Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Тема 2.2. Трудове право.

Читайте также:
  1. A) предложения вправо.
  2. Административное право.
  3. Административное право. Административные правонарушения и административная ответственность.
  4. Административное право. Понятие и взаимодействие с другими отраслями права.
  5. Административные правонарушения и административная ответственность. Экологическое право. (2 ч.)
  6. Бахрах Д. Н. О предмете административного права в России // Государство и право. 2003. № 10. С. 31-38.
  7. Бюджетное право.
  8. В числе базисных механизмов реализации и функционирования социального государства было и остается право.
  9. Введение в таможенное право.
  10. Видатні педагоги і народна педагогіка про трудове виховання

Джерела трудового права. Колективний договір (угода). Сторони колективного договору і порядок його укладання. Зміст колективного договору і контроль за його виконанням. Відповідальність за порушення колективного договору.

Працевлаштування громадян. Поняття та організаційно – правові форми працевлаштування. Особливості працевлаштування деяких категорій громадян (молодих жінок, інвалідів, молодих спеціалістів).

Трудовий договір. Сторони й зміст трудового договору. Контракт як різновид трудового договору. Загальний порядок укладання трудового договору. Форми й строки трудового договору.

Припинення трудового договору з ініціативи робітника. Припинення трудового договору з ініціативи власника. Додаткові підстави розірвання трудового договору з ініціативи власника з окремими категоріями працівників.

Робочий час і час відпочинку. Заробітна плата. Гарантії і компенсації. Трудова дисципліна. Матеріальна відповідальність робітників і службовців. Охорона праці.

Трудові спори. Строки і порядок розгляду трудових спорів. Органи по розгляду трудових спорів. Виконання рішень по трудовим спорам. Колективні трудові спори і порядок їх розгляду.

Рекомендована література до вивчення теми: 1, 10, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 49, 65, 66, 67, 71, 73, 74, 75, 76, 78, 79, 95, 96, 102

Тема 2.3. Аграрне, земельне та екологічне право України.

Джерела аграрного права. Порядок створення та державне реєстрація всіх організаційних форм суб’єктів аграрного права. Правове становище підприємств. Правове становище фермерських господарств. Акціонерні сільськогосподарські товариства. Правове регулювання особистого господарства громадян.

Джерела земельного права. Право власності на землю. Об’єкти та суб’єкти права власності на землю. Зміст права власності на землю. Форми і методи охорони права власності на землю. Право землекористування та його види. Право загального землекористування. Право спеціального землекористування. Права і обов’язки землекористувачів. Підстави припинення права землекористувачів. Способи захисту прав землекористувачів. Особливості правового режиму земель. Правовий режим земель не сільськогосподарського призначення та його особливості, особливості управління в галузі використання, відтворення та охорони земель. Плата за землю. Правова охорона земель.

Джерела екологічного права. Співвідношення природноресурсового, природоохоронного права, права екологічної безпеки і екологічного права. Екологічні права і обов’язки громадян. Право громадян на екологічну безпеку. Право громадян на екологічну інформацію та освіту. Право громадян на участь в екологічній експертизі. Екологічні обов’язки громадян. Гарантія реалізації та захисту екологічних прав громадян.

Рекомендована література до вивчення теми: 1, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 51, 52, 53, 65, 66, 67, 71,72, 73,97, 98,




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 18 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | <== 2 ==> | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав