Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Методичні рекомендації

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. Висновки і рекомендації.
  3. Завдання № 1 та методичні рекомендації до його виконання
  4. Загальні методичні вказівки
  5. Загальні методичні вказівки.
  6. Загальні методичні положення про виконання курсової роботи
  7. Загальні методичні рекомендації
  8. Загальні методичні рекомендації щодо вивчення навчальних матеріалів, передбачених темами занять змістового модулю № 1
  9. Загальні рекомендації
  10. Загальні рекомендації до вивчення теми 3

 

При розгляді першого питання семінарського заняття необхідно подати сучасні підходи до визначення категорії «Державне будівництво та місцеве самоврядування»; визначити аспекти, в яких можна його розглядати, охарактеризувати складові елементи «державного будівництва та місцевого самоврядування» як процесу формування, існування та розвитку державного механізму та системи місцевого самоврядування; визначити складові елементи «державного будівництва та місцевого самоврядування» як існуючої організації системи органів публічної влади.

 

Готуючи відповідь на друге питання, необхідно дати визначення поняття «Державне будівництво та місцеве самоврядування»; класифікувати відносини, що виникають у процесі державного будівництва та місцевого самоврядування; визначити предмет науки державного будівництва та місцевого самоврядування; охарактеризувати основні блоки знань, які становлять систему цієї науки.

 

У відповіді на третє питання необхідно розкрити поняття «функцій науки» та охарактеризувати основні функції науки державного будівництва та місцевого самоврядування.

 

При підготовці до розгляду четвертого питання необхідно охарактеризувати основні етапи розвитку науки державного будівництва та місцевого самоврядування, окреслити коло науковців, що досліджували проблеми державного будівництва та місцевого самоврядування, проаналізувати їх погляди на це питання (бажано навести цитати з їх праць).

 

Для відповіді на п’яте питання необхідно визначити та охарактеризувати загальнофілософські, загальнонаукові та спеціальні методи, що використовуються у науці державного будівництва та місцевого самоврядування (зокрема, діалектичний, плюралістичний, історичний, метод формально-логічного аналізу, формально-юридичний, статистичний тощо); проаналізувати джерела науки державного управління та місцевого самоврядування з наведенням прикладів.

 

При відповіді на шосте запитання слід проаналізувати зв’язки науки державного будівництва та місцевого самоврядування з іншими (конституційним, конституційно-процесуальним, адміністративним, теорією та історією держави і права).

 

 

ТЕМА 2. Основи організації та діяльності органів публічної влади в Україні. (2 год)

 

1. Поняття, ознаки та види органів публічної влади.

2. Система органів публічної влади в Україні.

3. Принципи організації і діяльності органів публічної влади.

4. Поняття, правове регулювання та співвідношення функцій і компетенції органів публічної влади.

5. Поняття і система форм діяльності органів публічної влади.

6. Поняття і система методів діяльності органів публічної влади.

7. Правова, територіальна та матеріально-фінансова основи організації та діяльності органів публічної влади.




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 18 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

1 | <== 2 ==> | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав