Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ВИСНОВКИ ДО 5 РОЗДІЛУ

Читайте также:
  1. Висновки
  2. ВИСНОВКИ
  3. Висновки
  4. ВИСНОВКИ
  5. Висновки
  6. ВИСНОВКИ
  7. Висновки
  8. Висновки за матеріалами аналізу санітарних умов.
  9. Висновки.

Питання охорони праці є одним з найважливіших на сучасному етапі життя нашого суспільства, у період, коли роботодавці ставлять для себе основну задачу - якнайшвидше і з мінімальним вкладенням засобів, отримати найбільшу кількість прибутку, і, користуючись виниклим останнім часом у країні дефіцитом робочих місць, мало уваги приділяють, а часом і взагалі ігнорують вимоги безпеки праці.

Міжгалузеві і галузеві акти з охорони праці - закони, міжгалузеві і галузеві стандарти, норми, правила, положення, інструкції і інші документи з охорони праці, яким надається сила правових норм - обов'язкові для виконання в громадських закладаж.

Продуктивність праці робітників значною мірою залежить від впровадження у виробництво нових механізмів, новітніх технологій виконання робіт, правильної організації робочого місця, культури виробництва, додержання вимог техніки безпеки і виробничої санітарії.

Відповідна форма організації праці при проектуванні дизайну приміщень в громадських закладах та результати наукових розробок з питань гігієни та виробничої санітарії усувають дію деяких шкідливих небезпечних чинників, знімають негативні наслідки перевантажень як фізичного так й психофізіологічного характеру і створюють умови для тривалого довголіття та високого рівня працездатності.

При розробці дизайну інтер’єру громадського закладу нами запроектовані кількість та розміри евакуаційних виходів з будівелі і приміщень, їх конструктивні й планувальні рішен­ня, умови освітленості, забезпечення незадимленості, протяжність шляхів евакуації, їх облицювання (оздоб­лення), що відповідає існуючим в Україні протипожежним вимогам будівельних норм.

При виконанні розділу охорона праці нами було проведено дослідження і виявлено, що в приміщенні недостатня кількість природного освітлення, тому були застосовані додатково лампи природного освітлення, що розташовані на протилежному боці віконної пройми. Також в розділі передбачені заходи по організації робочого місця офісного працівника та організації внутрішнього простору. Для зменшення шуму від сусідніх приміщень застосовані звукоізоляційні перегородки. Для збільшення вологості приміщення розроблено озеленення інтер’єру. Для збільшення провітрюваності застосовуються кодиціонери із запрограмованим клімат контролем. Також для природного руху повітря двері розміщені навпроти вікон кімнати. Для попередження про пожежу в приміщеннях передбачено встановлення комбінованого (тепло-димового) індикатора КІ-1.

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 33 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав