Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Проблеми окремого провадження.

Читайте также:
  1. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ГОСПОДАРСЬКОГО ПРАВА
  2. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ
  3. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ КРИМІНАЛІСТИКИ
  4. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ МІЖНАРОДНОГО ПРИВАТНОГО ПРАВА
  5. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЦИВІЛЬНО-ПРАВОВОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ
  6. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЦИВІЛЬНОГО ПРАВА
  7. Актуальні проблемизлочинів проти здоров’я. Загальна характеристика й види. Здоров’я людини як безпосередній об’єкт посягання.
  8. Актуальність проблеми
  9. Аналіз причин виникнення проблеми та обґрунтування необхідності її розв’язання програмним методом
  10. Взаємовідносини людини і природи.Екологічні проблеми ,її наукові ,соціально-філософські та етиико-гуманістичні аспекти.

Пояснити: Поняття та суть окремого провадження. Особливості окремого провадження.

Розгляд судом справ про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, а також про надання неповнолітній особі повної цивільної дієздатності. Розгляд судом справ про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою. Розгляд судом справ про усиновлення.

Розгляд судом справ про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Розгляд судом справ про відновлення прав на втрачені цінні папери на пред'явника та векселі. Розгляд судом справ про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність та визнання спадщини відумерлою. Розгляд судом справ про надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку та обов'язкову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу.

 

24. Проблеми апеляційне провадження.

Пояснити: Поняття та значення апеляційного провадження. Право та строки апеляційного оскарження. Ухвали, на які можуть бути подані скарги окремо від рішення суду. Форма і зміст заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Порядок подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги. Порядок прийняття апеляційної скарги до розгляду. Приєднання до апеляційної скарги, доповнення, зміна апеляційної скарги або відкликання її чи відмова від неї. Підготовка розгляду справи апеляційним судом. Межі розгляду справи апеляційним судом. Порядок розгляду справи апеляційним судом. Повноваження апеляційного суду. Підстави для відхилення апеляційної скарги і залишення рішення без змін. Підстави для скасування рішення суду першої інстанції і ухвалення нового рішення або зміни рішення. Підстави для скасування рішення із закриттям провадження у справі або залишенням заяви без розгляду. Підстави для скасування рішення суду і передачі справи на новий розгляд. Підстави для відхилення скарги на ухвалу суду першої інстанції або зміни чи скасування ухвали. Ухвала та рішення апеляційного суду, їх зміст. Порядок розгляду апеляційної скарги, що надійшла до апеляційного суду після закінчення апеляційного розгляду справи.

 

25. Проблеми касаційне провадження.

Пояснити: Поняття та значення касаційного провадження. Право та строк касаційного оскарження. Порядок подання, форма та зміст касаційної скарги. Приєднання до касаційної скарги, доповнення, зміна касаційної скарги або відкликання її та відмова від неї. Підготовка справи до касаційного розгляду, попередній розгляд справи. Порядок розгляду справи судом касаційної інстанції. Межі розгляду справи судом касаційної інстанції. Повноваження суду касаційної інстанції. Підстави для відхилення касаційної скарги і залишення рішення без змін. Підстави для скасування рішення і передачі справи на новий розгляд. Підстави для скасування судових рішень і залишення в силі судового рішення, скасованого помилково. Підстави для скасування рішення із закриттям провадження в справі або залишенням заяви без розгляду. Підстави для скасування судових рішень і ухвалення нового рішення або зміни рішення. Підстави для відхилення касаційної скарги на ухвалу суду або її зміни чи скасування. Порядок ухвалення рішення та постановлення ухвал судом касаційної інстанції. Ухвала та рішення суду касаційної інстанції, їх зміст. Порядок розгляду касаційної скарги, що надійшла до суду касаційної інстанції після закінчення касаційного розгляду справи.

 

26. Проблеми провадження у зв’язку з винятковими та нововиявленими обставинами.

Пояснити: Значення та особливості провадження у зв’язку з винятковими та нововиявленими обставинами. Підстави оскарження у зв'язку з винятковими обставинами. Порядок подання скарги у зв'язку з винятковими обставинами. Порядок провадження у зв'язку з винятковими обставинами. Повноваження Верховного Суду України при розгляді справи у зв'язку з винятковими обставинами.

 

27. Проблеми перегляду справи у зв’язку з нововиявленими обставинами.

Пояснити: Підстави перегляду у зв’язку з нововиявленими обставинами. Строк подання заяв про перегляд у зв'язку з нововиявленими обставинами. Суди, що здійснюють перегляд у зв'язку з нововиявленими обставинами. Форма і зміст заяви про перегляд у зв'язку з нововиявленими обставинами. Розгляд заяви про перегляд у зв'язку з нововиявленими обставинами.

 

28. Проблеми ииконавчого провадження у цивільному процесі.

Пояснити: Поняття та значення виконавчого провадження. Звернення судових рішень до виконання. Негайне виконання судових рішень. Органи і посадові особи, які здійснюють примусове виконання рішень. Учасники виконавчого провадження та особи, які залучаються до проведення виконавчих дій, їх права та обов’язки. Відкриття виконавчого провадження. Виконавчі документи, вимоги до них. Порядок та умови здійснення виконавчого провадження. Загальний порядок звернення стягнення на майно боржника. Майно фізичних осіб, на яке не може бути звернено стягнення за виконавчими документами. Звернення стягнення на заробітну плату та інші види доходів боржника. Виконання рішень у немайнових спорах. Поворот виконання. Судовий контроль за виконанням судових рішень.

 

29. Проблеми визнання та виконання рішень іноземних судів в Україні. Проблеми провадження у справах за участю іноземних осіб.

Пояснити: Визнання та виконання рішення іноземного суду, що підлягає примусовому виконанню. Строки пред'явлення рішення іноземного суду до примусового виконання. Суди, що розглядають справи про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду. Клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду. Розгляд клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду. Підстави для відмови у задоволенні клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду. Визнання рішення іноземного суду, що не підлягає примусовому виконанню. Подання та розгляд клопотання про визнання рішення іноземного суду, що не підлягає примусовому виконанню. Процесуальні права та обов'язки іноземних осіб, осіб без громадянства, їх процесуальна правоздатність і дієздатність. Процесуальна правоздатність іноземних юридичних осіб та міжнародних організацій. Позови до іноземних держав та міжнародних організацій. Дипломатичний імунітет. Виконання судових доручень іноземних судів і звернення судів України з дорученнями до іноземних судів.

 

30. Проблеми розгляду цивільних спорів третейськими судами.

Пояснити: Третейський суд. Значення третейського вирішення цивільно‑правових спорів. Види третейських судів і порядок їх утворення. Третейська угода. Формування третейського суду. Третейський розгляд. Рішення третейського суду. Виконання рішення третейського суду. Міжнародний комерційний арбітражний суд при Торгово‑промисловій палаті України. Морська арбітражна комісія при Торгово‑промисловій палаті України.

 

ЛІТЕРАТУРА

  1. Андрійцьо В. Д. Примусове виконання обов'язку в натурі як спосіб захисту цивільних прав. - К., 2004. - 18с.
  2. Андрушко А. В. Принцип диспозитивності цивільного процесуального права України. - К., 2002. - 201с.
  3. Антологія української юридичної думки: В 6 т. / Інститут держави і права ім. В.М.Корецького НАН України / Ю.С. Шемшученко (заг.ред.), Я.М. Шевченко (упоряд.) - К.: Видавничий Дім "Юридична книга", 2002. Т. 6: Цивільне право. - 583с.
  4. Антонюк О. І. Право учасників цивільних правовідносин на самозахист. - Х., 2004. - 20с.
  5. Апопій І. В. Цивільно-правові аспекти договорів купівлі-продажу в оптовій торгівлі. - К., 2004. - 201с.
  6. Артеменко С. В. Цивільно-правові проблеми управління акціонерним товариством. - К., 2004. - 209с.
  7. Бабаскін А. Ю., Боднар Т. В., Бошицький Ю. Л., Венецька М. В., Дзера О. В. Цивільне право України: Академічний курс:Підруч. для студ. юрид. спец. вищих навч. закл.:У 2 т. / Інститут держави і права ім. В.М.Корецького НАН України / Ярославна Миколаївна Шевченко (заг.ред.), Стелла Євгенівна Морозова (упоряд.) - К.: Концерн "Видавничий Дім "Ін Юре", 2003. - Бібліогр.: в кінці гл.. Т. 1: Загальна частина. - 518с.
  8. Бабаскін А. Ю., Бошицький Ю. Л., Венецька М. В., Єрьоменко Г. В., Кучеренко І. М. Цивільне право України: Академічний курс:Підруч. для студ. юрид. спец. вищих навч. закл.:У 2 т. / Інститут держави і права ім. В.М.Корецького НАН України / Ярославна Миколаївна Шевченко (заг.ред.), Стелла Євгенівна Морозова (упоряд.) - К.: Концерн "Видавничий Дім "Ін Юре", 2003. - Бібліогр.: в кінці гл.. Т. 2: Особлива частина. - 406с.
  9. Бандурка І. В. Цивільно- правові основи приватизації житла в Україні. - Х., 1998. - 177с.
  10. Баранова Л. М. Обставини, які звільняють від відповідальності в цивільному праві. - Х., 1998. - 18с.
  11. Бачур Б. С. Інститут земельних відносин у цивільному звичаєвому праві України в Х - середині XIX ст. (історико-правовий аспект). - Х., 2004. - 20с.
  12. Бобрик В. І. Цивільно-правова охорона особистого життя фізичних осіб. - Х., 2004. - 20с.
  13. Бойко М. Д., Співак В. М., Хазін М. А. Цивільно-правові документи. - К.: Наукова думка, 2002. - 320с.
  14. Боярчук О. М. Цивільно-правова охорона суміжних прав в Україні. - К., 2002. - 201с.
  15. Братель О. Г. Цивільно-правові наслідки надзвичайних ситуацій. - Х., 2003. - 196с.
  16. Буркацький Л. К. Захист цивільного права та інтересу. Методика складання документів, коментарі, позовні та інші заяви. - К.: Юрінком Інтер, 2005. - 400с.
  17. Бурлаков Р. М. Цивільно- правові питання здійснення аудиторської діяльності в Україні. - Х., 2000. - 19с.
  18. Гостюк В. І. Цивільно-правові договори з цінними паперами за законодавством України. - К., 2005. - 16с.
  19. Грамацький Е. М. Договір зберігання у цивільному праві. - К., 2004. - 180с.
  20. Гринюк О. В. Цивільно-правові аспекти майнового страхування в Україні. - К., 2004. - 210с.
  21. Дзера І. О. Цивільно-правові засоби захисту права власності в Україні. - К.: Юрінком Інтер, 2001. - 256с.
  22. Дзера О.В. Науково-практичний коментар Цивільного кодексу України (в 2-х томах) «Юрінком Інтер», 2008. – 1920с.
  23. Дроздова Н. В. Договір про надання фінансових послуг у цивільному праві України. - К., 2005. - 22с.
  24. Дякович М. М. Цивільно-правові аспекти забезпечення майнових інтересів заставодержателя. - К., 2003. - 193с.
  25. Єрьоменко Г. В. Делікти в цивільному праві України. - К.: Видавництво Вищої школи права при Ін-ті держави і права ім. В.М.Корецького НАН України, 2000. - 24с.
  26. Жорнокуй Ю. М. Правове регулювання венчурного підприємництва (цивільно-правовий аспект). - Х., 2003. - 20с.
  27. Закон України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів". - К.: Парламентське видавництво, 2004. - 43с.
  28. Закон України "Про правові засади цивільного захисту". - К.: Парламентське вид-во, 2005. - 51с.
  29. Зібрання міжнародних конвенцій про взаємну правову допомогу у цивільних і кримінальних справах, учасницею яких є Україна. - Х.: Эспада, 2001. - 447с.
  30. Ієвіня О. В. Цивільно-правова охорона та захист прав виробників фонограм. - О., 2005. - 20с.
  31. Коломієць О. О. Цивільно-правове регулювання діяльності фізичної особи - підприємця. - К., 2003. - 185с.
  32. Колосов Р. В. Договір комісії і агентський договір у цивільному праві. - К., 2004. - 21с.
  33. Коробцова Н. В. Цивільно-правова охорона таємниць особистого життя людини. - Х.: ВД "ІНЖЕК", 2005. - 152с.
  34. Коссак В. М. Іноземні інвестиції в Україні (цивільно-правовий аспект). - Львів: Центр Європи, 1996. - 216с.
  35. Кот О. О. Перехід прав кредитора до третіх осіб в цивільному праві України. - К., 2002. - 187с.
  36. Кравченко О. С. Цивільно-правове регулювання експертизи у сфері інтелектуальної власності. - Х., 2003. - 204с.
  37. Лідовець Р. А. Змішані договори в цивільному праві України. - Л., 2005. - 19с.
  38. Луць А. В. Свобода договору в цивільному праві України. - К., 2001. - 166с.
  39. Мазуренко С. В. Спадковий договір у цивільному праві України. - О., 2004. - 194с.
  40. Майданик Р. А. Проблеми довірчих відносин в цивільному праві. - К.: ВПЦ "Київський ун-т", 2002. - 502с.
  41. Майданик Р. А. Проблеми регулювання довірчих відносин у цивільному праві. - К., 2003. - 511с.
  42. Марчинський В. Г. Правовий статус довірчого товариства як суб'єкта цивільно-правових відносин. - К., 2003. - 221с.
  43. Мічурін Є. О. Правочини. Зразки нотаріальних документів: Навчально-практ. посібник:Коментар цивільного законодавства, нові види договорів, зразки нотаріальних документів, коментар до окремих зразків документів - Х.: Еспада, 2004. - 464с.
  44. Мічурін Є. О. Цивільний договір як один із засобів реалізації права на житло. - Х., 2000. - 185с.
  45. Мусієнко В. В. Цивільно-правові аспекти договору оренди державного та комунального майна. - К., 2003. - 197с.
  46. Нагорняк В. А. Цивільні правочини з приватизованим житлом. - Х., 2000. – 180с.
  47. Нецька Л. С. Правовий статус товариства з обмеженою відповідальністю (цивільно-правовий аспект). - К., 2001. - 188с.
  48. Нотаріальне оформлення цивільно- правових документів: Зразки. Роз'яснення. Нормативні акти. - К.: Юрінком Інтер, 2001. - 448с.
  49. Підюкова Т. П. Цивільно-правові наслідки звільнення від кримінальної відповідальності (за нереабілітуючими обставинами). - К., 2004. - 19с.
  50. Піхурець О. В. Охорона права на торговельну марку (цивільно-правовий аспект). - Х., 2005. - 20с.
  51. Погрібний С. О. Володіння у цивільному праві. - О.: Юридична література, 2002. - 276с.
  52. Процьків Н. М. Правове регулювання розірвання цивільно-правових договорів за цивільним законодавством України. - К., 2003. - 180с.
  53. Роїна О. М. Збірник позовних заяв з коментарями з можливістю копіювання: оскарження неправомірних дій органів і службових осіб, цивільна правосуб'єктивність фізичних осіб та ін. - К.: Сплайн, 1999. - 64с.
  54. Стефанчук Р. О. Захист честі, гідності та репутації в цивільному праві. - К.: Науковий світ, 2001. - 306с.
  55. Тимченко Г. П. Способи та процесуальні форми захисту цивільних прав. - Х., 2002. - 20с.
  56. Фединяк Л. С. Питання цивільного процесу у міжнародному приватному праві. - Л., 1998. - 21с.
  57. Фединяк Л. С. Підсудність цивільних справ з "іноземним елементом": доктрина, законодавство та правозастосовча практика. - Л.: Світ, 1998. - 47с.
  58. Фединяк Л. С. Право іноземців на звернення до суду в Україні (цивільно- процесуальні аспекти). - Л., 2000. - 189с.
  59. Цивільний процесуальний кодекс України. - К.: Магістр-ХХІ сторіччя, 2011. - 160с.
  60. Чанкін В. В. Право приватної власності громадян у цивільному законодавстві України. - К., 1994. - 192 с.
  61. Черниш В. М. Цивільно-правові засади розвитку нотаріату в Україні. - К., 2003. – 199с.
  62. Штефан О. О. Позовне провадження у справах з авторських і суміжних правовідносин у цивільному судочинстві України. - К., 2003. - 236с.
  63. Штефан О. О. Цивільне процесуальне право у схемах. - К.: МАУП, 2004. - 203с.
  64. Ярема А. Г., Карабань В. Я., Кривенко В. В., Ротань В. Г. Науково-практичний коментар до цивільного законодавства України: [В 4 т.] / Академія суддів України - К.: "А.С.К.", 2004. - (Нормативні документи та коментарі). Т. 1: Загальні положення. Особисті немайнові права фізичної особи. Права власності та інші речові права. - 928с.
  65. Ярема А. Г., Карабань В. Я., Кривенко В. В., Ротань В. Г. Науково-практичний коментар до цивільного законодавства України: [В 4 т.] / Академія суддів України - К.: "А.С.К.", 2004. - (Нормативні документи та коментарі). Т. 2: Право інтелектуальної власності. Зобов'язальне право. - 864с.
  66. Ярема А.Г., Ротань В.Г.Проблемні питання у застосуванні Цивільного і Господарського кодексів України — К.:Реферат, 2005. — 336 с.
  67. Ярошенко І. С. Цивільне процесуальне право: Навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисципліни / Київський національний економічний ун-т - К.: КНЕУ, 2003. - 159с.

 

 




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 18 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | <== 2 ==> |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав