Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Попит на комерційне та промислове будівництво

Читайте также:
  1. Визначення взаємозв’язку між ціною і попитом
  2. Визначення попиту на товар та аналіз його еластичності
  3. Від яких чинників і як саме залежить попит на гроші?
  4. Вплив платоспроможного попиту на потужності автосервісу
  5. Задача № 2: Визначення еластичності попиту.
  6. Капітальне будівництво
  7. Класифікація маркетингу (в залежності від обсягів ринку, цільових сегментів, наявного попиту).
  8. Комерційне (торговельне) підприємництво.
  9. Криві “ціна-споживання” та виведення кривих попиту
  10. Культурне будівництво. Українізація.

Попит на комерційні та промислові будинки залежить від упевненості у пер­спективах підприємницької діяльності й темпів прогресу в цій галузі. Звичайно фірми купують нові додаткові будинки, коли спостерігається пожвавлення їх ді­яльності чи з метою розширення своєї діяльності. Внаслідок інновацій збільшу­ється попит на нові будинки для задоволення мінливих технологічних вимог і розширення займаних приміщень.

Деякі фірми є власниками займаних ними будинків, але більшість орендують їх у підприємств та організацій згідно операцій із нерухомістю. Фірми (забудов-ники) готують будинки до оренди тільки у тому випадку, якщо вони впевнені в отриман­ні визначеного прибутку після сплати податків на капітальні вкладення. Чим ви­щий очікуваний рівень орендної плати (він зростає при стабільності під-приємниць­кої діяльності та в очікуванні інфляції), тим більшими стають буді-вельні видатки та витрати на ділянки, що підходять для забудови і які Власто-вують фірми-забудов­ники. Обсяг коштів, які фірми-забудовники можуть отрима-ти прямо на ринку капі­талу або непрямо від продажу вже існуючих будинків, також залежить від очікува­них у майбутньому доходів (прибутків). Нестабіль-ність ринку цінних паперів і низькі прибутки викликають більш активне фінан-сування комерційного та про­мислового будівництва, тоді як підвищення подат-ків та інші законодавчі заходи, що обмежують збільшення власності, знижують обсяг фінансування.

Якщо при будівництві приватних будинків на продаж будівельні фірми, як пра­вило, самі є забудовниками, то у промисловому та комерційному будівництві такі випадки зустрічаються дуже рідко. Для цього будівельні фірми звичайно працюють за замовленням відповідних фірм-забудовників. Фінансування останніх залежить від акціонерного капіталу, фіксованого процента за середньо-строковими позичка­ми, інвестиційних організацій (таких, як страхові компанії, пенсійні фонди, комер­ційні банки), а також короткострокового фінансування, що здійснюється іншими банками. При очікуванні підвищення ренти і, відповідно, прибутків скорочується обсяг фінансування під середньостроковий процент, а його ставка збільшується. Страхові компанії, пенсійні фонди та інші позикодавці наполягають на виділенні їм частки акцій. Деякі з них стають самостійними фір-мами-забудовниками. Підви­щення активності у цій сфері призводить до зростан-ня попиту на послуги підряд­них підприємств будіндустрії. Величина такого по-питу залежить від стабільного попиту на нові промислові та комерційні будинки, від очікуваного зростання орендної плати, від кредиту, дешевого й адекватного до темпів зростання інфляції, та від збереження існуючого рівня податків. Якщо ці очікування не справджуються, то здебільшого відбувається зниження актив-ності в будівництві і, відповідно, падін­ня попиту на послуги будіндустрії.

Зниження очікуваної ренти відбувається не тільки через скорочення абсолют­ного й відносного зростання попиту на промислові та комерційні будинки внас-лі­док падіння економічної активності, а й через урядові обмеження на збільшен-ня орендної плати. І навпаки, контроль над будівництвом викликає, як правило, під­вищення рівня орендної плати. Ціна кредиту на промислове та комерційне будів­ництво зростає, а обсяг кредитних ресурсів скорочується у тому випадку, якщо кредитування в цілому обмежується внаслідок урядової політики і якщо збіль­шення очікуваної ренти ставиться під сумнів або зростає довіра до інших форм ін­вестування. Зміни в оподаткуванні можуть знизити чисті надходження від капіта­ловкладень у власність стосовно до інших форм капіталовкладень та зростання інфляції. У кінцевому підсумку в будівельній індустрії буде спад доти, доки від­носна нестача будинків не приведе до підвищення рівня орендної плати та інших змін, і будівництво стане прибутковим.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 34 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав