Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ПСИХИЧЕСКИЕ ПОЗНОВАТЕЛЬНЫЕ ПРОЦЕССЫ

Читайте также:
  1. II. Хозяйственные процессы и их результаты.
  2. III. 3.1. Геоурбанизационные процессы в России
  3. IV. Психические расстройства при соматических и неврологических заболеваниях
  4. LINUX|| Процессы в ОС Linux. Общие понятия.
  5. LINUX|| Процессы в ОС Linux. Этапы создания процесса.
  6. V1:Химические процессы, реакционная способность веществ
  7. V2: Процессы приспособления и компенсации
  8. Б. Динамические процессы
  9. Бизнес-процессы путевого хозяйства
  10. Биологические процессы

На початку ХХ ст., коли у зв’язку з виникненням міжнародних корпорацій розвиваються міжнародні зв’язки, з’являється необхідність створення міжнародних об’єднань бухгалтерів. Так, вперше в 1911 р. в Брюсселі була створена Міжнародна асоціація бухгалтерів. Асоціація проводила роботу з поширення окремих варіантів калькуляції собівартості, розглядала проблеми з теорії обліку, проводила важливі дослідження в області уніфікації облікової термінології, вносила рекомендації щодо стандартизації документів, а також опрацьовувала пропозиції з удосконалення викладання облікових дисциплін. Перша світова війна припинила діяльність цієї асоціації.

Першою регіональною організацією бухгалтерів Європи, Азії, Америки і Африки була АІС (Міжамериканська асоціація бухгалтерів). Заснована в 1949 році на сесії в Сан-Хуані (Пуерто-Рико), ця організація до 1974 року носила назву “Міжамериканська асоціація з обліку”.

Європейський союз експертів з економічного і фінансового обліку, створений в листопаді 1951 р. з ініціативи видатного французького бухгалтера Поля Кожола, став ще однією регіональною асоціацією бухгалтерів. Метою створення цієї організації було удосконалення і узгодження стандартів обліку і ревізії в Європі та забезпечення постійної участі бухгалтерських кадрів Європи у вирішенні загальних проблем.

Широка діяльність цієї організації була спрямована на уніфікацію обліку всіх європейських країн і призвела до створення Дослідницької групи бухгалтерів ЄС – міжнародної професійної організації, яка займалась питаннями обліку і звітності корпорацій, досліджувала структуру і зміст звітів, методи їх оцінки. Ця група проіснувала недовгий час. В 1986 р., після 5-ї сесії, Європейський союз експертів з економічного і фінансового обліку разом з дослідною групою ЄС в сфері обліку створив Федерацію європейських бухгалтерів, яка об’єднала 300 тис. бухгалтерів. Федерація стала консультативним органом при ЄС і мала постійне місцеперебування в Брюсселі.

В 1972 р. на Х Міжнародному конгресі з бухгалтерського обліку, що відбувався в Австралії, в роботі якого прийняли участь 3000 учасників з 55 країн, виникла ідея створення організацій з опрацювання основних норм бухгалтерського обліку (бухгалтерських стандартів), які б застосовувались у всьому світі. Для впровадження рішень конгресу 29 червня 1973 р. в Лондоні угодою професійних організацій бухгалтерів 9-ти країн був створений Комітет з міжнародних стандартів обліку, куди увійшли представники США, Великобританії, Австралії, Канади, Франції, Німеччини, Нідерландів, Японії, Мексики. В подальшому до складу комітету увійшли представники Італії, ЮАР, Індії, Йорданії та Південної Кореї.

Основними завданнями діяльності цього Комітету є: розробка бухгалтерських стандартів для потреб суспільства, яких необхідно дотримуватись при складанні фінансових звітів; розповсюдження стандартів у всьому світі; проведення роботи з удосконалення та гармонізації бухгалтерського обліку.

Міжнародні принципи обліку, розроблені Комітетом, використовуються для уніфікації обліку в окремих країнах, не змінюючи при цьому національних вимог до нього.

Міжнародна федерація бухгалтерів була створена в 1977 р. на ХІ Міжнародному конгресі бухгалтерів, що проводився в Мюнхені. Основною метою Федерації є розвиток бухгалтерської професії та підвищення її престижу, вирішення проблем уніфікації обліку на світовому рівні, розробка і публікація міжнародних стандартів аудиту.

Взаємовідносини між Комітетом та Міжнародною Федерацією бухгалтерів визначають угоди між ними.

Федерація європейських бухгалтерів є об’єднанням, що представляє інтереси професійних асоціацій бухгалтерів західноєвропейських країн. В сфері навчання бухгалтерів вона обмежує свою діяльність вивченням вже існуючих положень, не займаючись виданням керівних положень або рекомендацій.

Інші організації. У зв’язку з поширенням впливу транснаціональних корпорацій на світову економіку, зацікавленість проблемами обліку та звітності виявляє ООН. Група експертів з Центру транснаціональних корпорацій ООН періодично видає рекомендації зі стандартизації звітності транснаціональних корпорацій.

Комітет з міжнародних стандартів обліку, Центр ООН з транснаціональних корпорацій, Міжнародна федерація бухгалтерів, Комісія Європейського співтовариства, Організація економічної співпраці і розвитку та в її складі група зі стандартів обліку є найбільш впливовими організаціями з розробки принципів і стандартів бухгалтерського обліку.

В 1976 р. була створена Конфедерація бухгалтерів країн Азії і Тихого океану (САРА). Метою конфедерації було визначення обов’язків бухгалтерів відповідно до загальноприйнятих стандартів. Представниками в ній були 28 організацій з 18 країн, серед яких Австралія, Бангладеш, Бірма, Індія, Індонезія, Канада, США, Таїланд, Філіппіни, Японія тощо.

З метою об’єднання бухгалтерів Індонезії, Малайзії, Сінгапуру, Таїланду і Філіппін в 1977 р. була створена AFA (Федерація бухгалтерів країн-членів ASEAN). Це сприяло подальшому підвищенню престижу професії бухгалтера в регіоні, визначенню і висвітленню найважливіших професійних проблем.

Африканськими бухгалтерами було створено дві регіональні організації: Організація бухгалтерів Західної Африки та Африканська Рада з обліку. Метою діяльності Ради з обліку було усунення розбіжностей в системах обліку, що стали наслідком довготривалого поділу Африки імперіалістичними державами.

На початку 1984 р. бухгалтери Арабських країн створили Арабську спілку аудиторів.

 

ПСИХИЧЕСКИЕ ПОЗНОВАТЕЛЬНЫЕ ПРОЦЕССЫ

План




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 26 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав