Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Зниження дії шкідливих виробничих факторівна робітників консервного цеху.

Читайте также:
  1. Аналіз небезпечних і шкідливих виробничих факторів
  2. Аналіз потенційних небезпек та шкідливих факторів виробничого середовища
  3. Аналіз потенційних небезпек та шкідливих факторів виробничого середовища ПАТ “Карпати-Лада”.
  4. Аналіз потенційно небезпечних та шкідливих факторів при формуванні корпусу яхти
  5. Аналіз психофізіологічних шкідливих і небезпечних виробничих чинників.
  6. Безпечність виробничих процесів
  7. Вентиляція виробничих приміщень
  8. Вентиляція виробничих приміщень призначення, види.
  9. Вентиляція виробничих приміщень, види вентиляції.
  10. Вентиляція виробничих приміщень. Види вентиляції.

Так, як пил дуже несприятливий фактор виробничого середовища, тому у відділенні приготування спецій передбачене встановлення пилевловлювача.

Дуже важливим є підтримування необхідного мікроклімату в робочій зоні. Параметри мікроклімату такі, як: температура, відносна вологість та швидкість руху повітря в приміщенні є нормовані і наведені в таблиці 4.1.

 

 

Таблиця 4.1

Найменування відділень консервного цеху Нормовані параметри
температура, t ºС відносна вологість, φ % швидкість руху повітря, υ м/с
Сировинне відділення Відділення дозрівання м’яса Порційне відділення Стерилізаційне відділення Склад консервів   70 – 75 90 – 95 70 – 75 70 – 75 0,3 0,2 0,3 0,3 0,3

 

Одним з найбільш несприятливих факторів дії на організм людини є шум та вібрація. Їх джерелами є вентилятори, мішалка, кутер, вовчок, вакуум – закатувальна машина та інше обладнання. Враховуючи це, проектом передбачені наступі заходи щодо зменшення шуму та вібрації: все обладнання встановлюється на віброізолюючі опори (гумові прокладки); в повітрявідводах передбачаються гнучкі втавки, тощо. В проекті також розроблений монтаж теплової повітряної завіси на дверях відділення теплової обробки для підтримання оптимального мікроклімату в цеху та відділеннях.

Для підтримання мікроклімату в приміщеннях проектом передбачається встановлення кондиціонерів та вентиляційних установок. За їх допомогою відбувається циркуляція повітря в приміщеннях, при цьому складаються умови, необхідні для праці та відпочинку.

 

Шум

Одним з найбільш розповсюджених негативних факторів, які впливають на людину являється шум. Він завдає великої шкоди здоров’ю та виробничій діяльності людини. В результаті втоми, що виникає під дією шуму, збільшується кількість помилок при роботі, підвищується загроза виникнення травм, знижується продуктивність праці. Все це є однією із причин збільшення економічних втрат.

В останній час спостерігається тенденція до постійного збільшення шуму на виробництві внаслідок зростання потужностей технологічного обладнання. Тому одним із найважливіших народногосподарчих завдань є боротьба з шумом.

Основна ціль нормування шуму на робочих місцях – встановлення допустимих рівнів шуму, які при щоденному впливі протягом всього робочого дня і протягом багатьох років не можуть викликати суттєвих захворювань організму людини і не заважають його нормальній трудовій діяльності.

 

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 23 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав