Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Кидання м’яча в стінку

Читайте также:
  1. Скидання регістра f

В.п. – ноги на ширині ступні, м’яч в одній з руці, діти відставляють праву ногу назад і кидають м’яч знизу. Кидати і ловити можна (2 і 1 рукою), з різними завданнями: з оплеском, з поворотом, з підскаком мяча від підлоги.

Метання на дальність і в ціль. Виконується різними способами: із-за спини через плече, прямою рукою зверху, прямою рукою знизу,прямою рукою збоку. Техніка виконання складається з слідуючих елементів: вихідне положення, прицілювання, замах, кидок, збереження рівноваги після кидка.

Спосіб «із-за спини через плече» краще починати, як метання на дальність. Спочатку кидають правою, потім лівою рукою.

В.п. – дитина відставляє назад праву ногу на відстані що дорівнює приблизно відстані ширині плеч, тулуба і стопи ніг злегка повертає вправо, погляд звернений в сторону кидка, правою ногою. Тулуб трішки подається вперед, тяжість тіла переноситься на ліву ногу.

Метання способом «прямою рукою зверху» використовують при перекиданні м’яча через волейбольну сітку.

В.п. – ноги ширше плеч, права нога відставлена назад, права рука з мішечком вздовж тулуба або напівзігнута перед грудьми, тулуб напав обернений вправо, тяжість тіла рівномірно розподілена на обидві ноги. Ліва рука опущена вздовж тулуба. Прицілившись дитина піднімає праву вперед – вгору, тулуб нахилений вперед, тяжість тіла переноситься на ліву ногу, ліву руку відводять вниз – назад.

При замахі права рука спочатку проноситься вниз – назад, потім вниз – вперед – вгору до відказу. Тяжість тіла переноситься на праву ногу, потім на обидві ноги і, знову на праву ногу.

При кидку тулуб і ноги випрямляються в напрямі із вгору – вниз. Рука майже пряма.

Метання «прямою рукою знизу» -використовують при метанні в горизонтальну ціль, при киданні м’яча один одному або в стінку, при перекиданні м’яча через волейбольну сітку.

В.п. – ноги ширше плечей, права відставлена назад; права нога напівзігнута в лікті, перед грудьми або вздовж тулуба. При прицілюванні тулуб нахиляється вперед; тяжість тіла переноситься на ліву ногу; права випрямлена, ставиться на носок; права рука із мішечком зігнута і лікті, піднімається вперед – вгору до рівня очей дитини, ліва злегка відводиться вниз – назад. Замах – права рука з мішечком іде назад до відказу; права нога відставлена назад і зігнута в коліні тулуб злегка нахиляється вперед, ліва нога випрямляється, ліва рука виноситься вперед.

При киданні випрямляються ноги і тулуб; права рука майже пряма, проноситься в напряму вниз – вперед вгору і кидок. Тяжість тіла переноситься на ліву ногу.

Метання «прямою рукою збоку» використовується при киданні м’яча в кеглі, збивання городків.

В.п. – ноги ширше плеч, права залишається назад, права рука з мішечком вздовж тулуба; тяжість тіла рівномірно розподілена на обидві ноги.

Прицілившись, дитина виносить праву руку вперед – вгору на рівень своїх очей; тяжість тіла переносить на ліву ногу, ліву руку злегка відводиться назад до відказу; тяжість тіла переноситься на праву ногу, зігнуту в коліні, ліва рука злегка відводиться вперед – вправо.

При кидку права нога випрямляється, тулуб повертається вліво – вгору, права рука рухається вперед вліво і кистю викидає предмет. Ліва рука відводиться вниз – назад. Тяжість тіла переноситься на ліву ногу. Для збереження рівноваги права нога приставляється до лівої.

Метання способом двома руками «від грудей» використовується, коли треба кидати м’яч один одному і т. д.

В.п. – ноги на ширині плечей, руки з м’ячем перед грудьми. При прицілюванні тулуб нахиляється злегка вперед – вниз, руки з м’ячем виносяться трішки вперед, тяжість тіла переноситься на вперед стоячу ногу. При замахі тулуб і руки з м’ячем відхиляються назад, тяжість тіла переноситься на позаду стоячу ногу. При кидку тулуб і нога випрямляються, руки теж випрямляючись. Кидають м’яч: тяжість тіла переноситься на ліву ногу; права нога приставляється до лівої.

Метання способом «із-за голови» використовується при киданні м’яча в обруч, кільце, через сітку, мотузку.

В.п. – ноги на ширині плечей, руки підняті вгору і зігнуті так, щоб м’яч знаходився над головою. При замаху тулуб і руки відхиляються назад, ноги згинаються в колінах, тяжість тіла переноситься на позаду стоячу ногу. При кидку дитина випрямляє тулуб і ноги, піднімається на носки, руки витягує вгору – вперед і робить кидок.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 41 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав