні керуватися, якщо питання стосується правоздатності сторін, законом, який застосовується до таких сторін, а з інших питань:

а) ______________________________________________________________;

b) _____________________________________________________________;

с)________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________.

Суд, в якому порушено справу, може не визнати арбітражну угоду, якщо за законом його держави спір не може бути предметом арбітражного розгляду.

2. У разі звернення до міжнародного комерційного арбітражу за наяв­ності арбітражної угоди розгляд спору може тривати навіть у випадку спору щодо підсудності, який розглядається у державному суді.

Приклад (ч. 2 стаття 8 Закону України "Про міжнародний комерційний арбітраж") _________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________.

3. Державний суд може розглянути прохання про вжиття забезпечу­вальних заходів за наявності арбітражної угоди між сторонами.

Приклад (стаття 9 Закону України "Про міжнародний комерційний арбітраж") _________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________.

4. Арбітраж не може виходити за межі повноважень, покладених на ньо­го сторонами угоди.

"Компетенція компетенції" ("Kompetenz Kompetenz") ________________

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

Форма арбітражної угоди

 

Для того, щоб міжнародний комерційний спір був розглянутий арбі­тражним судом арбітражна угода має бути укладена у визначеній формі.

Арбітражна угода може укладатися в письмовій та __________ формі. При чо­му переважаючою є ______________ форма, яка визначається на рівні законо­давства окремої держави.

Усна форма арбітражної угоди можлива відповідно до законодавств таких держав:______________________________________________________. Відповідно до Конвенції про визнання та виконання іноземних арбітраж­них рішень 1958 року: "Кожна Держава-учасниця визнає _____________угоду, відповідно до якої сторони зобов’язуються передати до арбітражу всі або будь-які спори, які виникли або можуть виникнути між ними у зв’язку з будь-яким договірними або іншими правовідносинами, об’єкт яких може бути предметом арбітражного розгляду". Термін "письмова угода" включає ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

Європейська конвенції 1961 року допускає можливість _______________

__________________________________________________________________.

Панамська конвенція передбачає дійсність угод _____________________

__________________________________________________________________.

Відповідно до Конвенції арабських держав про комерційний арбітраж "арбітражна угода" означає_____________________________________________________________________________________________________________.

Відповідно до ст. 7 Закону України "Про міжнародний комерційний ар­бі­траж") арбітражна угода укладається в письмовій формі. Угода вважаєть­ся укла­деною в письмовій формі, якщо _____________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.




Дата добавления: 2014-12-19; просмотров: 31 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав