Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Ринок будівельних послуг

Читайте также:
  1. Cтратегiя виводу новинки на ринок.
  2. АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ НАДАННЯ КРЕДИТНИХ ПОСЛУГ БАНКОМ
  3. Аналіз ефективності надання ПАТ КБ «Приватбанк» кредитних послуг
  4. Анімаційні послуги в структурі готельного продукту
  5. Б) Добрі послуги та посередництво.
  6. Банк - юридична особа, яка на підставі банківської ліцензії має виключне право надавати банківські послуги, відомості про яку внесені до Державного реєстру банків.
  7. Будівельний ринок
  8. Валовий внутрішній продукт - це ринкова вартість усіх кінцевих товарів і послуг, вироблених у національній економіці протягом певного періоду часу (як правило, року).
  9. Види будівельних розчинів
  10. Види матеріального забезпечення та соціальні послуги

Ринок будівельних послуг - це різноманітне та своєрідне поле застосування і поширення ринкових відносин у тому розумінні, що в частині цієї сфери рин­ку фактично ринок вже давно діє. Ринок будівельних послуг повинен бути охоп­лений так чи інакше спеціальними будівельними, монтажними, посередницьки­ми, інформаційними та консультативними послугами у галузі будівництва, про­ектування, навчання та підготовки кадрів у навчальних будівельних закладах. У цю ж групу включено й торговельно-посередницькі послуги, що сприяють встановленню контактів у колі: виробництво - збут - споживання, аудиторські послуги у галузі аналізу фінансово-господарської діяльності.

Із поширенням ринкових відносин інформаційно-консультаційні послуги у бу­дівництві стануть однією з найважливіших галузей сфери послуг, яка функціонува­тиме в основному на ринкових засадах. Усі вищезазначені роботи, що відносяться до будівництва, не є готовою будівельною продукцією, але вони так, як і будівельна продукція на споживацькому ринку мають властивості товару, що продається та ку­пується для власного споживання або споживання у будівельному виробництві.

Самостійними частинами споживацького ринку в будівництві є виробничі пос­луги, тобто діяльність із надання будівельних послуг як виконання підрядними бу­дівельними організаціями та монтажними фірмами субпідрядних робіт за договір­ними цінами, цінами за домовленістю між виконавцями та замовниками. Ці робо­ти для генпідрядника є виробничими послугами або предметами праці.

Звичайно генпідрядник виконує такі загальнобудівельні роботи: цегляну кладку, бетонні, земляні, теслярські роботи. Будівельні роботи, що виконуються самим генпідрядником, не є послугами, вони відносяться до його незавершеного виробництва. У деяких випадках генпідрядник укладає субпідряди на виконан­ня практично всіх видів робіт, залишаючи за собою тільки організацію робіт що­до створення кінцевої будівельної продукції. Кількість самостійних субпідряд­ників, зайнятих на одному будівництві і які надають генпідряднику послуги з ви­конання спеціалізованих робіт, часто дуже велика. При виконанні робіт більшо­го масштабу навіть у житловому будівництві таких субпідрядників може бути 20, а іноді й 30 фірм (організацій). Оскільки генпідрядник є прямим роботодавцем для субпідрядників, то він здійснює над ними безпосередній контроль.

Із введенням ринкових відносин значно розширюється ринок надання пос­луг по будівництву приватних житлових будинків, котеджів, дач, гаражів, а та­кож ремонтно-будівельних робіт за договірними цінами.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 36 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав