Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Рекомендації до написання аналітичної частини (ІІ розділу) МДР

Читайте также:
  1. I. ЗАГАЛЬНІ ПОРАДИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ
  2. VІ.Теми для написання рефератів
  3. Б) чітка ієрархічна декомпозиція проекту на складові частини, які
  4. Виконання місцевих бюджетів за видатками. Розпис видаткової частини бюджету
  5. Виконання та оформлення теоретичної частини контрольної роботи.
  6. ВИМОГИ ДО НАПИСАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  7. Вимоги до структурних елементів вступної частини
  8. Вимоги до структурних елементів основної частини
  9. Вимоги до структурних елементів основної частини
  10. Випадки, коли посягання співучасників кваліфікуються за різними статтями Особливої частини

1. Магістерська програма «Управління персоналом»: Навчально-методичний комплекс: Кол. авт. під кер. А. М. Колота. − К.: КНЕУ, 2008. − 416 с.

2. Основні вимоги до дисертацій та авторефератів дисертацій / Бюлетень ВАК України. – 2007. – № 6. (зміни – № 3, 2008).

3. Ліфінцев Д. С. Вдосконалення використання організаційно-економічних важелів формування корпоративної культури організації: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук: спец. 08.00.04 «Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)» / Д. С. Ліфінцев. – Київ, 2011. – 20 с.

 

Рекомендації до написання аналітичної частини (ІІ розділу) МДР

У аналітичному розділі студент повинен показати вміння застосовувати свої науково-дослідницькі компетентності. Від нього вимагається розкрити стан та оцінити проблеми у конкретній обраній для дослідження підсистемі управління персоналом відповідно до теми МДР з використання сучасних методів дослідження (статистичних, соціологічних, психологічних, економіко-математичних, графічних, ПК тощо).

Кількість параграфів аналітичної частини – три-чотири, загальний обсяг – в межах 30 стор. машинописного тексту.

Зміст першого параграфу аналітичної частини «Діагностика проблем у діяльності організації (підприємства) та у сфері управління персоналом» повинен містити наступну інформацію: повна назва організації (підприємства); галузева належність; форма власності; основні види продукції (робіт, послуг) в організації; організаційна структура (в обсязі до 1/3 матеріалу цього параграфу). Організаційну структуру підприємства слід критично проаналізувати, виявити недоліки з точки зору ефективного управління персоналом та зв’язати з обраною темою МДР.

Крім цього, перший параграф аналітичної частини повинен містити аналіз та оцінку (в обсязі до 2/3 матеріалу цього параграфу):

– складу та структури чисельності персоналу (включаючи чисельність працівників територіально відокремлених частин: філій, відділень, цехів, інститутів тощо) за три останні роки;

– показників обсягів продукції (робіт, послуг): товарна, реалізована продукція, собівартість реалізованої продукції, чистий прибуток (збиток), основні показники рентабельності, інші фінансові показники за три останні роки;

– трудових показників: середньооблікова чисельність персоналу, продуктивність праці, фонд заробітної плати, середньомісячна заробітна плата працівника та інші, виходячи з зі специфіки обраної теми МДР, за три останні роки.

Для аналізу та оцінки названих показників слід використати табличні форми, рисунки, графіки, діаграми тощо та доповнити їх відповідним коментарем.

Вставлення зв’язку виявлених у ході зазначеного вище аналізу проблем з обраною темою дослідження (тобто обґрунтування актуальності обраної теми дослідження саме для даної організації) автор МДР може здійснити наступними шляхами:

– припущення студента (узгоджене з керівником МДР);

– попереднє анкетування або опитування персоналу, експертів, ключових осіб організації;

– статистичні методи дослідження;

– економіко-математичне моделювання, визначення кореляційного зв’язку між обраними показниками та ін.

Короткий висновок до першого параграфу МДР повинен обов’язково висвітлювати зв’язок обраної теми магістерської дипломної роботи з виявленням соціально-економічних проблем діяльності підприємства.

Зміст кожного наступного параграфу аналітичної частини повинен містити мінімум десять укрупнених пунктів аналізу, проілюстрованих аналітичними таблицями, рисунками, діаграмами, графіками тощо з даними за три останні роки. Проаналізовані дані слід оцінити та доповнити відповідним коментарем.

Як правило, другий параграф аналітичної частини МДР має висвітлювати стан досліджуваної підсистеми управління персоналом на обраному підприємстві з його аналізом та критичною оцінкою виявлених проблем.

Наступний параграф аналітичної частини може присвячуватися аналізу та оцінці ефективності обраної для дослідження підсистеми управління персоналом.

Після написання усіх параграфів аналітичної частини слід сформувати висновок (обсягом до 2 сторінок) з переконливими узагальненнями та виявленими проблемами і недоліками у діяльності організації за темою МДР.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 30 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав