Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Класифікація видів забезпечення та їх зміст

Читайте также:
  1. IХ. МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КУРСУ
  2. Puc. 2. Класифікація ринків за призначенням і структурою
  3. VII. Забезпечення
  4. АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ В СФЕРІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОБОРОНОЗДАТНОСТІ КРАЇНИ
  5. АНАЛІЗ ЗАРУБІЖНОГО ДОСВІДУ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБЛІКУ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ ТА ЙОГО НОРМАТИВНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
  6. Аналіз інформаційно – аналітичного забезпечення загального відділу у Надвірнянській райдержадміністрації
  7. АНАЛІТИЧНЕ ТА КОНСАЛТИНГОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
  8. Безпека праці при виконанні основних видів робіт
  9. БЛОК ЗМІСТОВНИХ МОДУЛІВ № 1 1 страница
  10. БЛОК ЗМІСТОВНИХ МОДУЛІВ № 1 2 страница

 

Забезпечення бойових дій авіаційних частин (підрозділів) – це система заходів, спрямованих на підтримання авіаційних частин (підрозділів) у готовності до ведення бойових дій, зберігання їх боєздатності, створення сприятливих умов для своєчасного виконання поставлених їм бойових завдань, а також на заборону або попередження раптових дій противника та зниження впливу його ударів по військах (силах) та об'єктах.

Забезпечення організується та здійснюється на підставі рішення командира та вказівок старшого командира (начальника) силами та засобами авіаційних частин (підрозділів), а також спеціально виділеними рішенням старшого командира (начальника) силами та засобами.

У залежності від цілей, направленості, способу вирішення завдань, сил та засобів, що залучаються, ступеня впливу на результат бойових дій, забезпечення бойових дій авіаційних частин (підрозділів) поділяється на: бойове, матеріально-технічне, морально-психологічне і медичне (рис. 1.1).

 

 

Бойове забезпечення авіаційних частин (підрозділів) – це забезпечення, яке організується та здійснюється з метою виключення раптового нападу противника, підвищення ефективності бойових дій своїх сил і засобів та зниження ефективності впливу противника.

Види бойового забезпечення подані на рис. 1.2.

 

 


Розвідка організується та ведеться безперервно з метою своєчасного виявлення сил і засобів противника, можливих напрямків дій його головних сил, а також добування та аналізування відповідних даних про можливий характер дій повітряних (морських) десантів противника.

Крім того, при необхідності, виявляються та визначаються параметри ядерних вибухів, ступінь хімічного та біологічного зараження місцевості.

Радіоелектронна боротьба є комплексом погоджених за метою, завданнями, місцем і часом заходів та дій щодо виявлення систем і засобів управління військами (силами) і зброєю, розвідки і РЕБ противника, радіоелектронного захисту своїх систем і засобів управління військами (силами) і зброєю.

Протидія технічним засобам розвідки полягає в усуненні (ослабленні) або відтворенні демаскуючих ознак військ (сил), об'єктів і зброї шляхом проведення організаційних і технічних заходів за допомогою технічних засобів.

Маскування організується та здійснюється з метою підвищення живучості авіаційних частин (підрозділів) шляхом приховування від противника розміщення елементів бойового порядку, стану бойової готовності та боєздатності сил та засобів, дій підрозділів та ТТХ озброєння і військової техніки, введення противника в оману щодо істинних намірів, характеру та замислу своїх дій.

Забезпечення РХБ захисту організується та здійснюється з метою максимального зменшення втрат сил і засобів авіаційних частин (підрозділів), посилення їх захисту від впливу високоточної та інших видів зброї з використанням аерозолів (димів). Крім того, комплекс заходів забезпечення РХБ захисту може використовуватись для запобігання наслідкам ліквідації надзвичайних ситуацій та аварій, пов'язаних з розповсюдженням радіоактивних речовин та отруйних речовин, а також для контролю екологічного стану в інтересах авіаційних частин (підрозділів).

Штурманське забезпечення полягає в організації і проведенні заходів, спрямованих на забезпечення безпеки польотів, а також на своєчасне подання командиру авіаційної частини довідкових даних, штурманських розрахунків і пропозицій, необхідних для прийняття рішення командиром авіаційної частини.

Навігаційне забезпечення проводиться з метою досягнення найбільшої точності і надійності літаководіння, точного виводу літаків (вертольотів) за місцем і часом на задані об’єкти (цілі), забезпечення високої ефективності їх ураження, десантування повітряних десантів, наведення літаків і вертольотів на наземні і повітряні цілі.

Топогеодезичне забезпечення організується з метою підготовки та своєчасного доведення до командира і штабу авіаційної частини топогеодезичних даних, які необхідні для вивчення характеру та властивостей місцевості, її оцінки для ефективного використання озброєння та військової техніки, а також для виконання розрахунків при плануванні, організації та веденні бойових дій.

Радіотехнічне забезпечення організується і здійснюється з метою рішення завдань управління авіацією, літаководіння, зльоту та посадки літаків, контролю та регулювання польотів в районі аеродрому.

Пошуково-рятувальне забезпечення полягає у здійсненні допомоги екіпажам, які покинули пошкоджений літак або здійснили вимушену посадку як на своєї території, так і на території, яку займає противник шляхом організації їх пошуку і евакуації.

Метеорологічне забезпечення організується і здійснюється з метою урахування метеоумов при підготовці і веденні бойових дій авіаційної частин (підрозділів) у визначеному регіоні (районі) бойових дій, використання метеоумов для ефективного застосування авіаційної техніки та авіаційного озброєння, забезпечення безпеки польотів і проведення заходів щодо захисту авіаційних частин (підрозділів) від зброї масового ураження.

Існують такі види матеріального-технічного забезпечення: технічне забезпечення і тилове забезпечення.

Технічне забезпечення авіаційних частин (підрозділів) організується з метою підтримання бойової готовності авіаційних частин (підрозділів) шляхом забезпечення їх озброєнням, військовою технікою і військово-технічним майном, підтримання їх в постійній готовності до застосування, відновлення (ремонту) озброєння і військової техніки у разі пошкоджень (поломок) і повернення їх до ладу.

Види технічного забезпечення подані на рис. 1.3.

 
 

 


Інженерно-авіаційне забезпечення складає основу технічного забезпечення в авіаційних частинах (підрозділах) та організується і здійснюється з метою підтримання засобів авіаційного озброєння у постійній бойовій готовності, а також досягнення заданого рівня його бойового застосування.

Ракетно-технічне забезпечення організується і здійснюється з метою своєчасної підготовки і доставки ракет та комплектуючих елементів для їх утримання в установленому ступені готовності, проведення технічного обслуговування та забезпечення справності.

Автотехнічне забезпечення організується і здійснюється з метою забезпечення авіаційних частин (підрозділів) автомобільною технікою загального призначення, засобами пересування озброєння, автомобільним майном, підтримання автомобільної техніки і засобів пересування у стані який забезпечує постійну бойову готовність і високу мобільність, відновлення автомобільної техніки та повернення її до ладу.

Метрологічне забезпечення – це комплекс заходів, що мають на меті підтримання потрібної точності та достовірності контролю параметрів озброєння й ефективності його бойового застосування, забезпечення граничних можливостей озброєння та його оперативного відновлення, а також визначення і застосування наукових, нормативних, технічних та організаційних основ, необхідних для досягнення єдності вимірювань, своєчасності та достовірності контролю параметрів об'єктів вимірювань.

Військові засоби вимірювальної техніки повинні використовуватись тільки за призначенням і утримуватись у готовності до застосування, за виключенням випадків знаходження на зберіганні.

Технічне забезпечення розвідки організовується і здійснюється з метою своєчасного забезпечення авіаційних частин (підрозділіів) необхідною кількістю засобів розвідки, їх накопичення до встановлених норм, збереження, обслуговування і ремонт.

Технічне забезпечення РЕБ організовується з метою підтримання радіотехнічних засобів РЕБ у готовності до зостосування за призначенням, безвідмовності і максимальної ефективності їх застосування, укомплектованості військ засобами РЕБ, своєчасного їх ремонту у разі пошкодження та приведення до справного стану.

Технічне забезпечення РХБ захисту військ має на меті забезпечення авіаційних частин (підрозділів) засобами захисту, підтримання засобів захисту у справному стані і постійній бойовій готовності до бойового застосування, забезпечення надійної роботи, а також швидкого відновлення засобів захисту та повернення їх до ладу після пошкодження.

Технічне забезпечення зв'язку, РТЗ, автоматизованих та інформаційних систем організується і здійснюється підрозділами зв’язку, РТЗ та автоматизованих засобів з метою утримання у справному стані, постійній готовності до бойового застосування, відновлення і ремонту засобів зв’язку, РТЗ, автоматизованих та інформаційних систем.

Технічне забезпечення служб тилу організується та здійснюється з метою своєчасного укомплектування технікою тилу і забезпечення технічним майном, а також технічно грамотної експлуатації техніки тилу, її обслуговування і своєчасного ремонту.

Забезпечення стрілецькою зброєю та боєприпасами організується і здійснюється з метою забезпечення бойової готовності та безвідмовності стрілецької зброї, боєприпасів до них, приладів спостереження і управління вогнем та забезпечення ними авіаційних частин (підрозділів).

Тилове забезпечення авіаційних частин (підрозділів) – це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб авіаційних частин (підрозділів) з метою підтримання їх у готовності для ведення бойових дій.

Основні види тилового забезпечення подані на рис. 1.4.

Матеріальне забезпечення організовується та здійснюється з метою своєчасного і повного задоволення потреб авіаційних частин (підрозділів) у матеріальних засобах, усіх видах озброєння, бойової та іншої техніки, у ПММ, продовольстві, речовому, інженерному, хімічному, квартирному та іншому майні, матеріалах та спеціальних рідинах різного призначення, а також у воді.

Інженерно-аеродромне забезпечення організується і здійснюється з метою своєчасної підготовки і розвитку аеродромів, які створюються та експлуатуються з урахуванням

забезпечення високої бойової готовності і живучості авіаційних частин (підрозділів), їх розосередженого базування і можливості маневру у ході ведення бойових дій.

Аеродромно-технічне забезпечення організується і здійснюється з метою безпосереднього забезпечення на аеродромах (посадочних майданчиках) польотів частин (підрозділів) різних родів авіації ПС ЗС України і окремих ЛА.

 

 


Аеродромно-технічне забезпечення включає: підготовку до польотів аеродромів (посадочних майданчиків), аеродромних споруд і наземної техніки забезпечення польотів; забезпечення ЛА авіаційним пальним, авіаційними засобами ураження та іншими матеріальними засобами; організацію харчування і побутового обслуговування льотного складу і ІТС при здійсненні польотів і веденні бойових дій; евакуацію літаків (вертольотів), які зазнали аварії або здійснили змушену посадку у районі аеродрому (посадочного майданчику) до місць проведення ремонту та обслуговування.

Транспортне забезпечення організується і здійснюється з метою створення умов для перевезень сил і засобів авіаційних частин (підрозділів), а також підвезення матеріальних засобів.

Квартирно-експлуатаційне забезпечення організується і здійснюється з метою створення необхідних житлово-побутових умов для особового складу при розквартируванні і тимчасовому розміщенні.

Торговельно-побутове забезпечення організується і здійснюється з метою своєчасного і повного задоволення потреб особового складу у товарах і побутовому обслуговуванні.

Фінансове забезпечення організується і здійснюється з метою своєчасного і повного задоволення потреб авіаційних частин (підрозділів) у грошових засобах.

Ветеринарне забезпечення організується і здійснюється з метою якісного ведення господарства для забезпечення особового складу авіаційних частин (підрозділів) у продовольстві.

Морально-психологічне забезпечення авіаційних частин (підрозділів) – це комплекс організаційних, духовних і спеціальних заходів щодо формування у особового складу високих морально-психологічних і бойових якостей, підтримання високого рівня морально-психологічного стану, досягнення і утримання морально-психологічної переваги над противником з метою ефективного виконання бойових завдань.

Складові морально-психологічного забезпечення такі:

інформаційно-пропагандистське забезпечення та зв’язки з громадськістю;

психологічне забезпечення;

соціально-правове забезпечення;

культурно-освітня робота;

духовне виховання;

інформаційно-психологічна протидія.

Медичне забезпечення авіаційних частин (підрозділів) – це комплекс заходів, спрямованих на збереження боєздатності та зміцнення здоров'я особового складу, своєчасне надання медичної допомоги пораненим та хворим і скоріше повернення їх у стрій, а також запобігання виникненню та розповсюдженню захворювань особового складу.

Медичне забезпечення у воєнний час включає:

систему лікувально-евакуаційних заходів;

систему лікувально-профілактичних, санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів;

заходи медичної служби із захисту особового складу від зброї масового ураження;

заходи із забезпечення медичним майном, а також медичного забезпечення польотів.

Піклування командира (начальника) про здоров'я підлеглих є одним з основних його посадових обов'язків у діяльності щодо забезпечення постійної бойової готовності авіаційної частини (підрозділу).

 




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 98 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.016 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав