Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Управління зв’язком.

Читайте также:
  1. Адміністративно-правове забезпечення управління у сфері транспорту і зв’язку
  2. Відповідальність посадових осіб підприємства в системі управління охороною праці.
  3. Галузеве управління охороною праці
  4. Державне управління в галузі охорони навколишнього природного середовища
  5. Державне управління охороною праці
  6. Державне управління охороною праці
  7. Державне управління охороною праці
  8. ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ ОХОРОНОЮ ПРАЦІ
  9. Державне управління охороною праці
  10. Державне управління охороною праці в Україні

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку України) є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з формування і забезпечення реалізації державної політики у сферах організації спеціального зв'язку та захисту інформації, телекомунікацій, користування радіочастотним ресурсом України, надання послуг поштового зв'язку. Положення про Адміністрацію Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, затверджене Указом Президента України від 30 червня 2011 року.

Основними завданнями Держспецзв'язку України є:

- забезпечення формування і реалізації державної політики у сферах захисту державних інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних, криптографічного та технічного захисту інформації, використання і захисту державних електронних інформаційних ресурсів, телекомунікацій, користування радіочастотним ресурсом України, надання послуг поштового зв'язку;

- участь у формуванні і реалізації державної політики у сфері електронного документообігу органів державної влади та органів місцевого самоврядування, розробленні та впровадженні електронного цифрового підпису в органах державної влади та органах місцевого самоврядування тощо.

8. Управління трубопровідним транспортом. Систему трубопровідного транспорту України складають: магістральний трубопровідний транспорт, що функціонує як єдиний технологічний комплекс з усіма об'єктами й спорудами, за допомогою якого здійснюють транзитні, міждержавні, міжрегіональні поставки продуктів транспортування споживачам; промисловий трубопровідний транспорт — весь інший немагістральний транспорт у межах виробництв, а також нафтобазові внутрішньопромислові нафто-, газо- і продукто проводи, міські газопровідні, водопровідні, теплопровідні, каналізаційні мережі, меліоративні системи тощо.

Державне управління в сфері трубопровідного транспорту здійснюють Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, а також місцеві органи державної виконавчої влади та органи місцевого самоврядування в межах їх компетенції. Під час особливого періоду безпосереднє керівництво підприємствами трубопровідного транспорту й контроль за їх діяльністю забезпечують органи Міноборони України.

 

3. Державний контроль у сферах транспорту та зв’язку

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України здійснює контроль у сфері зв’язку:

1) за забезпеченням поштової безпеки і таємниці інформації у сфері надання послуг поштового зв'язку;

2) за станом криптографічного та технічного захисту інформації, яка є власністю держави, або інформації з обмеженим доступом, вимога щодо захисту якої встановлена законом, протидії технічним розвідкам (щодо озброєння, військової та спеціальної техніки, об'єктів оборонно-промислового комплексу, військових об'єктів та об'єктів, призначених для застосування в інтересах оборони і безпеки держави);

3) за додержанням вимог законодавства, а також технічних вимог нормативних документів у сфері надання послуг електронного цифрового підпису.

Державна авіаційна служба України здійснює контроль:

1) за додержанням законодавства у сфері повітряних перевезень вантажів, небезпечних вантажів, товарів військового призначення, товарів подвійного призначення;

2) здійснює контроль за правомірним і ефективним використанням повітряного простору;

3) здійснює контроль за дотриманням правил перевезення небезпечних речовин і предметів на повітряному транспорті;

4) за забезпеченням авіаційної безпеки;

5) здійснює контроль і нагляд за експлуатацією аеродромів, аеронавігаційних технічних засобів, інших об'єктів цивільної авіації;

6) здійснює контроль і нагляд за дотриманням суб'єктами авіаційної діяльності міжнародних стандартів та вимог законодавства України при організації повітряних перевезень, у тому числі перевезень небезпечних вантажів, товарів військового призначення тощо.

Державна інспекція України з безпеки на морському та річковому транспорті здійснює державний нагляд (контроль):

1) за додержанням вимог законодавства та стандартів на морському та річковому транспорті;

2) за дотриманням законодавства про судноплавство на суднах, в морських і річкових портах, територіальних та внутрішніх водах, на внутрішніх водних шляхах України;

3) за торговельним мореплавством;

4) за забезпеченням безпеки перевезення вантажів, пасажирів та багажу на морських і річкових судах;

5) за дотриманням правил користування засобами морського та річкового транспорту тощо.

Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті здійснює державний нагляд (контроль) за додержанням вимог законодавства, норм та стандартів на автомобільному, міському електричному, залізничному транспорті, а саме:

1) здійснює державний нагляд та контроль за дотриманням вимог нормативно-правових актів щодо забезпечення безпеки руху на залізничному транспорті;

2) здійснює державний контроль технічного стану об'єктів міського електричного транспорту і забезпечення безпеки його руху;

3) здійснює державний контроль і нагляд за дотриманням вимог нормативно-правових актів щодо забезпечення безпеки на автомобільному транспорті;

4) здійснює контроль за виконанням перевізниками вимог міжнародних договорів України з питань міжнародних автомобільних перевезень; тощо.

 

У галузі автомобільного транспорту контрольно-наглядові повноваження має Міністерство внутрішніх справ. Так, МВС України:

-здійснює державну реєстрацію та облік транспортних засобів і видає відповідні реєстраційні документи;

- у межах, визначених законодавством, здійснює державний контроль за дотриманням вимог нормативно-правових актів, які регламентують питання перевезення пасажирів чи вантажів, технічного стану транспортних засобів, будівництва, реконструкції і ремонту автомобільних доріг, вулиць і об'єктів дорожнього сервісу, торгівлі транспортними засобами та підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.

Державний контроль у сфері трубопровідного транспорту здійснює Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, а також місцеві органи державної виконавчої влади та органи місцевого самоврядування в межах їх компетенції.

 

Висновки

До єдиної транспортної системи належать: транспорт загального користування (залізничний, морський, річковий, автомобільний і авіаційний, а також міський електротранспорт і метрополітен); промисловий залізничний транспорт; відомчий транспорт; трубопровідний транспорт; шляхи сполучення загального користування. До сфери зв’язку віднесено: поштовий зв'язок, телекомунікації (електрозв'язок), радіозв’язок.

До суб’єктів державного управління у сферах транспорту і зв’язку належать: Міністерство інфраструктури України, Державна авіаційна служба України, Державне агентство автомобільних доріг України, Державна інспекція України з безпеки на морському та річковому транспорті, Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України, Державна адміністрація залізничного транспорту, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

Контроль у сфері управління транспортом і зв’язком здійснює Міністерство інфраструктури України, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, Міністерство внутрішніх справ України, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України, Державна авіаційна служба України, Державна інспекція України з безпеки на морському та річковому транспорті, Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті.

 

3. Підготувати конспект семінарського заняття з теми:

 




Дата добавления: 2015-01-30; просмотров: 29 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав