Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Суспільне відтворення. Суспільний продукт і його форми.

Читайте также:
  1. B. в період економічного циклу відбувається певне оновлення продуктивних сил; Верно
  2. II Методы очистки сточных вод от маслопродуктов.Принцип работы напорного гидроциклона.
  3. S Консистенция – свойство, обусловленное __ВЯЗКОСТЬЮ_____ продукта и определяемое степенью его деформации во время нажима.
  4. S: . Консистенция – свойство, обусловленное ___________ продукта и определяемое степенью его деформации во время нажима.
  5. Анализ важности атрибутов продукта и удовлетворенности по методу Кано
  6. Анализ продуктов деятельности
  7. Анализ рынка информационных продуктов и обоснование выбора программного обеспечения.
  8. Ароматизаторы, используемые в производстве пищевых продуктов.
  9. Архив предложений по нефтепродуктам за декабрь 2002 г.
  10. Ассортимент продуктов с радиопротекторными свойствами

Баланс народного господарства (БНГ) — це система загальноекономічних балансів, показники, які характеризують умови й результати розширеного відтворення, рівень і темпи зростання економіки, економічну та соціальну структуру суспільства. Застосовувався у СРСР.

Валовий випуск — це сумарна вартість всіх товарів та послуг, вироблених економікою за певний проміжок часу. Він охоплює всі товари та послуги, включаючи і ті, що використовуються для виробництва інших товарів і послуг, тобто проміжне споживання.

Валовий внутрішній продукт (ВВП) - ринкова вартість кінцевих товарів і послуг, виробленихна економічній тереторії країни протягом року.

Валовий суспільний продукт - грошовий вираз продукції всіх галузей матеріального виробництва.

ВВП розрахований виробничим методом (за доданою вартістю) - є сумою доданих вартостей створеними всіма галузями економіки: це заробітна плата, прибуток,амортизаційні витрати.

ВВП розрахований метод кінцевого використання (за витратами) – є сумою витрати всіх економічних суб’єктів на придбання продукції національної економіки - це споживання, інвестиції, державні витрати, чистий експорт.

ВВП розрахований розподільчим методом (за доходами) - сума всіх факторних доходів – це заробітна плата, прибуток, рента, а також два компонента які не є доходами - це амортизаційні витрати і непрямі податки на бізнес.

Додана вартість – це вартість виробленої фірмою продукції без проміжної продукції.

Інвестиції — довгострокові вкладення з метою створення нових і модернізації діючих підприємств, освоєння новітніх технологій і техніки, збільшення виробництва і отримання прибутку

Кінцева продукція – це товари і послуги, що купуються з метою кінцевого споживання.

Нагромадження - використання частини національного доходу на збільшення основних і оборотних фондів, а також страхових запасів.

Національне багатство - вся сума матеріальних і духовних благ, що є в розпорядженні суспільства.

Національний дохід - новостворена вартість за рік.

Номінальний ВВП - ВВП, обчислений у поточних цінах

Проміжна продукція – це товари і послуги, що купуються для подальшої переробки або ж продажу.

Реальний ВВП - ВВП, обчислений у постійних цінах.

Система національних рахунків - це система взаємопов’язаних показників які використовуються для опису та аналізу економічних процесів та явищ на макрорівні.

Система національних рахунків — це система взаємопов'язаних показників і класифікацій, яка відображає структуру взаємозв'язків між секторами, галузями економіки, між національною економікою та іншим світом. Вона містить інформацію про всіх економічних суб'єктів; про всі економічні операції, які ці суб'єкти здійснюють у процесі виробництва, розподілу, обміну, нагромадження та кінцевого споживання.

Суспільне відтворення — це економічний процес, в якому власне виробництво, розподіл, обмін та споживання постійно повторюються та відновлюються через результат виробництва — продукт, через відновлення ресурсів, з яких виробляється продукт, якщо ці ресурси є відновлюваними, та залучення нових невідновлюваних ресурсів, а також через відновлення та розвиток форм і методів організації праці.

Суспільне відтворення — це процесвиробництва, якщо його розглядати не як окремий акт, а як процес, що постійно повторюється.

Схеми суспільного відтворення Карла Маркса —спроба математично відобразити процес відтворення. Це схеми, де описуютьсяумовизабезпечення структурної збалансованості національної економіки для простого та розширеного відтворення національного продукту.

Трансфертні виплати - односторонній потік благ, доходів, що мають безоплатний характер.

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 45 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав