Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ НА РОБОЧОМУ МІСЦІ.

Читайте также:
  1. II. Вимога до безпеки перед початком занять
  2. III. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС РОБОТИ
  3. III. Вимоги безпеки під час роботи.
  4. Quot;Заходи безпеки під час експлуатації електроприладів.
  5. quot;Правила санітарно-протиепідемічного режиму та техніки безпеки
  6. V. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях.
  7. V. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ В АВАРІЙНІЙ СИТУАЦІЇ
  8. Аналіз небезпеки підприємства
  9. Аналіз основних факторів впливу на працюючих на робочому місці
  10. Аналіз розумів праці на обраному робочому місці

До оргтехніки в широкому сенсі можна віднести будь-які прилади, пристрої,технічні інструменти і пристосування, машини, меблі тощо, починаючи від олівців і точілок для них і кінчаючи обчислювальними машинами і системами.

У більш вузькому сенсі слова під оргтехнікою часто розуміють лише технічні засоби, що використовуються в діловодстві для створення

інформаційних паперових документів, їх копіювання, розмноження, обробки,зберігання, транспортування, і кошти адміністративно-управлінського зв'язку.

Офісні організаційна техніка (оргтехніка) - технічні засоби,застосовуються для механізації та автоматизації управлінських та інженерно -технічних робіт.

Організаційна техніка становить матеріальну базу прогресивнихсистем управління. Слабке використання оргтехніки в управлінні призводить дозниження продуктивності праці та ефективності роботи управлінського персоналу, до неприпустимих затримок при вирішенні оперативних питань, часто і до невірних їх рішенням через відсутність необхідної інформації, і до інших негативних наслідків.

З чого починається будь-який бізнес, і великий, і малий? З чого починаються організація і діяльність будь-якої фірми, і виробничої, і комерційної. З ділових паперів! Безліч різних договорів, юридичних паперів,службових інструкцій, бухгалтерських бланків, рекламних проспектів та афіш,технічних завдань і технічної документації, не кажучи вже про візитках,етикетках і т.д. і т.п. Море паперів різного призначення. Саме паперів..

Засоби оргтехніки для офісу солідної фірми можуть включати до свогоскладу, наприклад, такі пристрої та обладнання: персональний комп'ютер,організаційний автомат, друкарські машинки, телефонні і радіотелефонніапарати, міні-АТС, директорський комутатор, гучномовного телефоннепереговорний пристрій, пейджингового систему, телетайп, факсимільнийапарат, копіювальний апарат, різограф, диктофони, проекційнуапаратуру, адресовальную машину, маркіровальную машину, ламінатор,штемпелевальний апарат, машину для знищення документів,конвертовскривающую машину, сшиватели документів, картотечні обладнання,стелажі і шафи для зберігання документів, сейф, візок, пневмопошта та ін.

Робо́че мі́сце — це первинна ланка виробництва, зона прикладання праці одного або кількох (якщо робоче місце колективне) виконавців, визначена на підставі трудових та інших чинних норм і оздоблена необхідними засобами для трудової діяльності.

Залежно від рівня механізації праці виконавців розрізняють три види робочих місць:

- робочі місця ручної праці, де один або декілька виконавців виконують операції за допомогою різних знарядь праці;

- механізовані робочі місця, де виконавець впливає на предмет праці за допомогою механізованого інструмента або машини, праця котрих визначається і спрямовується робітником;

- автоматизовані робочі місця, де робота здійснюється механізмами, що виконують усі технологічні операції у заздалегідь встановленій послідовності.

Організація робочого місця — це система заходів щодо його планування, оснащення засобами і предметами праці, розміщення їх в певному порядку. Продуктивність праці робітника залежить і від правильної організації його робочого місця.

Планування робочого місця

Передбачає раціональне розміщення у просторі матеріальних елементів виробництва, зокрема устаткування, технологічного та організаційного оснащення, а також робітника. Робоче місце має робочу, основну і допоміжну зони. В основній зоні, яка обмежена досяжністю рук людини в горизонтальній і вертикальній площинах, розміщуються засоби праці, що постійно використовуються в роботі. У допоміжній зоні розміщуються предмети, котрі застосовуються рідко. Механізми, пристрої, інструменти і матеріали на робочому місці розміщують так, щоб під час роботи не доводилось робити зайвих рухів. Ручний інструмент, який беруть правою рукою, повинен лежати справа, а той, що беруть лівою рукою,— зліва.

Під час виконання робіт обов'язково слід додержуватись усіх правил техніки безпеки і виробничої санітарії. Непродумане планування збільшує час виконання конкретної роботи. Передбачає своєчасне забезпечення його всім необхідним, включаючи технічне обслуговування (наладку, регулювання, ремонт); регулярну подачу необхідних видів енергії, інформації та витратних матеріалів; контроль якості роботи обладнання, транспортне та господарське обслуговування (прибирання, чистка обладнання тощо).




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 31 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав