Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Санітарія та гігієна робочого місця

Читайте также:
  1. Вибір приміщення і організація робочого місця. Враховуючи характер роботи та фізіологічні характеристики людини, вибирається робоче приміщення та конструкція робочого місця.
  2. Вибір робочого місця спеціаліста
  3. ВИЗНАЧЕННЯ РОЛІ І МІСЦЯ ДОГЛЯДУ ЗА ДІТЬМИ В ЛІКУВАЛЬНО-ДІАГНОСТИЧНОМУ ПРОЦЕСІ. ОСНОВИ ЕТИКИ ТА ДЕОНТОЛОГІЇ В ПЕДІАТРІЇ.
  4. ВИРОБНИЧА САНІТАРІЯ ТА ГІГІЄНА ПРАЦІ
  5. ВИРОБНИЧА САНІТАРІЯ ТА ГІГІЄНА ПРАЦІ
  6. Гігієна взуття
  7. Гігієна одягу та взуття
  8. Гігієна праці та виробнича санітарія. Мікроклімат виробничого середовища
  9. Гігієна тіла
  10. Гранично допустимі значення ЕГД та НГД на робочих місцях

1. Вимоги до приміщення. Приміщення, в якому виконувалась робота, має такі розміри: площа - 18 м2; обсяг (об’єм) – 25.7м3; в кімнаті знаходиться одне робоче місце, воно розташоване на відстані 1м від вікна і стіни, це відповідає вимогам. Заземлені конструкції, що знаходяться в нашому приміщенні, тобто це - батарея опалення, надійно захищена сіткою від випадкового дотику. Періодично проводилось вологе прибирання в приміщенні, де знаходиться персональний комп’ютер. Також в нашому приміщенні знаходиться медична аптечка першої допомоги та система автоматичної пожежної сигналізації з димовими пожежними сповіщувачами. Підхід до засобів пожежогасіння є вільним.

2. Вимоги до організації робочого місця. Конструкція робочого місця користувача ПК забезпечує підтримку оптимальної робочої пози з такими ергономічними характеристиками: ступні ніг - на підлозі; стегна - в горизонтальній площині; передпліччя - вертикально; лікті - під кутом 90 град. до вертикальної площини; зап'ястя зігнуті під кутом 15 град. відносно горизонтальної площини, нахил голови - 20 град. відносно вертикальної площини. Використання ПК є основним видом діяльності і тому, його периферійні пристрої розміщені на основному робочому столі з лівого боку. Кут між поздовжніми осями основного та приставного столів складає - 140 град. В приміщенні розташований спеціальний комп’ютерний стіл, що має наступні параметри: висота - 725мм, ширина - 800мм, глибина - 850мм, висота простору для ніг - 700мм, ширина - 600мм, глибина на рівні колін – 550мм, глибина на рівні витягнутої ноги - 750мм. Стіл не оснащений підставкою для ніг. Робочий стілець складається з сидіння, спинки та стаціонарних підлокітників, регулюється за висотою, кутом нахилу спинки та відстанню спинки до переднього краю сидіння. Поверхня сидіння та спинки м'які, покриті неслизьким, ненаелектризовуючим, повітронепроникним покриттям, що легко витираються від пилу та бруду. Підлокітники фіксовані, без можливості регулювання, виконані з пластика.

Для обробки та дослідження інформації в роботі використовувався персональний комп’ютер - ноутбук з діагоналлю монітору 15,6". Монітор розташований на відстані 620мм від ока працівника. Розташування монітору забезпечує зручність зорового спостереження. Клавіатура розміщена на поверхні столу на відстані 150 мм від краю. Кут нахилу клавіатури - 10град.

Робоче місце з ПК оснащене тримачем для документів, що легко переміщується. Тримач для документів є рухомим і встановлений вертикально на тому ж рівні та відстані від очей, що і монітор. Для роботи також використовувався лазерний принтер. Розміщення на робочому місці цього приладу забезпечує добру видимість монітору, зручність ручного керування пристроєм введення-виведення інформації в зоні досяжності моторного поля: по висоті 900 мм, по глибині 450 мм. Додатковою перевагою роботи за персональним комп’ютером можна назвати безшумність, адже рівень шумності не завдавав дискомфорту, не відволікав при написанні роботи і він значно нижчий, ніж у стаціонарних ПК.

3. Вимоги до освітлення. Робоче місце виконавця розташоване таким чином, що природне освітлення попадає на нього збоку з лівої сторони, таке освітлення забезпечує коефіцієнт природної освітленості на 2,5 %. На робочому місці, де розташований ПК пряме світло в очі не потрапляло. Джерела штучного світла розташоване з обох сторін від екрану монітора, паралельно напрямку зору виконавця. В приміщенні застосовуються жалюзі на вікнах, для того, щоб уникнути світових блисків від екрану монітора, клавіатури та освітлювальних пристроїв. Вікна в приміщенні мають регулювальні пристрої для відкривання, щоб провітрювати робочу кімнату.

4. Вимоги до вентиляції, опалення, кондиціювання, мікроклімату. В робочій кімнаті відбувалось регулярне провітрювання приміщення, через відкриття вікна. Температура повітря в кімнаті в холодний період року була допустимою.

Загалом, можна зробити висновок, що такі характеристики санітарії та гігієни робочого місця із даними параметрами відповідають допустимим нормам і тому дозволяють виконавцю магістерської працювати тривалий час.




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 49 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав