Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Перспективні напрямки розширення ринку будівельної продукції в Україні

Читайте также:
  1. ATL та BTL на сучасному ринку маркетингових комунікацій
  2. Адаптація законодавства України до законодавства ЄС - один із важливих інструментів створення в Україні нової правової системи та громадянського суспільства
  3. адміністративних судів в Україні
  4. АНАЛІЗ ВАЛЮТНОГО РИНКУ ТА ОПЕРАЦІЙ НА ВАЛЮТНОМУ РИНКУ
  5. Аналіз витрат і собівартості продукції рослинництва
  6. Аналіз витрат на виробництво продукції
  7. Аналіз власне ринку
  8. Аналіз ринку
  9. Аналіз ринку: незалежний автосервіс.
  10. Бюджет реалізації продукції

Перелік перспективних напрямків (ринку будинків і споруд) будівництва у галузях промисловості та соціальній сфері чималий, їх пріоритети змінюються, вони не можуть бути ніколи вичерпаними. Наведемо лише кілька цих досить ак­туальних напрямків (зрозуміло, без житла).

Мансарди. Надбудова мансардного поверху економічно вигідна для інвесто­ра, споживача та будівельників. Для інвестора економічні переваги зумовлені ви­сокою ціною продажу площі мансард, яка забезпечує не тільки швидке повернен­ня вкладених коштів, а й отримання значного прибутку. Для споживача вторин­ного ринку (приватного власника, квартиронаймача, орендатора) вигода зумов-

лена відносно меншими витратами на придбання та утримання мансард порівня­но з витратами на традиційні приміщення. Для будівельників економічні перева­ги пов'язані з простотою і швидкістю будівництва мансард.

П'ятиповерхові будинки в Україні складають близько 15 % усього житлового фонду. Підраховано, що витрати на їх реконструкцію майже в 1,5 раза менші, ніж витрати на нове будівництво. Є досвід реконструкції п'ятиповерхових будинків, освоюються нові технології, випуск різноманітних матеріалів, що дозволяє пере­творювати будинки застарілих типів у сучасне житло. У цьому випадку може бути підвищена вартість продажу цих будинків, тому потрібна або їх принципова переорієнтація, або корінна перебудова, або відносно проста реконструкція. Проблема п'ятиповерхових будинків є у Києві, Харкові, Одесі та багатьох інших містах.

Готелі. Висока доходність готельного бізнесу в усьому світі, з одного боку, та нестача готельних номерів, зокрема середнього класу (дві - три зірки), і майже повна відсутність готелів високого класу, з другого боку, перетворюють цей нап­рямок у будівельному бізнесі в найбільш актуальний.

Гаражі та автостоянки. Концепція заснована на комплексному підході та системному аналізі містобудівних, інженерних, екологічних та економічних зав­дань, які в цьому випадку мають самостійне значення (купівля, продаж, фінан­сування, кредитування). В основі економічного підходу - дві основні вимоги:

реальна потреба у гаражно-стоянковому будівництві та дотриманні ринкових умов на всіх рівнях розвитку й утримання гаражно-стоянкового комплексу.

Підземне будівництво. Використання підземного простору не тільки значно розширює соціально-культурні та торгові функції території, а й підвищує її еко­номічне значення. Доходи можуть складатися за рахунок продажу збудованих підприємств і приміщень, здачі їх в оренду, функціонування об'єктів соціально-культурної сфери, інших послуг.

Культурні центри. Це - одноповерхові будинки для мікрорайонів і житло­вих районів, до складу яких входять заклади й підприємства для щоденного та періодичного культурного обслуговування: більярдна, бібліотека, відеозал, ка­фе, торгова точка тощо. Закордонні аналоги свідчать про швидку окупність вит­рат, велику прибутковість.

Об'єкти дозвілля. Міська мережа видовищних, спортивних та інших об'єктів відпочинку й розваг може бути орієнтованою на отримання прибутку. При цьо­му перепрофілюються та реконструюються діючі об'єкти дозвілля, проводиться їх кооперування з доходними об'єктами, розширення функцій тощо.

Офіси. Попит на офісні приміщення у Києві та інших великих містах зали­шається стабільним, тому що нові й нові іноземні та вітчизняні фірми й компа­нії прагнуть мати свій офіс у будинках, збудованих і відремонтованих за світо­вими стандартами.

Бізнес-центри. Реалізація проектів дасть змогу сформувати інфраструктуру сучасного бізнесу відповідно до світових стандартів. У межах реалізації програ­ми сприяння зайнятості населення у Києві, Харкові та інших великих містах України планується оснащення центрів ділового партнерства, бізнес-інкубато­рів і центрів підтримки молоді.

Спортивні споруди. Забезпеченість спортивними спорудами дуже низька. Їх популярність однаково стабільна як у районах елітних будинків, так і в місцях масової забудови. Це можуть бути великі багатозальні спортивні комплекси та відносно прості спортивні споруди.

Незавершене будівництво. У містах України багато незавершених, закон­сервованих або малоефективних будинків і споруд, які можна було б використа­ти для організації виробничих процесів після їх відповідної реконструкції та мо­дернізації. Перевагу слід віддати об'єктам із розвинутою інфраструктурою.

Автозаправні станції (АЗС). Будівництво АЗС актуальне в зв'язку з різким збільшенням кількості легкового автотранспорту в індивідуальному користу­ванні, а також необхідністю створення інфраструктури вздовж магістралей, включаючи АЗС, автостоянки, магазини, кафе, мотелі тощо.

Громадське харчування. Спостерігається нестача підприємств громадського харчування швидкого обслуговування, особливо у місцях проведення дозвілля, парках, на оптових ринках, вокзалах тощо. Це можуть бути підприємства, що стоять окремо, і вбудовано-прибудовані до житлових і громадських будинків. Їх економічна ефективність відома.

Басейни. У всіх містах України спостерігається гостра нестача басейнів для масового відвідування, особливо у районах новобудов. Їх рентабельність не вик­ликає сумнівів. Це можуть бути, наприклад, басейни з конструкцій комплексно­го постачання заводського виготовлення.

Модернізація кінотеатрів. Відвідування кінотеатрів різко скоротилося. Мо­дернізувати можна великі зали, перетворюючи їх у малі зали відносно з низьки­ми експлуатаційними витратами, гнучким режимом роботи та частою зміною програм.

Парки та сквери. У плані комплексної забудови території парки та сквери набува­ють великого значення як об'єкти дозвілля й відпочинку, збільшуючи вартість об'єк­тів нерухомості, що розташовані поруч із ними. Завдяки деяким додатковим вкладен­ням парки та сквери можуть і самі приносити додатковий комерційний ефект.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 27 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав