Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

СУДОВО-МЕДИЧНА ЕКСПЕРТИЗА МЕХАНІЧНИХ УШКОДЖЕНЬ

Читайте также:
  1. Альтернативна медична експертиза
  2. Ветсанекспертиза ковбас та копченостей
  3. ЕКОЛОГІЧНА ЕКСПЕРТИЗА
  4. Експертиза заявки.
  5. Експертиза неповнолiтнiх
  6. Експертиза неповнолiтнiх;
  7. Розділ IX МЕДИЧНА ЕКСПЕРТИЗА
  8. СУДОВО-МЕДИЧНА ЕКСПЕРТИЗА ЗА МАТЕРІАЛАМИ СЛІДЧИХ СПРАВ, У ТОМУ ЧИСЛІ І В РАЗІ ОБВИНУВАЧЕННЯ МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗА ПРОФЕСІЙНО-ПОСАДОВІ ПРАВОПОРУШЕННЯ

УШКОДЖЕННЯ ТУПИМИ ТА ГОСТРИМИ ПРЕДМЕТАМИ. Визначення поняття "травма", "ушкодження". Класифікація пошкоджень в залежності від діючого фактора, характеру та ступеня тяжкості.

Травматизм та його види. Судово-медичні особливості різних видів травматизму.

Ушкодження тупими предметами, їх класифікація. Механізм дії тупих предметів та характер ушкоджень, які виникають від їх дії..

Садна, синяки, рани, вивихи, переломи кісток,розриви та відриви внутрішніх органів, відокремлення та розчавлення частин тіла, їх морфологічна характеристика та судово-медичне значення.'

Можливості визначення виду тупого твердого предмету і механізму його дії на підставі особливостей ушкоджень.

Особливості ушкоджень, які виникають у разі падіння з висоти, на площину - при прискорюванні та без нього. їх дмференційна діагностика.

Транспортна травма та її види.Основні види автомобільної травми. Зв'язок фаз автомобільної травми з механізмом утворення ушкоджень. Особливості огляду місця ДТП. Судово-медична експертиза автомобільної травми. Травма від зіткнення людини з автомобілем, який рухається. Травма від переїзду колесом автомобіля. Травма в кабіні автомобіля; травма внаслідок падіння з кузова; травма в кабіні автомобіля; травма в результаті здавлювання тіла між автомобілем та нерухомим предметом.

Мотоциклетна травма, особливості ушкоджень. Залізнична травма, її види та особливості ушкоджень. Травма на водному транспорті.

Авіаційна травма та її види.Особливості судово-медичної експертизи та її значення для встановлення причини авіаційної пригоди.

Виробнича та спортивна травми.

Ушкодження гострими предметами. Види гострих предметів, механізм заподіяння ушкодкетія. Морфологічні особливості різаних, колотих, колото-різаних, рубаних та пилених ран. Пітания, які виникають при судово-медичному дослідженні цих ушкоджень. Можливості встановлення механізму дії та ідентифікації гострих предметів. Зажиттєва реакція на ушкодження та сучасні методи її визначення.

Вирішення питання про можливість смертельнопораненого до самостійних дій.

Особливості ушкоджень, які були заподіяні власною та сторонньою рукою.

Причини смерті від механічної травми, яка зумовлена тупими та гострими предметами, їх судово-медичне визначення.

ПОНЯТТЯ ПРО ВОГНЕПАЛЬНІ УШКОДЖЕННЯ. Вогнепальна зброя, її види. Патрон та його складові частини. Механізм пострілу. Пояси дії куль в залежності від їх кінетичної сили; гідродинамічна дія. Бойовий патрон. Механізм дії снаряду на одяг, тканини і органи в залежності від відстані пострілу. Додаткові фактури пострілу. Ознаки пострілу впритул. Значення відбитка дульного зрізу та механізм його утворення. Постріл на близькій відстані, його ознаки. Постріл па неблизькій відстані. Визначення вхідного та вихідного кульових отворів під час пострілу па різних відстаннях на одязі та шкірі. Особливості вогнепальних ушкоджень на одязі з синтетичного матеріалу. Ушкодження від мисливської зброї. Особливості вогнепального раньового каналу /сліпий, наскрізній, вміщений, напівколовий, коловий/ у разі його проходження через різні органи і тканить Можливості встановлення напряму пострілу при проходженні кулі через плоскі, трубчасті кістки та парежіматозні органи. Діагностика вогнепальних ушкоджень від сучасної вогнепальної зброї.

Ушкодження від гранат, запалів, мін, снарядів; вибухових речовин. Можливості визначення виду зброї, боєприпасів за характером ушкоджень.

Спеціальні методи дослідження, які застосовуються в судово-медичній травматології /гістологічні, хімічні, рентгенографічні,фотографічні, спектрографічні, контактно-дифузійні, метод безпосередньої мікроскопії, фотографування в інфрачервоному промені за допомогою електронно-оптичного перетворювача та ін./

Особливості огляду місця події і значенні слідчого експерименту для розв’язання питань, які виникають при розслідуванні справ з приводу експертизи вогнепальних ушкоджень.

 




Дата добавления: 2015-02-22; просмотров: 54 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав