Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Аналіз основних факторів впливу на працюючих на робочому місці

Читайте также:
  1. Амортизація основних засобів та нематеріальних активів
  2. Аналіз виробничого освітлення
  3. Аналіз виробничого травматизму на підприємстві.
  4. Аналіз внутрішнього середовища підприємства
  5. Аналіз зовнішнього середовища підприємства
  6. Аналіз і оцінка стану охорони праці
  7. Аналіз і оцінка стану охорони праці
  8. аналіз і прогнозування травматизму та професійних захворювань
  9. Аналіз небезпеки підприємства
  10. Аналіз небезпечних і шкідливих виробничих факторів

 

Відділ кредитування та аналізу ПАТ «Оболонь» розташований за адресою: м. Київ, вул. Богатирська, 3. Дане відділення розташоване на четвертому поверсі одного з корпусів підприємства, яке загалом має чотири поверхи. Площа відділення складає 24 м2 , його висота рівна 3,2 м. У відділі працює 4 співробітника (начальник відділу, 2 економіста, спеціаліст з питань розрахунків за товарними кредитами), на кожного доводиться 6 м2 площі приміщення та 19,4м3 об’єма приміщення. У відповідності з СНіП 11-90-81 найменше допустиме значення площі і об'єму виробничих приміщень на одного працюючого складає відповідно 4,5 м2 і 15 м3, отже фактичне значення площі приміщення на одного працюючого більше нормативного на 1,5м2, а фактичний об'єм на 4,4м3. На рис. 3.2 наведено схему розташування робочих місць.

Рис.3.2 Схема розташування робочих місць у відділі кредитування та аналізу ПАТ «Оболонь»

Рис.3.2: 1,2,3,4 – робочі місця працівників відділу; 5 – шафа для одягу; 6,7,8,9 – шафи для документів; 10,11 – вікна, 12 – кондиціонер.

Розглядаючи питання естетики, потрібно зазначити, що стіни кабінету обклеєні шпалерами світлого тону, стеля біла, на підлозі покриття з ковроліну, на підвіконнях стоять кімнатні квіти. Кожне робоче місце обладнане персональним комп’ютером, у відділенні є телефон, принтер, факс та вогнетривкий сейф. Все це створює для працівників відділу спокійну обстановку і сприяє нормальним умовам праці.

На людину, що працює у вище описаному приміщенні, можуть впливати такі небезпечні й шкідливі фактори: підвищений рівень шуму на робочому місці (вікна виходять на вулицю з інтенсивним рухом автотранспорту), підвищена запиленість (пил, що утворюється при роботі з документацією), небезпечне ураження в електричній мережі, недостатність природного світла, недостатня освітленість робочої зони.

 

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 71 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав