Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Громадські роботи

Читайте также:
  1. Актуальність соціальної роботи у світлі реформування пенітенціарної системи України.
  2. Алгоритм виконання курсової роботи
  3. Алгоритмічні роботи з величинами
  4. Безпека роботи з комп'ютерною технікою.
  5. Бібліографічне оформлення індивідуальної роботи
  6. Взаємозв'язок соціології та соціальної роботи.
  7. Взаємозв'язок теорії та практики соціальної роботи
  8. ВИБІР ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  9. ВИБІР ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ.
  10. Вивчення показників роботи і організації бухгалтерського обліку підприємства

Громадські роботи можуть бути призначені особі у віці від 16 до 18 років на строк від тридцяти до ста двадцяти годин і полягають у виконанні неповнолітнім у вільний від навчання чи основної роботи час.

Тривалість виконання даного виду покарання не може перевищувати двох годин на день.

 

Громадські роботи можуть бути призначені неповнолітньому з урахуванням певних обмежень, а саме:

- віку особи, якій призначається таке покарання (від 16 до 18 років);

- мінімальної і максимальної загальної тривалості громадських робіт для неповнолітніх (від 30 до 120 годин);

- щоденної тривалості робіт (не більше 2 годин на день).

Покарання у виді громадських робіт відбувається за місцем проживання неповнолітнього засудженого.

 

Громадські роботи полягають у виконанні засудженим у вільний від основної роботи чи навчання час безоплатних суспільно корисних робіт.

 

Вид громадських робіт визначають органи місцевого самоврядування. Строк покарання у виді громадських робіт обчислюється в годинах, протягом яких засуджений працював за визначеним місцем роботи.

 

Якщо неповнолітній ухиляється від відбування покарання у вигляді громадських робіт, то настає кримінальна відповідальність.

У такому випадку неповнолітньому може бути призначено покарання у виді арешту на строк, передбачений ст. 101 КК України для цієї категорії засуджених, а саме: на один рік.

 

Виправні роботи

 

Виправні роботи можуть бути призначені неповнолітньому у віці від 16 до 18 років за місцем роботи на строк від двох місяців до одного року. Із заробітку неповнолітнього здійснюється відрахування в дохід держави в розмірі, встановленому вироком суду, в межах від п'яти до десяти відсотків.

 

Дане покарання відбувається на підприємстві, в установі, організації незалежно від форми власності за місцем роботи засудженого.

 

Під час відбування даного покарання засудженому забороняється звільнятися з роботи за власним бажанням без дозволу кримінально-виконавчої інспекції.

Дозвіл на звільнення може бути поданий після перевірки обґрунтованості заяви засудженого та за наявності довідки з нового місця роботи про можливість його працевлаштування.

 

Неповнолітнім засудженим до покарання у виді виправних робіт, надається щорічна відпустка, час якої не зараховується до строку відбування покарання.

 

Неповнолітньому засудженому в загальний стаж роботи зараховується період, під час якого він відбував покарання у виді виправних робіт.

 

Арешт

Арешт – це тримання неповнолітнього, який на момент винесення вироку досяг шістнадцяти років, в умовах ізоляції у спеціально пристосованих умовах на строк від п'ятнадцяти до сорокап'яти діб (для повнолітніх – від одного до шести місяців). Тобто порівняно з дорослими засудженими тривалість арешту для неповнолітніх істотно скорочена – удвічі мінімальний термін і в чотири рази – максимальний.

 

Настання повноліття у період відбування арешту не є підставою для зміни тривалості арешту.

Неповнолітні повинні відбувати арешт окремо від дорослих засуджених.

За порушення порядку відбування покарання у виді арешту до засуджених осіб можуть застосовуватися заходи стягнення у виді догани або поміщення в карцер строком на десять діб.

 

Неповнолітні, які є військовослужбовцями (зокрема, курсанти військових навчальних закладів), відбувають арешт на гауптвахті.

Згідно ст. 60 КК України, арешт не застосовується до осіб віком до шістнадцяти років, вагітних жінок та до жінок, які мають дітей віком до семи років.

 




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 42 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав