Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Збір інформації про платника податків

Читайте также:
  1. Автоматизація оброблення інформації у податковій системі України
  2. Автоматизоване оброблення банківської інформації.
  3. Вили джерел інформації
  4. Вимоги до управлінської інформації
  5. Відмова особі в доступі до інформації про неї, приховування, незаконне збирання, використання, зберігання чи поширення інформації можуть бути оскаржені.
  6. ВІДОБРАЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ В МКП
  7. Газета як джерело оперативної інформації.
  8. Для чого призначений автоматичний збір інформації?
  9. Документ як джерело соціальної інформації.
  10. Документ – це засіб закріплення різними способами на відповідному матеріалі інформації про факти, події, явища об’єктивної дійсності та розумову діяльність людини.

Цей етап підготовчої доперевірочної роботи потребує як найбільше часу та займає важливе місце в роботі податкових органів, так як від нього залежать майже всі наступні етапи перевірочної роботи. Чим більше даних буду зібрано про платника податків, тим точніше можна скласти уявлення про нього, тим краще буде розроблено програму перевірки, раціональніше буде сплановане використання часу податкових аудиторів. До основних напрямків цієї роботи можна віднести такі: формування інформаційного масиву даних про платника податків та вивчення особливостей ведення бізнесу платником податків.

Інформаційний масив даних являє собою спеціальним чином підготовлені дані, створені на основі наявної в податкових органах інформації про платника податків, призначені для забезпечення централізованого накопичення та багаторазового використання.

Інформаційна база даних про платників податків включає інформацію, отриману як з внутрішніх, так і з зовнішніх джерел. До інформації з внутрішніх джерел належать відомості, отримані податковими органами самостійно в процесі виконання ними контрольних функцій, зокрема:

До інформації із зовнішніх джерел відноситься інформація про платників податків, в тому числі про порушення ними податкового, валютного та іншого законодавства, отримана податковими органами від інших контролюючих і правоохоронних органів; Міністерства транспорту України, підприємств Міністерства природних ресурсів України, Державного комітету України з охорони навколишнього середовища (про ліміти і видані ліцензії на природо використання); Держкомстату України, інших органів державного управління і місцевого самоврядування; банків та інших кредитних установ; Фонду соціального страхування України; Фонду державного майна та його регіональних органів; Державного фонду зайнятості населення; Пенсійного фонду України; Ліцензійної палати України; нотаріальних органів; туристичних фірм, відділів реєстрації віз, комісії цінних паперів, бюро технічної інвентаризації, засобів масової інформації, інших юридичних і фізичних осіб 9листи, скарги, заяви), інформація про рішення судів та інше.

До інформації із зовнішніх джерел щодо іноземних юридичних осіб – нерезидентів належать дані Міністерства зовнішньоекономічних зв’язків і торгівлі України, Міністерства закордонних справ України, українських дипломатичних зовнішньоекономічних торгових представництв за кордоном.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 53 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав