Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

з виконання індивідуальних навчально-дослідних завдань

Читайте также:
  1. База тестових завдань кафедр анестезіології ДДМА 2001-2004 рр.
  2. В чому суть комплексного підходу до вирішення завдань і проблем в галузі охорони праці на підприємстві?
  3. Варіанти завдань до контрольних робіт
  4. Визнання та виконання рішень іноземних судів
  5. Визначаємо потребу жилованого м'яса для виконання завдання при дотриманні співвідношення сортності м'яса за виходами.
  6. Виконання випробування
  7. виконання завдання;
  8. Виконання іноземних судових доручень
  9. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  10. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ВИКОНАННЯ РОБОТИ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

з навчальної дисципліни „Судові та правоохоронні органи України”


 

У структурі навчального навантаження студента за системою ECTS індивідуальна робота розглядається також як один з основних компонентів навчальної діяльності і повинна займати значну частину його навчального навантаження.

Індивідуальна робота студента є формою організації навчального процесу, яка передбачає створення умов для як найповнішої реалізації творчих можливостей студентів через індивідуально-спрямований розвиток їхніх здібностей, науково-дослідну роботу і творчу діяльність.

Важливою формою організації навчання є індивідуальні завдання. Вони мають на меті поглиблення, узагальнення та закріплення знань, які студенти, курсанти отримують у процесі навчання, а також застосування цих знань на практиці.

Індивідуальні завдання виконують студенти, курсанти самостійно під керівництвом викладачів. Як правило, індивідуальні завдання виконуються окремо кожним студентом. У тих випадках, коли завдання мають комплексний характер, до їх виконання можуть залучатися кілька студентів, у тому числі студенти, курсанти, які навча­ються на різних факультетах і спеціальностях.

Різновидом індивідуальних занять є індивідуальні на­вчально-дослідні завдання (ІНДЗ). ІНДЗ - вид позааудиторної індивідуальної роботи студента навчального, навчально-дослідницького чи проектно-конструкторського характеру, яке вико­ристовується в процесі вивчення програмного матеріалу навчальної дисципліни.

Мета індивідуального навчально-дослідного завдання - самостійне вивчення частини програмного матеріалу, систематизація, поглиблення, узагальнення, закріплення та практичне застосування знань студента з навчального курсу та розвиток навичок самостійної роботи.

Зміст індивідуального навчально-дослідного завдання — це завершена теоретична або практична робота в межах навчальної програми курсу, яка виконується на основі знань, умінь і навичок, отриманих у процесі лекційних, семінарських, практичних та лабораторних занять, охоплює декілька тем або зміст навчального курсу в цілому.

Структура індивідуального навчально-дослідного завдання (орієнтовна):

- вступ — зазначається тема, мета та завдання роботи та основні її положення;

- теоретичне обґрунтування - виклад базових теоретичних положень, законів, принципів, алгоритмів тощо, на основі яких виконується завдання;

- методи (при виконанні практичних, розрахункових, моделюючих робіт) - вказуються і коротко характеризуються методи роботи;

- основні результати роботи та їх обговорення - подаються статистичні або якісні результати роботи, схеми, малюнки, моделі, описи, систематизована реферативна інформація та її аналіз тощо;

- висновки;

- список використаної літератури;

- додатки (за необхідності).

Види індивідуальних навчально-дослідних завдань:

- конспект із теми (модуля) за заданим планом або планом, який студент розробив самостійно (як виняток, для студентів денної форми навчання з невеликих за обсягом навчальних курсів та для студентів заочної форми навчання);

- реферат з теми (модуля) або вузької проблематики (як виняток, для студентів денної форми навчання з коротких навчальних курсів та для студентів заочної форми навчання);

- розв'язування та складання практичних (наприклад, ситуативних) задач різного рівня з теми (модуля) або курсу;

- комплексний опис будови, властивостей, функцій, явищ, об'єктів, конструкцій тощо;

- анотація прочитаної додаткової літератури з курсу, бібліографічний опис тощо;

- слайди з теми.

Вимоги до оформлення робіт: текст друкується через півтора інтервали (кегль 14) або виконується чітким рукописом. Рамки: поле зліва - 25 мм, зверху - 20 мм, знизу - 20 мм, справа - 10 мм. Нумерація сторінок проставляється зверху, у правому куті на кожному аркуші без крапки. На титульному аркуші нумерація не ставиться, але враховується при нумерації наступної сторінки.

Текст роботи повинен бути відредагований, усунуті погріш­ності в граматиці вивірені всі цитати, посилання, виправлені вказані у рецензії помилки.

Порядок подання та захист індивідуального навчально-дослідного завдання:

1. Звіт про виконання ІНДЗ подається у вигляді скріплених аркушів формату А4 (реферату) з титульною сторінкою стандартного зразка і внутрішнім наповненням із зазначенням усіх позицій змісту завдання (за об'ємом до 10 арк.)

2. ІНДЗ подається викладачу, який проводить семінарські та практичні заняття з даної дисципліни, не пізніше ніж за 2 тижні до семестрового контролю.

3. Оцінка за ІНДЗ виставляється на заключному занятті (практичному, семінарському тощо) з курсу на основі попереднього ознайомлення викладача зі змістом ІНДЗ. Можливий захист завдання шляхом усного звіту студента про виконану роботу (до 5 хв.).

4. Оцінка за ІНДЗ є обов'язковим компонентом екзаменаційної оцінки (диференційованого заліку, заліку) і враховується при виведенні підсумкової оцінки з навчального курсу.

Виконання індивідуальних навчально-дослідних завдань (ІНДЗ), що передбачені в курсі навчальної дисципліни є обов’язковим.

5. Критерії оцінювання ІНДЗ курсантів (студентів):

-від 6 до 7 балів - якщо виявлено: всебічні, систематизовані, глибокі знання програмного матеріалу, уміння вільно виконувати завдан­ня, знання основної і додаткової літератури на рівні творчого ви­користання; грамотне та логічне викладення інформації; самостій­ність роботи; наявність не більше 1-2 незначних помилок (через неуважність, обмовки); повнота виконання практичної ча­стини; наявність висновків;

-від 4 до 5 балів - якщо виявлено: повні знання програмного матеріалу, успішне виконання завдань і засвоєння основної літератури на рів­ні аналогічного відтворення; певна логічна послідовність, зрозумі­лість викладеного матеріалу; наявність не більше 2-3 незначних помилок; можлива деяка неповнота відповіді або невірність літе­ратурної мови, правильність виконання практичної частини, без суттєвих помилок; наявність висновків;

-від 2 до 3 балів - якщо виявлено: не досить повні знання основного програмного матеріалу, здатність упоратися з виконанням завдань на рівні репродуктивного відтворення; наявність не більше 1-2 суттєвих помилок (на прикладі невміння використовувати знання в конкретній практичній ситуації); неповна відповідь, незв'язна його побудова;

-0 балів - якщо виявлено: відсутність знання або нерозу­міння більшої або найбільш суттєвої частини матеріалу; суттєві помилки, які не виправлені, незв'язне викладання матеріалу; суттє­ві помилки при виконанні практичної частини, недосяжність мети завдання.

Перелік індивідуально-дослідних завдань:

1. Поняття судової влади, її характерні ознаки.

2. Функції судової влади.

3. Суд як орган судової влади. Судді як носії судової влади.

4. Судочинство як процесуальна форма здійснення судової влади. Поняття та види судочинства. Відмінність судочинства від інших процедур державної діяльності.

5. Поняття принципів судової влади. Їх система і значення.

6. Характеристика принципів судової влади.

7. Поняття судової системи, її види. Зміст міжнародно-правових стандартів побудови судової системи.

8. Принципи побудови судової системи.

9. Рівні (ланки) судової системи. Судові інстанції. Їх види та характерні відмінності. Фактори, що впливають на інстанційні повноваження рівнів судової системи.

10. Передумови та порядок утворення і ліквідації судів.

11. Система та зміст повноважень голів місцевих судів. У чому полягають і чим обумовлені відмінності обсягу їх повноважень.

12. Система та зміст повноважень вищого спеціалізованого суду. Його структурний склад.

13. Місце в судовій системі Верховного Суду України. Система та зміст його повноважень.

14. Президія Верховного Суду України: її склад і повноваження.

15. Пленум Верховного Суду України. Його склад та повноваження.

16. Завдання та основні принципи діяльності Конституційного Суду України. Порядок його формування.

17. Повноваження Конституційного Суду України.

18. Суддя – носій судової влади. Гарантії незалежності суддів.

19. Вимоги, що ставляться до кандидатів на посаду суддів. Порядок заняття суддею посади.

20. Права, обов’язки та повноваження суддів.

21. Юридична відповідальність суддів. Підстави і порядок притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

22. Припинення повноважень суддів.

23. Соціальний захист суддів.

24. Народні засідателі та присяжні як носії судової влади.

25. Вимоги до народних засідателів та присяжних.

26. Права народних засідателів і присяжних та гарантії їх захисту.

27. Органи суддівського самоврядування, їх завдання та організаційні форми.

28. Повноваження з’їзду суддів України.

29. Вища кваліфікаційна комісія суддів України.

30. Вища Рада юстиції. Порядок формування, склад та повноваження.

31. Державна судова адміністрація: статус, система органів.

32. Місце прокуратури в системі органів державної влади.

33. Завдання прокурорської діяльності.

34. Правові засади діяльності прокуратури України. Аналіз правового становища прокурора у кримінальному судочинстві за новим КПК України.

35. Принципи організації та діяльності прокуратури.

36. Система органів прокуратури.

37. Основні функції прокуратури. Їх загальна характеристика.

38. Органи, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, їх завдання і компетенція.

39. Органи досудового розслідування, їх система, завдання і компетенція.

40. Статус слідчого.

41. Поняття та сутність інституту адвокатури.

42. Принципи адвокатської діяльності.

43. Організаційні форми адвокатської діяльності.

44. Право на зайняття адвокатською діяльністю.

45. Види адвокатської діяльності.

46. Права та обов’язки адвоката.

47. Адвокатська таємниця.

48. Гарантії адвокатської діяльності.

49. Дисциплінарна відповідальність адвокатів.

50. Органи та установи юстиції: поняття, система, завдання, компетенція.

51. Міністерство юстиції України, управління Міністерства юстиції в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києва та Севастополя, районні відділи юстиції: структура та повноваження.

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 34 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.011 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав