Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

НАПИСАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. VІ.Теми для написання рефератів
  2. Актуальність соціальної роботи у світлі реформування пенітенціарної системи України.
  3. Алгоритм виконання курсової роботи
  4. Алгоритмічні роботи з величинами
  5. Безпека роботи з комп'ютерною технікою.
  6. Бібліографічне оформлення індивідуальної роботи
  7. Взаємозв'язок соціології та соціальної роботи.
  8. Взаємозв'язок теорії та практики соціальної роботи
  9. ВИБІР ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  10. ВИБІР ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ.

Науковим керівником курсової роботи кафедра призначає професора, доцента, старшого викладача, викладача чи асистента, який має досвід науково-педагогічної та практичної роботи. Студент обирає автора, чию творчість він вивчатиме, й конкретний твір (або твори), які він збирається аналізувати, після чого зустрічається зі своїм науковим керівником для обговорення й коригування теми та визначення мети й завдань курсового дослідження.

Студент самостійно добирає наукову й науково-критичну літературу за творчістю свого автора й призначеним для аналізу твором, знаходить необхідний для вивчення текст художнього твору. Бажано вести облік джерел на картках, де вказуватимуться автор, назва праці, її вихідні дані, загальна кількість сторінок (якщо це окреме видання) чи сторінки, які це джерело займає у збірнику або журналі.

Працюючи з бібліотечним фондами, доцільно звернутися до:

· систематичного каталогу, в якому дані про джерела систематизовані за певними ознаками;

· алфавітного каталогу, де назви творів розташовані в алфавітному порядку;

· предметного каталогу, в якому репрезентовані дані про літературу з конкретних проблем і галузей.

Студент має можливість працювати з фондами бібліотеки Херсонського державного університету, обласної бібліотеки ім. О. Гончара, інших бібліотек міста, з літературою, яка надана йому кафедрою світової літератури і культури та науковим керівником, а також використовувати можливості Інтернету.

Склавши свою картотеку, підготувавши список наукових та науково-критичних джерел, студентові слід знову зустрітися з науковим керівником для остаточного узгодження списку джерел і визначення послідовності їх читання й конспектування.

Ознайомившись із джерелами, студент повинен з’ясувати, які аспекти проблеми лишаються мало чи зовсім не вивчені, і з урахуванням цього визначити мету роботи, специфіку її змісту. Зрозуміло, що, добираючи наукову інформацію, автор курсової роботи повинен аналізувати її, творчо опрацьовувати зібране. Студент повинен не тільки відтворювати набуті дані, а й доповнювати їх, продовжувати досвід своїх попередників, відштовхуючись від власних спостережень.

Студент самостійно аналізує науково-критичну літературу з теми й проблеми курсової роботи та репрезентує у вигляді письмового огляду результати аналізу, фіксуючи при цьому власні міркування, які виникають при роботі з літературою, аргументуючи власну точку зору. Потім, одержавши від керівника необхідні рекомендації, студент доопрацьовує цю частину курсової роботи.

Паралельно студент приступає до аналізу обраного літературно-художнього твору. Він робить необхідні для дослідження виписки з тексту твору й обговорює з керівником план і напрямки аналізу. Виписуючи відповідні цитати, необхідно одразу точно зазначати джерело.

Працюючи над курсовою роботою, студент повинен постійно консультуватися з науковим керівником, уточнюючи й поглиблюючи при цьому свої тлумачення. Не слід “полювати” на керівника у коридорі чи в інших місцях для отримання екстрених консультацій або наполягати на їх проведенні під час перерви між заняттями. Студент має з’являтися на консультації у строго визначений кафедрою час.

Якість глав курсового дослідження визначається логікою розвитку основної ідеї. Усі спостереження, зауваження, судження автора курсової роботи повинні бути поставлені у пряму залежність від загального ходу міркувань, сприяти досягненню поставленої мети. Розділи курсової роботи підпорядковуються цілісній авторській концепції, виходячи з взаємозв’язку досліджуваних проблем. Виклавши письмово у логічній послідовності хід своїх міркувань й висновки, студент представляє їх науковому керівникові.

Текст рукопису курсової роботи повинен бути читабельним, виконаним на аркушах паперу форматом А-4, мати широкі береги й міжрядковий інтервал, що потрібно для внесення зауважень і доповнень. Цитати в ньому повинні обов’язково мати посилання на джерела й не містити жодних скорочень.

Урахувавши зауваження й побажання наукового керівника, студент оформлює текст курсової роботи і список використаних джерел до неї відповідно до існуючих вимог. Завершивши оформлення, автор курсового дослідження готується до його усного захисту. Курсова робота в чистовому варіанті здається науковому керівникові для оцінки не пізніше квітня поточного навчального року. Захист курсових робіт відбувається відповідно до графіку захистів курсових робіт, що проводяться на кафедрі.

 




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 29 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав