Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Правилабезпеки при роботі в електроустановках

Читайте также:
  1. Використання казок у психокорекційної роботі
  2. Вимоги безпеки при роботі з ОКГ.
  3. ВИМОГИ ДО МЕДИЧНОГО ПЕРСОНАЛУ ПРИ РОБОТІ З НОВОНАРОДЖЕНИМИ.
  4. Вимоги до режимів праці і відпочинку при роботі з ВДТ
  5. Вимоги до режимів праці і відпочинку при роботі з персональними комп’ютерами
  6. Вимоги до режимів праці та відпочинку при роботі з ПК
  7. Вимоги до режимів праці учнів при роботі з персональними комп'ютерами
  8. Гасіння пожеж в електроустановках, засоби і методи.
  9. Етичний кодекс соціального працівника і поведінка в соціальній роботі професіоналів.
  10. Зарубіжні моделі соціальної політики та їх використання у соціальній роботі.

1. Працівники, прийняті для виконання робіт в електроустановках, повинні мати професійну підготовку, відповідну характером роботи. При відсутності професійної підготовки такі працівники повинні бути навчені (до допуску до самостійноїроботи) у спеціалізованих центрах підготовки персоналу (навчальних комбінатах, навчально-тренувальних центрах тощо).

2. Професійна підготовка персоналу, підвищення його кваліфікації, перевірка знань та інструктажі проводяться відповідно до вимог державних та галузевих нормативних правових актів з організації охорони праці та безпечної роботи персоналу.

3. Перевірка стану здоров'я працівника проводиться до прийняття його на роботу, а також періодично, в порядку, передбаченому Міністерством охорони здоров'я Росії. Суміщаються професії повинні вказуватися адміністрацією організації в напрямку на медичний огляд. (* НаказМіністерства охорони здоров'я і медичної промисловості Російської Федерації від 14 березня 1996 р. № 90 «Про порядок проведення попередніх і періодичних оглядів працівників та медичних регламентах допуску до Професії».)

2. Порядок і умови виконання робіт у діючих електроустановках

1. Порядок і умови виконання робіт

1.1. Роботи в діючих електроустановках повинні проводитися за нарядом-допуском (далі-поряд), форма якого і вказівки щодо його заповнення наведені в додатку № 4 до цих Правил, за розпорядженням, за переліком робіт, які виконуються в порядку поточної експлуатації.

1.2. Не допускається самовільне проведення робіт, а також розширення робочих місць та обсягу завдання, визначених нарядом або розпорядженням.

1.3. В електроустановках напругою до 1000 В при роботі під напругою необхідно:

захистити розташовані поблизу робочого місця інші струмовідні частини, що знаходяться під напругою, до яких можливо випадковий дотик;

працювати в діелектричних калошах або стоячи на ізолюючої підставці або на гумовому діелектричному килимі;

застосовувати ізольований інструмент (у викруток, крім того, повинен бути ізольований стрижень), користуватися діелектричними рукавичками.

Не допускається працювати в одязі з короткими або засуканими рукавами, а також використовувати ножівки, напилки, металеві метри і т.п.

1.4. Не допускається в електроустановках працювати в зігнутому положенні, якщо при випрямленні відстань до струмоведучих частин буде меншою, ніж зазначено в табл. 1.1.

Не допускається при роботі близько неогороджених струмоведучих частин розташовуватися так, щоб ці частини знаходилися позаду працівника або з двох бічних сторін.

1.5. Персоналу слід пам'ятати, що після зникнення напруги на електроустановці воно може бути подано знову без попередження.

1.6. При проведенні земляних робіт необхідно дотримуватись вимог діючих БНіП "Безпека праці в будівництві».

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 47 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав