Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Ресторанного господарства

Читайте также:
  1. i готельного господарства
  2. Взаимодействие среды и предприятия гостинично-ресторанного бизнеса
  3. ГАЛУЗІ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА
  4. Галузі традиційного господарства українців та їх економічний поступ
  5. Етапи становлення та розвиток світового господарства
  6. Загальна характеристика економічних теорій епохи вільної конкуренції та їх значення для розвитку ринкового господарства в країнах Європейської цивілізації
  7. Загальна характеристика форм господарства національних економік в країнах Європейської цивілізації епохи вільної конкуренції.
  8. Загальні підходи до визначення менеджменту підприємств туризму і готельного господарства
  9. Значення переходу до виробничого типу господарства. Перспективи розвитку.
  10. Значення та місце ресторанного господарства в індустрії гостинності.

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

для виконання курсового проекту

З дисципліни

Організація обслуговування в закладах

ресторанного господарства

 

підготовки молодшого спеціаліста

техніка-технолога з технології харчування

напряму: 6.051701 «Харчова технологія та інженерія»

спеціальності: 5.05170101«Виробництво харчової продукції»

 

(Шифр за ОПП - ПП 02)

 

 

Дніпропетровськ

2012 рік


РОЗРОБНИК ПРОГРАМИ:

Латокурська Л.С., викладач вищої категорії Державного вищого навчального закладу «Дніпропетровський транспортно-економічний коледж».

 

Методичні вказівки створені на основі програми, яка була затверджена МОНУ програм 2011р., які були апробовані в навчальному процесі та програми затвердженої у 2012р.

 

 

Обговорено на засіданні предметної комісії «Природничих дисциплін і ТХ»
«27» серпня 2012 року, протокол № 1

Голова предметної комісії ___________ Т.О.Шевцова

 

 

Вступ
Методичні вказівки та рекомендації по написанню курсового проекту із дисциплі­ни „Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства” призначені для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня „ молодшого спеціаліста техніка-технолога з технології харчування ” професійного спрямування 6.051701 «Харчова технологія та інженерія» спеціальності: 5.05170101«Виробництво харчової продукції» денної форми навчання.
Написання курсового проекту передбачає самостійне поглиблене вивчення студентом окремих питань, систематизацію знань, що сприяє розширенню світогляду студента, розвиток навичок самостійної роботи з науковими працями, навчальною літературою, нормативно-правовими актами, статистичними, аналітичними та практичними матеріалами, електронними та Іnternet-ресурсами, формує основи проведення науко­вих досліджень та професійнукультуру майбутнього фахівця.
Виконання курсового проекту дозволяє студенту продемонстру­вати рівень опанування дисципліни, вміння розраховувати та досліджувати поставлені питання та творчо підходити до вирішення конкретних організаційних завдань у сфері організації обслуговування в закладах ресторанного господарства.
Методичні рекомендації складаються з таких розділів:

1. Загальні положення.

2. Вибір і затвердження теми, складання плану курсової роботи.

3. Підбір літератури та інших матеріалів до питань курсового проекту

4. Вимоги до змісту курсового проекту.

5. Обсяг та структура курсового проекту

6. Правила оформлення роботи.

7. Строки виконання курсового проекту

8. Захист курсової роботи..

9. Оцінювання курсового проекту


1.Загальні положення

Виконання курсового проекту з дисципліни «Oорганізація обслуговування в закладах ресторанного господарства» по розрахунку і реконструкції структурних підрозділів конкретних підприємств харчування є однією зі складових частин навчального процесу і являє собою завершення вивчення цієї дисципліни у підготовці молодших спеціалістів зі спеціальності «Виробництво харчової продукції».

Метою курсового проекту є поглиблення теоретичних знань, що одержані в процесі вивчення навчальної дисципліни, та розвиток вмінь практичного застосування цих знань. Курсовий проект з дисципліни «Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства» є результат самостійного опрацювання літературних джерел та практичних (статистичних, нормативних) матеріалів, що стосуються вибраної проблеми, з формулюванням висновків та рекомендацій, які спрямовані на вирішення цієї проблеми. Проект повинний бути виконаний на високому теоретичному і практичному рівнях відповідно ЄСКД, ЄСТД. Виходячи з визначення курсового проекту з дисципліни «Організації обслуговування в закладах ресторанного господарства», його виконання вимагає від студента вміння самостійно підбирати необхідні матеріали з відповідних літературних та інших джерел, а також глибоко вивчати, узагальнювати, систематизувати ці матеріали і на основі їх аналізу про ізводити необхідні розрахунки, робити відповідні висновки. При написанні курсового проекту студент повинен продемонструвати не тільки теоретичні знання з спецдисциплін «Організація виробництва в закладах ресторанного господарства», «Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства», «Устаткування закладів ресторанного господарства» але й насамперед практичні вміння щодо розв’язання конкретних задач у відповідній сфері діяльності.

Курсовий проект складається з двох частин: розрахунково-пояснювальної записки та графічної частини. В розрахунково-пояснювальній записці відображається сучасний стан і перспективи розвитку харчування, коротка характеристика проектує мого (по завданню викладача) виробничого цеху приміщення; технологічні розрахунки виробничої програми, обладнання, чисельності робітників, зайнятих на виробництві і другі розрахунки, передбачені завданням. Особлива увага повинна бути спрямована на наукову організацію праці.

Об’єм розрахунково-пояснювальної записки – 25-40 сторінок.

До пояснювальної записки в залежності від конкретної теми і завдання може прикладатися допоміжний графічний матеріал: графіки реалізації продукції, виходу на роботу, завантаження залу та ін.

В графічній частині проекту передбачається виконання планувального вирішення приміщень підприємств в масштабі 1:50, 1:100 з розташуванням всього обладнання для цехів або меблів для залу і докладної специфікації з виказанням габаритів і марки обладнання.

План приміщення виконується на ватмані А-1. Об’єм графічної частини може бути встановлений індивідуально в залежності від завдання.(1 – 2 листа)

Приблизна тематика курсових проектів в додатку.

По завданню викладача курсовий проект може бути виконаний пристосовано до діючого підприємства з практичним підтвердженням (макети, альбоми, фотоекспозиціями, презентаціями та ін).

В процесі вивчення предмету необхідно: використовувати учбово-наукові посібники (підручники, довідники, нормативно-технологічну документацію, серії плакатів та ін); технічні засоби навчання (кодоскоп з кодограмами, схемами, діапроектор для показу діафільмів, кінопроектор, комп’ютер та ін), відеострічки.

Обґрунтовані зміни в змісті програмного матеріалу і в розподіленні учбових годин по темам (згідно загального бюджету часу, який відводиться на вивчення предмету), пов’язані із вивченням нових матеріалів, вносяться предметними (цикловими) комісіями і затверджуються керівниками коледжу

У ході виконання курсового проекту студент повинен самостійно знайти та вивчити літературу з обраної теми. Як літературні джерела можуть бути використані підручники, збірка рецептур страв, навчальні посібники, монографії, журнальні статті. Обов’язковим є вивчення та використання інструктивних і нормативних документів, що стосуються організації виробництва та організації обслуговування підприємства та дають можливість більш поглиблено досліджувати в практичному аспекті окремі питання курсової роботи. При виконанні курсового проекту необхідно користуватися спеціальною довідковою літературою.

Матеріал курсового проекту повинен відповідати таким загальним вимогам:

- не можна висловлювати два судження про один предмет, які б суперечили одне одному;

- кожна висловлена думка або твердження мають бути обґрунтованими.

- Усі розрахунки виконуються відповідно формул.

 

Основні етапи виконання курсового проекту:

- вибір варіанту курсового проекту;

- підбір літератури і складання бібліографії з обраної теми;

- вивчення літературних джерел та ознайомлення з їх допомогою зі змістом питань, складання попереднього плану роботи;

- вивчення практичних матеріалів, уточнення плану і підготовка матеріалів до написання тексту і проведення розрахунків;

- проведення відповідних тематиці розрахунків, написання тексту і оформлення курсової роботи

- виконання графічної частини проекту

- захист курсового проекту.

 

2. Вибір і затвердження теми, складання плану курсової роботи
Визначення тем курсового проекту відбувається, як правило, з урахуванням наукових інтересів, які виявлені студентом у період навчання на попередніх курсах. Темою курсового проекту може бути проектування та розрахунок торгової групи закладу ресторанного господарства або одне з актуальних питань організації обслуговування в підприємстві харчування, яке є недостатньо теоретично та методично опрацьованим або яке потребує розроблення новітніх теоре­тичних та методичних підходів, викликає зацікавленість практиків або є перспективним для подальшого наукового дослідження. Тема курсового проекту має відповідати завданням та умінням, передбаченим варіативною компонентою освітньо-кваліфікаційної характеристики „ молодшого спеціаліста техніка-технолога з технології харчування ”

Предметна комісія «Природничих дисциплін та ТХ» розробляє і затверджує рекомендовану тематику курсо­вих проектів з урахуванням науково-дослідних тем, які затверджені у робочої програмі. Вибір тем курсових проектіві та закріплення їх за студентами відбувається на першому-другому тижнях семестра у якому зазначається дата захисту. Орієнтовна тематика курсових робіт наведена у додатку А. Студентові надається право самостійно обрати тему курсової ро­боти згідно з тематикою, або закрепі ти теми відповідно до номеру студента за списком у навчальному журналі групи.

Студент може запропонувати іншу тему, яка має бути актуальною і відповідати тематичній спрямованості дисципліни. Зміна теми курсової роботи (у разі необхідності) здійснюється з дозволу заступника директора з НР за письмовою заявою студента та погодженням наукового керівника не пізніше одного місяця до закін­чення строку виконання курсового проекту.
Кожному студенту призначається науковий керівник, з яким остаточно погоджується тема курсової роботи, план, що може бути скорегований при виконанні роботи, а також визначається термін виконання та захисту.




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 28 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | <== 5 ==> | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав