Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Індивідуальні науково-дослідні завдання

Читайте также:
  1. I. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА РЕЗУЛЬТАТИ ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ
  4. U Домашнє завдання до практичного заняття № 10.
  5. VII. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  6. VII. Домашнє завдання.
  7. Адміністративно-правовий статус Кабінету Міністрів України у системі органів державної влади та його завдання.
  8. Бойові завдання і бойові порядок механізованих підрозділів у наступі.
  9. ВАРІАНТ 1 ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ
  10. Варіант 1.Тестові завдання

З метою дотримання методології процесу навчання та, відповідно, оцінювання знань студентів в кредитно-модульній системі організації навчального процесу необхідно здійснювати переорієнтацію процесу навчання з лекційно-інформативної на індивідуально-диференційовану, особистісно-орієнтовану форму та на організацію самоосвіти студента.

У структурі навчального навантаження студента за системою ECTS індивідуальна робота розглядається також як один з основних компонентів навчальної діяльності та повинна займати значну частину його навчального навантаження.

Різновидом індивідуальної роботи студента є індивідуальні навчально-дослідні завдання (ІНДЗ), які відповідають інноваційним технологіям навчання. ІНДЗ — вид позааудиторної індивідуальної роботи студента навчального, навчально-дослідницького чи проектно-конструкторського характеру, яке використовується в процесі вивчення програмного матеріалу навчальної дисципліни. ІНДЗ студенти виконують самостійно під керівництвом викладачів. Як правило, індивідуальні завдання виконуються окремо кожним студентом.

Мета ІНДЗ — самостійне вивчення частини програмного матеріалу, систематизація, поглиблення, узагальнення, закріплення та практичне застосування знань студента з навчального курсу «Основи ораторської майстерності» та розвиток навичок самостійної роботи.

Зміст ІНДЗ — на основі знань, умінь і навичок, отриманих у процесі лекційних, семінарських та практичних занять, необхідно:

— знайти визначення трьох законів, принципів чи правил риторики на вибір;

— належно оформити посилання на джерело інформації взятого визначення, використовуючи сучасні правила бібліографічного опису;

— до кожного з визначень закону, принципу чи правила риторики навести хоча б один приклад з наукової чи науково-популярної літератури;

— належно оформити посилання на наукову чи науково-популярну літературу звідки наведено приклад, використовуючи сучасні правила бібліографічного опису.

Оцінювання ІНДЗ здійснюється в межах від 0 до 5 балів.

— за визначення трьох законів, принципів чи правил ораторської майстерності чи риторики на вибір — 0,25 бала (всього 0,75 бала);

— за належно оформлене посилання на джерело інформації взятого визначення, використовуючи правила бібліографічного опису — від 0,25 до 0,5 бала (всього від 0,75 до 1,5 бала);

— за наведення до кожного з визначень закону, принципу чи правила риторики прикладу з наукової чи науково-популярної літератури — від 0,5 до 0,7 бала за кожен приклад (всього від 1,5 до 2 балів);

— за належно оформлене посилання на наукову чи науково-популярну літературу звідки наведено приклад, використовуючи правила бібліографічного опису — 0,25 бала за офрмлення кожного прикладу (всього 0,75 бала).

Оцінка за ІНДЗ зараховується та записується у журнал обліку успішності студентів тільки в тому випадку, коли кількість балів за ІНДЗ дорівнює або перевищує 3 бали (60%).

Порядок подання та захист індивідуального навчально-дослідного завдання:

1. Звіт про виконання ІНДЗ подається у вигляді скріплених аркушів формату А4 (реферату) з титульною сторінкою стандартного зразка і внутрішнім наповненням (за об’ємом до 5 арк.)

2. ІНДЗ подається викладачу, який проводить семінарські та практичні заняття з даної дисципліни, не пізніше ніж за 2 тижні до екзаменаційної сесії.

3. Оцінка за ІНДЗ виставляється на заключному занятті з курсу на основі попереднього ознайомлення викладача зі змістом ІНДЗ. Можливий захист завдання шляхом усного звіту студента про виконану роботу (до 5 хв.).

4. Оцінка за ІНДЗ є обов’язковим компонентом оцінки, що враховується при виведенні підсумкової оцінки з навчального курсу «Основи ораторської майстерності».


 




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 24 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав