Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Вирішення ситуації

Читайте также:
  1. Вирішення основних завдань з охорони праці досягається виконанням комплексу
  2. ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМИ БЕЗПРИТУЛЬНИХ ТВАРИН
  3. Дайте порівняльну характеристику підходам до вирішення етнонаціональних проблем в Україні Центральною Радою, Гетьманським Урядом та Директорією УНР.
  4. Дорожня безпека. Перехід дороги з обмеженою оглядовістю.Практична робота «.Моделювання ситуації дорожнього руху
  5. Зробіть правовий аналіз ситуації та наведенного процесуального документу і з'ясуйте, чи слідчий діяв відповідно до вимог кримінального процесуального закону.
  6. Їх загальнолюдський характер масштабність надзвичайна гострота необхідність коллективного вирішення
  7. Контекстне мовлення - зв'язне мовлення, зміст якого зрозумілий співрозмовнику на основі мовних засобів і не вимагає знання конкретної ситуації.
  8. Критерії визначення рівня надзвичайної ситуації
  9. Критерії та показники оцінки ефективності функціонування системи безпеки та захисту у надзвичайній ситуації об’єкту господарювання.

 

Ситуація—Вихід на український ринок нового конкурента, впровадження технологічної інновації (здешевлення матеріалу, впровадження сучасного дизайну).

Ми розглядаємо цю ситуацію з таких позицій.

Ми представники компанії Ікеа на українському ринку, до ринку долучається новий конкурент.

На сьогоднішній день ринок дуже пожвавився,крім сервісу меблевики активно розвивають і власну роздріб: організовують мережу салонів як самостійно, так і за рахунок франчайзингу, намагаються повніше представити свою продукцію в салонах дилерів. Торік у Києві та в регіонах відкрилося декілька меблевих супермаркетів з концепцією по типу «будинків меблів», в яких задіяні більше двох операторів.

Ринок дуже насичений безліччю підприємств і філій, боротьба йде настільки тісною що жодна з фірм-лідерів навіть не має більше 10% долі ринку.

 

 

За словами експертів, найефективніше зараз працюють великі меблеві салони з максимальним асортиментом і сучасним маркетингом, а невеликі павільйони та магазини без певного формату та чіткої концепції поступово зникнуть з ринку. Поки що вітчизняні виробники віддають перевагу вузькоформатним магазинах, при цьому використовуючи переваги великого магазину, але на порівняно невеликих площах. У таких магазинах, як «Кухні МЕРКС», «Крісла, стільці, столи» компанії «Ліга-Нова», застосовуються інноваційні маркетингові рішення: чітке позиціонування на конкретну цільову аудиторію, максимально широкий асортимент в обраному напрямку, продумане розташування меблів на торговій площі. Причому, як стверджують фахівці, саме останній критерій підвищує обсяги продажу щонайменше на 20%.

Поради до діяльності

· Зробити аналіз діяльності нового конкурента

· Продивитись його історію, якщо вже має досвід роботи

· Жорстко триматись своїх ринкових позицій

· Для експонування диванів краще використовувати невисокі помости, щоб покупець міг оцінити нижню частину кожної моделі.

· Ефективність підвищиться, якщо розбити торговий простір по зонах призначення меблів. При цьому відстань між експонатами повинно бути не менше вісімдесяти сантиметрів, оскільки відвідувачам комфортніше пересуватися по широких проходах.

· Деякі меблевики використовують і стіни приміщення, на яких розміщують моделі під незвичним кутом, що привертає увагу покупців.

На думку операторів ринку, в найближчій перспективі виживуть лише ті меблеві салони, які дотримуються тільки сучасних технологій та інновацій продажу. Якщо раніше меблевики в основному намагалися збільшити продажі за рахунок залучення покупців за допомогою знижок на товар, то зараз настає епоха боротьби за постійних покупців, за їх прихильність бренду, за виховання та підтримання лояльності клієнтів. Для цього розробляються програми лояльності, вводяться дисконтні програми, проводяться акції, розіграші призів, презентації.

У нашому випадку реагувати на здешевлення матеріалу, впровадження сучасного дизайну треба якнайшвидше, адже саме це на ринку і визначає лідера.

Здешевлення матеріалу дає нам змогу використати конкурентну перевагу у сегменті А та Г, адже саме там рівень цін є одним з основних пріоритетів. А залучення нового, цікавого дизайну взагалі надасть поштовху на розвиток по всім сегментам, а особливо на Б,В,Д.

Тим часом з появою на ринку IKEA і розвитком формату гіпермаркетів зникне потреба у великій кількості фірмових салонів. Конкуренцію з великими меблевими магазинами витримають лише салони ексклюзивних меблів, оскільки вони чітко орієнтуються на певну аудиторію, на відміну від гіпермаркетів, що спираються на широку аудиторію споживачів.

Нові компанії-конкуренти,зокрема, компанія «Ліга-Нова» планує продовжити розвиток мережі меблевих гіпермаркетів по всій Україні, що майже цілком копіює ідею нашої компанії та відливає масла до вогню конкурентної боротьби.. Кілька найбільших операторів збираються послідувати її прикладу і зараз розглядають можливість створення подібних магазинів під своїми брендами. Про подальші нашого ‘ситуаційного’ конкурента теж не важко здогадатися, адже якщо вона планує зайняти лідируючі позиції вона повинна враховувати структуру ринку

та відкрити меблевий торговий центр загальною площею не менш як чотири тисяч квадратних метрів. Майбутнє - за гіпермаркетами мультибрендовий з широким асортиментом, вважають оператори ринку. Такий формат вигідний в першу чергу виробникам, які зможуть зосередитися тільки на виробництві меблів, а продажами займатимуться гіпермаркети.

 

 

Можливий вступ України до СОТ, яке тягне за собою західну експансію, лише прискорить консолідацію галузі. Це скоротить кількість не тільки дрібних, але і середніх виробників: у них не буде іншого вибору, як піти з ринку. Вітчизняним меблярам без підвищення якості, поліпшення сервісу і дизайну дуже важко буде протистояти потужним західним операторам. Хоча б з тієї причини, що фінансові можливості зарубіжних виробників незрівнянно вище. А висока конкуренція і роздробленість українського ринку тільки ускладнює завдання вітчизняних операторів, які побоюються втратити і без того невеликі ринкові частки. Тому, перехопивши ініціативу зараз, вони можуть максимально знизити вплив конкурента на своєму полі за рахунок освоєння формату гіпермаркетів і супермаркетів. Тільки в цьому випадку український споживач, який отримав можливість вибирати, вибере саме наші меблі.




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 20 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | <== 6 ==> |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав