Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Аналітична частина

Читайте также:
  1. Quot;Програмування. Частина III.
  2. XV. Аналітична робота.
  3. Аналітична обробка матеріалів екологічної експертизи.
  4. Аналітична оцінка рівня економічної безпеки підприємства.
  5. Аналітична хімія з технікою лабораторних робіт
  6. Аналітична частина
  7. ЕКОНОМІЧНА ЧАСТИНА
  8. Загальна частина
  9. Загальна частина

Метою аналітичної частини роботи є визначення сучасного стану об’єкта дослідження обґрунтування резервів росту кількісних і поліпшення якісних показників його функціонування. Зміст і структура цієї частини роботи залежить від теми і основних задач дослідження. Загальний обсяг – 25-30 сторінок. Найменування аналізу повинне відповідати предмету дослідження стосовно до умов функціонування об’єкта дослідження.

Характеристика об’єкта дослідження

Об'єктом дослідження, як уже згадувалося, є суб’єкти господарської діяльності. При складанні характеристики об'єкта дослідження необхідно з тим чи іншим ступенем повноти подати наступні відомості про нього: дати його повне найменування; форму власності; призначення; підпорядкованість; місце розташування; організаційну структуру, склад основних підрозділів і їхні функції.

Далі на основі даних з форм державної статистичної звітності дати організаційно-економічну характеристику діяльності об’єкта дослідження. Аналізу піддаються умови господарювання об'єкта дослідження, сучасні тенденції та характер впливу зовнішніх та внутрішніх чинників на діяльність суб’єкта господарювання відповідно до предмету дослідження.

Підставою для аналізу служать звітні і планові дані об'єкта дослідження, які в процесі проходження практики необхідно зібрати, які оформлюються у виді таблиць по тексту, або у вигляді додатків до роботи. Ці дані потім використовуються для характеристики об'єкта дослідження для динаміки з обґрунтуванням причин змін, а також для експериментальних досліджень і прогнозування.

Динаміку основних показників відслідковують за даними за попередні 2-3 роки; для оцінки впливу різних факторів, виявлення резервів — по плановим і фактичним даним за звітний рік, або фактичним даним за попередній рік.

Усі аналітичні розрахунки, таблиці, графіки, схеми та діаграми мають супроводжуватися поясненнями та висновками, які дозволяють визначити сутність управлінських процесів, що спостерігаються в організації, їх особливості, тенденції, створити базу для виявлення невикористаних резервів.

Підставою для виконання досліджень по темі роботи служать, як правило, дані, зібрані методом спеціальних вибірок з документів об'єкта дослідження. У дослідженнях, виконуваних у ході здійснення дипломних робіт, найбільше широко застосовуються статистичні методи: кореляційного і регресійного аналізу, рангової кореляції, головних компонентів та інші.




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 72 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав