Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Висновок

Читайте также:
  1. Висновок
  2. Висновок
  3. Висновок
  4. Висновок
  5. ВИСНОВОК
  6. Висновок
  7. Висновок
  8. Висновок
  9. Висновок
  10. Висновок

План

1. Визначення

2. Принципи ритуалу

3. Магічні формули

4. Висновок

Визначення

МАГІЯ є Наука та Мистецтво викликати Зміна, що відбувається відповідно з Волею. (Приклад: Я Бажаю повідомити Миру про деякі відомі мені факти. Внаслідок цього я беру "магічні знаряддя" - перо, чорнило і папір; і я пишу «заклинання» (тобто дані фрази) на "магічному мовою", тобто мовою, зрозумілою для людей, яким я хочу дати пораду. Таким чином, і створення, і розповсюдження цієї книги - діяння магії, за допомогою якої я викликаю зміни, що відбуваються у відповідності з моїм Бажанням.

Принципи ритуалу

Предмет будь-якого магічного ритуалу один і той же - встановлення зв'язку між мікрокосм і Макрокосмом. Внаслідок цього, Вищим і здійснення ритуалів є Відозва до Священного Ангелу-Хранителю, або, користуючись виразом Містиків, Союз з Богом.

3. Магічні формули

1. Формули елементальної зброї

· Формула Кинджала не годиться ні для відозви, ні для викликання, бо Кинджал від природи призначено заперечення, руйнування і розсіювання, а всяка істинно магічна церемонія схиляється до зосередження. Тому Кинджал з'являється, головним чином, в ритуалах вигнання, які передують відповідну церемонію.

Формула Тетраграмматона

· Ця формула має найбільш загальним характером, оскільки містить в собі всі речі; але її використання в магічних церемоніях осягнуте лише в дуже малому ступені.

3. Формули алхімії і алім

· Так само, як і в Тетраграмматона, тут представлені всі Елементи, але вони вже не розвиваються одне з одного. Вони просто зведені разом - неприборкані, але лише примирені допомогою власних енергій - диких і буйних, але нетвердих та позбавлених опору. Центральна буква Хе - буква дихання - представляє Дух. Перша буква Алеф - природна буква Повітря, а фінальна Мем - природна буква Води. Поставлені поруч, Алеф і Мем дають «Ам» - Мати, в утробі якої був зачатий Космос. Однак Йод - не природна буква Вогню. Вона означає Вогонь лише поруч з Хе, оскільки це нагадує про Огні Тетраграмматона.

Формула I.A.О

· Це споконвічна і найбільш характерна формула Осіріса, формула Спокути Людства. I - це Ісіда, чи Природа, замордовані A - Апопом Руйнівником - і відроджена Осирисом. Та ж сама ідея відображена в розенкрейцерской формулою Трійці.

Висновок

При уважному читанні "Магії в теорії та на практиці" виникає враження, що основний текст цієї книги зашифрований і насправді містить в собі щось більше, ніж просто буквальний сенс. Мабуть, голови цієї книги слід читати в зворотному порядку - від двадцять першою до нульової - тобто тим же способом, яким, на думку Кроулі, відбувається сходження Мага по сходах Старших Арканов Таро. Почасти це підтверджується і тим, що останні глави набагато простіше перших і присвячені більш «приземлених» і практичним темам, а перші - нарочито невиразні і рясніють відсилання і недоговоркамі, але в міру просування "від початку до кінця" сенс їх поступово прояснюється. І, зрозуміло, це не єдиний шифрувальний прийом, застосований Кроулі.


10. Істоміна Олена І. Г. Малкіна – Пих «Психосоматика: довідник».

 

Книга присвячена темі, що цікавить різноманітну аудиторію: від професіоналів-практиків до дилетантів, зацікавлених станом власного здоров'я. Автор пропонує три аспекти розгляду проблеми: загальний теоретичний підхід, питання приватної психосоматики та практичні методи діагностики та корекції, що застосовуються при психосоматичних захворюваннях.

До книги увійшли такі методи, як сугестивна психотерапія, психосинтез, гештальттерапія, нейро-лінгвістичне програмування та багато інших.

Ця книга являє собою довідковий посібник з ефективними техніками, застосовуваними у різних психотерапевтичних напрямах і школах при лікуванні психосоматичних розладів.

Психосоматика (грец. psyche - душа, soma - тіло) - напрям у медицині та психології, що займається вивченням впливу психологічних (переважно психогенних) чинників на виникнення і подальшу динаміку соматичних захворювань. Згідно основному постулату цієї науки, в основі психосоматичного захворювання лежить реакція на емоційне переживання, що супроводжується функціональними змінами і патологічними порушеннями в органах. Відповідна схильність може впливати на вибір поражаемого органу або системи.

У книзі не розглядаються соматичні аспекти виникнення та лікування психосоматичних захворювань. Головна мета всякого психотерапевтичного впливу полягає в тому, щоб допомогти пацієнтам внести необхідні зміни в своє життя.


11. Коротя Валерія. Согьял Ринпоче «Книга життя і практики вмирання»

Сог'ял Рінпоче - вчитель тибетського буддизму, а саме дзогчен, традиції розвитку глибинної уважності, яка веде до остаточного прояснення. Він є тим, хто в тибетському буддизмі називається тулку. Тулку - це істота, настільки просвітлена і розвинена, що в момент смерті, замість того щоб відправитися за межі наших буденних світів з їх стражданням, в царство граничного блаженства, він (або вона) навмисно вирішує втілитися тут, щоб продовжувати допомагати іншим знайти шлях до просвітління.

Його книга - реферат про смерть. Але вона також - про якість вашого життя, бо якщо не мати справу зі своєю смертю, то можна жити лише частков життям, тінню життя. Книга пропонує важливі практичні, так само як і духовні, якщо можна їх розрізнити, поради, як готуватися до смерті, допомагати готуватися іншим і діяти під час процесу вмирання. «Тибетська книга життя і смерті» набагато більш практична і корисна, ніж стара класична «Тибетська книга мертвих», і не потрібно бути буддистом, щоб отримати користь від її порад.

На що можна сподіватися щодо цієї книги? - Провести повний перегляд того, як ми дивимося на смерть і дбаємо про вмирання, а також того, як ми дивимося на життя і піклуємося про життя.

 

12. Круглова Владислава. Станислав и Кристина Гроф.Неистовый поиск себя

Руководство по личностному росту через кризис трансформации

Духовний розвиток - це вроджена здатність кожної людської істоти до еволюції. Воно є таким же природним як народження, фізичний ріст і смерть. Для окремих індивідів така подорож духовного розвитку стає духовною кризою. При правильному розумінні і підтримці ці важкі стани можуть бути корисними і часто призводять до зцілення.

Ця книга складається з трьох великих розділів, присвячених різним аспектам духовної кризи. У першій частині автори дають визначення ідеї духовної кризи, роз'яснюють деякі поняття, що лежать в її основі. У першій главі, «Що таке духовна криза?», обговорюються елементи, що характеризують кризу трансформації. Духовні кризи -це переломні етапи глибокого психологічного преображення.

Що викликає духовну кризу? Пологи, насичені статеві акти, емоційні переживання (особливо якщо це пов'язано з втратою). Іноді процес духовного пробудження проходить настільки тонко і поступово, що майже непомітний.

Далі досліджується внутрішній світ людини, яка переживає дух. кризу. У главі «Темна ніч душі» описані «негативні» переживання, які можуть мати місце при духовній кризі(почуття страху і самотності, заклопотаність смертю). У главі «Зустріч з божественним» обговорюються «позитивні» стану свідомості (екстаз, захоплення, радість, вдячність, любов і блаженство).

П'ята глава - «Залежність як духовна криза» - присвячена аналізу ідеї про те, що алкоголізм, наркоманію та інші види залежності теж можна сприймати як духовні кризи, які містять в собі такий самий потенціал для благотворного внутрішнього розвитку, як і інші форми трансформативних криз.

Шоста глава, «Духовні уроки інших епох і культур», присвячена тим культурам, які високо цінували духовний досвід і визнавали його цілющу силу. У третій частині пропонуються практичні рекомендації для тих, хто переживає духовну кризу, а також для їхніх рідних і близьких. Восьма глава - «Стратегії для повсякденного життя». Нижче наведені рекомендації корисні для тих, хто переживає дух. кризу:1)Слухайте хвилюючу музику; 2)Використовуйте засоби художнього вираження;3)Практика зосередженої медитації;4)Займайтеся дуже простою ​​діяльністю. У дев'ятій главі - «Рекомендації для членів сім'ї і друзів» 1) Усвідомте мотиви, з яких ви пропонуєте свою підтримку (Ви тут тому, що інша людина вам дійсно не байдужа. А не для того, що б подивитися що це таке);2)Дайте перетворюючому процесу йти своїм шляхом; 3) Будьте чесні з іншою людиною і з собою;4)Частіше підбадьорюйте і заспокоюйте.

У десятій главі - «Хто може допомогти і як?» - Містяться вказівки щодо того, де краще шукати підтримку і як знайти фахівців, духовних вчителів, а також групи самодопомоги. Завершує цю частину глава «Повернення додому», в якій обговорюється життя після духовної кризи. (Автори багато прикладів наводять з власного досвіду. Історії людей, які проходили духовну кризу, спостерігали і т.п.)

 

13. Михайловська Інна . Льюїс Спенс. Таїнства Єгипту. Обряди традиції ритуали

Книга відомого антрополога і фольклориста Льюїса Спенса є чудовим провідником по єгипетській культурі в якій описано все різноманіття містичної і окультної думки Стародавнього Єгипту, виражене в таємних магічних обрядах. Наводиться опис ритуалів, які відправлялися в єгипетських храмах, а також відомості про те, як елементи єгипетських культів були перенесені в інші культури і в якому вигляді вони збереглися до наших днів.

 

 

14. МогуренкоАльона. Алістер Кроулі «Вісім лекцій з йоги»

1. Основна ідея даної роботи.

Алістер Кроулі "Вісім лекцій з йоги» написав через 40 років після того, як почав практикувати заняття йогою. Це вивірена часом праця, в основу якої лягли розроблені автором тренувальні комплекси та практики з йоги.

Книга «8 лекцій з йоги» може вважатися зразковим підручником, автор в ній методично розкриває кожен крок практики, відображаючи йогу не тільки як практику для тіла, але і практику для ментальної свідомості.

«Вісім лекцій з йоги» можуть бути відповіддю на молитви Кроулі. Одна з останніх робіт його довгого і плідного життя показує справжнього Алістера Кроулі, який насолоджувався чеснотою і розумом.

Любов - це Закон, любов за бажанням.

1. Йога для тих, хто починає.

- Лекція 1. Початкові принципи йоги.

- Лекція 2. Яма.

- Лекція 3. Ніяма.

- Лекція 4. Асана і Пранаяма.

2. Йога для тих, хто вдосконалюється.

- Лекція 1. - Лекція 2. - Лекція 3. - Лекція 4.

Автор висловлює мету читання цих лекцій – вона заключається в тому, щоб пояснити предмет йоги зрозумілою нам мовою.


15. Москвіна Юлія. Полін Кампанелли «Повернення язичницьких традицій»

Головна ідея книги Полін Кампанелли «Повернення язичницьких традицій» показати сучасним людям як їхні предки вели приготування до шабашів старої релігії, як святкували їх і як потрібно правильно збільшувати їх магічну силу. Також прочитавши цю книгу, можна ознайомитися з магічними чарами, ритуалами та заклинаннями, які були взяті із старовинних джерел, але їх легко застосовувати до сучасної практики. Багато з них задумані для того, щоб найкращим чином використовувати струми магічної енергії, що огортає нас до і після кожного великого шабашу.

План

1. Імбольк. 2. Весняне рівнодення. 3. Бельтан. 4. Літнє сонцестояння. 5. Ламмас 6. Осіннє рівнодення. 7. Самайн. 8. Святки.


16. Підручна Аліна. Вільгельм Райх «Функція оргазму. Основні сексуально-біологічні проблеми біологічної енергії»

Анотація

"Функція оргазму" була першою працею Райха, переведеним на англійську мову. Це не підручник, а швидше наукова біографія. "Систематичний виклад і не дав би уявлення читачеві про те, як постановка проблеми та її рішення ведуть до виникнення іншої проблеми, і не показало б, що дана робота не є чистим відкриттям і що кожна частина цієї праці зобов'язана своїм існуванням руху по власному шляху наукової логіки ".

Книга дуже сподобалася. З неї можна дізнатися про стан психотерапії в 30-40 роках 20-го століття, познайомитися з поглядами автора, як одного з учнів і довгий час сподвижників Фрейда, на психоаналіз. Захоплює завзятість автора в слідуванні своїм поглядам і прагнення змінити ставлення в суспільстві до сексуальності. Дуже цікаві результати клінічних дослідів, здійснених автором, з відновлення в людині здатності до отримання задоволення і задоволення під час сексу. А також, як відновлення даної здібності впливає на життя людини. У своїх дослідженнях автор виходить далеко за межі психології, переміщаючи свою увагу в суміжні науки про людину.

На 98% книга складається з його спогадів про становлення психоаналізу в цілому і зокрема його практики і теорії оргазму. Загалом мені це було не цікаво, лише зрідка він вдавався в психологічні роздуми безпосередньо по темі. Для себе я почерпнула не так багато, але в цілому щось почерпнула.

У ній досить просто і доступно описано нормального функціонування людського організму (тут під нормальним я розумію таке життя, яка приносить максимум задоволення, радості і самореалізації. Опір і неприйняття цих принципів, споконвічно закладених самою Природою - вірний шлях до хвороб, ірраціонального поведінки, деструктивності). Це правда - протилежну стать притягує як магнітом.

 

17. Полякова Анжела. О книге. Работа замечательного буддийского ламы и духовного мастера Анагарики Говинды «Психологическая позиция философии раннего буддизма» уникальна. «Гражданин двух миров», немец по происхождению и тибетский лама по своей духовной реализации, в молодости покинувший Запад и более полувека проведший на Востоке, Говинда и названием и содержанием своей книги утверждает, что на Востоке, особенно в буддизме, существуют мощные психологические традиции и школы. Книга начинается с осмысления, что же представляет собой буддизм в общей панораме духовных исканий человечества и постижения человеком Востока природы своего сознания. Говинда подчеркивает: буддийская психология — это прежде всего психология переживаний, организованных с помощью медитативных практик таким образом, что индивидуальное «я» растворяется в Океане Чистого Нирванического Сознания. Один из главных разделов книги — глава о четырех благородных истинах Будды, рассмотренных с позиций психологических переживаний и работы глубинных механизмов сознания. Здесь Говинда показывает, что буддизм видит в страдании фундаментальное свойство человеческой психики и одновременно главное средство ее развития и совершенствования.

При рассмотрении ламой Говиндой фундаментальных буддийских принципов работы сознания становится окончательно понятным, чем же восточная психология отличается от западной. Если на Западе психология — автономная научная дисциплина, лучшие представители которой сопрягают ее с рядом различных отраслей знания, то на Востоке психология изначально была интегрирована в общее Знание о природе и человеке.

 

18. Поторока Галина. Аналіз першоджерела М. Мерло-Понті «Феноменологія сприйняття»

У книзі видатний французький мислитель Моріс Мерло-Понті (1908-1961) осмислює унікальний спосіб буття людини у світі та її взаємодії з ним. Відтак, з позиції феноменології М. Мерло-Понті аналізуються принципи людського сприйняття та тлумачення способів вира­ження набутого досвіду, розглядається тема життєсвіту як природного тла, на якому вибудовується універсум науки та культури.

У вступі до праці “Феноменологія сприйняття” Мерло-Понті гово­рить про суть феноменології, її основну мету: феноменологія – це вивчення сутностей, але в той же час феноменологія – це філософія, яка вплітає ці сутності в екзистенцію і яка вважає, що зрозуміти людину і світ можливо лише, наслідую­чи їх “фактичність” (існування перетворює факт у ситуацію); це філософія, для якої світ “вже тут”, до рефлексії, як деяка неминуча присутність, відповідно, всі зусилля спрямовані на те, щоб відшукати наївний контакт зі світом, щоб надати цьому контакту філософського статусу. Феноменологія – це спроба описати наш досвід таким, яким він являється, не вдаючись до пояснень причин чи пси­хологічної ґенези. Власне, в цьому і полягає суть критики “психологізму та ло­гіцизму” – описувати, а не пояснювати чи аналізувати. Реальності належить не конституювати чи конструювати, а описувати. Реальність – це цупка тканина, вона не чекає на наші судження аби приєднати до себе найнеймовірніші фено­мени, чи відкинути найбільш істинні уявлення. На думку Мерло-Понті немож­ливо побудувати систему, відштовхуючись від положень науки, бо сам універсум науки вибудовується на життєсвіті, наука виступає вторинним вираженням пер­винного досвіду світу, вона є визначенням або тлумаченням світосприйняття.

Мерло-Понті в першу чергу цікавить лю­дина та її життєсвіт, проблема світовідчуття та світорозуміння. Людина нерозривно пов’язана зі світом, фактично “вплетена” в нього. Тому для автора “шукати сутність світу – не означає, що ми маємо шукати те, що світ є в ідеї, це означає, що ми маємо шукати те, що світ значить для нас насправді, в будь-якій його лематизації”. Вибудовуючи власне бачення характеру взаємовідносин “людина-світ”, Мерло-Понті вдається до критики своїх попере­дників щодо розуміння людини, світу та процесу пізнання. Остання стосується емпіризму і психологізму, тогочасної науки, картезіанства і, зокрема, Декарта, а також ідеалістичної чи інтелектуалістської філософії.

На думку Мерло-Понті, не існує ніякої “внутрішньої людини”, відкривши яку в собі, кожен наближається до істини. Натомість, він уточнює про те, що коли ми, відштовхуючись від положень здорового глузду чи від догматизму на­уки, повертаємося до свого “Я”, то досягаємо не внутрішнього ядра істини, але суб’єкта, “який приречений бути у світі”. Відтак ні емпіризм, не інтелектуалізм нездатні виразити той особливий спосіб, яким перцептивна свідомість утворює свій об’єкт, вони обидва зберігають дистанцію по відношенню до сприйняття замість того, щоб злитися з ним. Інтелектуалізм дає ім’я “трансцендентальне Ego” тому місцю поза світом, в якому розміщував себе емпірик, аби описати подію сприйняття світу.


19. Приходько Марія. Ліз Бурбо Слухайте своє тіло

Ця книга покликана допомогти стати господарем свого життя. Прості на перший погляд вправи і медитації здатні привести читача до глибокої і всебічної трансформації - варто лише щиро захотіти змінитися. Ми самі створюємо реальність, в якій живемо, і ніхто і ніщо не заважає нам бути щасливими - тільки ми самі. Ця книга допоможе усвідомити і подолати перешкоди на твоєму шляху до свободи і Божественної Досконалості.

Якщо, крок за кроком, дотримуючись запропоновану послідовність, виконувати вправи, описані в кінці кожного розділу, то шанси отримати в нагороду щастя і успіх у будь-якій області, життя багаторазово зростуть.

Частина перша. Великі універсальні закони життя

Частина друга. Прислухайся до свого фізичного тіла

Частина третя. Прислухайся до свого ментальному тілу

Частина 4. Прислухайся до свого емоційного тілу

Частина п'ята. Духовність і медитація

Ти прийшов на цю Землю з певною метою - щоб розвиватися, рости і визнати Божественне Досконалість в собі і в інших.

Ми повертаємося на цей земний план багато разів, щоб зустрітися з самими різними обставинами. Можливість прожити різні життя розширює наш кругозір. Тільки таким чином ми можемо навчитися необумовленої любові.

Кожен момент життя досконалий, тому прожити його потрібно на повну силу. У кожному своєму втіленні потрібно робити максимум того, що ти можеш зробити. Тоді твій шлях до досягнення духовних цілей буде коротшим і не таким болючим.

Школа життя схожа на звичайну школу: якщо даремно витрачати час і відмовлятися вчитися, то будеш знову і знову повертатися в той же клас, поки не зрозумієш все як слід.

Час «між життями» можна порівняти з літніми канікулами. До кінця канікул ти ПОЧИНАЙ наїсися хвилюватися про те, щоб «бути у формі». Ти обіцяєш привести в порядок свої записи, виконати всі домашні завдання, щоб «цей рік став найкращим!» Ти дуже хочеш, щоб він швидше розпочався. Але, повернувшись до школи, ти забуваєш про свої цілі і наміри. Багато хто з нас переживають щось подібне у своєму земному школі.

Коли ти навчишся бачити Бога чи Божественне Досконалість у всіх і в усьому, саме стане на свої місця. Ти скрізь і в усьому будеш бачити красу. Ти будеш любити і приймати будь-якої людини просто тому, що він тут зараз. Всі твої страхи і негативні емоції зникнуть. Ти більше не будеш рабом свого його. Випромінюючи здоров'я і щастя, ти зможеш насолоджуватися взаєминами з іншими людьми і з самим собою. Тобі всюди буде супроводжувати успіх, на будь-якому рівні - як у фізичній, так і в духовному житті.

Чим більше ти, люблячи себе та інших, будеш висловлювати свого внутрішнього Бога, тим сильніше твій внутрішній світ випромінюватиметься назовні - у світ. Ти станеш джерелом світла, любові та служіння іншим - ти станеш подарунком Бога для кожного, чиє життя перетнеться з твоєю.


20. Ступак Марія. Лама Анагаріка Говінда «Психологічна установка філософії раннього буддизму»

Анотація

Книга вважається блискучим зразком духовної та наукової літератури, де поєднується глибина вивчення та доступність викладу. У книзі показано, яка з точки зору раннього буддизму людська природа, загальна картина світу, призначення людини, духовні практики, що наближають учня до вершин досягнення, простежується зв'язок вчення Будди з іншими релігійно-містичними системами та традиціями, а також відтворені історичні стадії релігійних шукань. Автор спробував відтворити першооснову буддійської традиції в тому вигляді, в якому, на думку автора, її дав людству сам Будда. Теорія свідомості і його різні грані, природа психічних процесів, пам'ять, увага, воля та інші категорії психіки отримують зовсім інше освітлення.

І хотілося б додати те, як сам автор пише про свою книгу:

«Совершенный свободен от любой теории, ибо Совершенный постиг, что есть тело, как оно возникает и как исчезает. Он постиг, что есть чувство, как возникает оно и как исчезает. Он постиг, что есть ментальные структуры (самкхара), как возникают они и как исчезают. Он постиг, что есть сознание, как возникает оно и как исчезает».

 

21. Табунщик Олександр. Роджер Уолш “Основание духовности”

Більшість з нас зосереджують увагу на таких речах, як гроші, власність, слава, і влада, і навіть стають від них залежними. Проте всі духовні традиції наполегливо застерігають, що нав'язливе прагнення до таких речей веде до страждання, оскільки вони дають лише тимчасове розраду, в кінцевому рахунку, виявляються нездатними нас задовольнити, і занадто легко спотворюють наші цінності. "Навіть мудрі люди не можуть впоратися з багатством і славою. Так як же ти зможеш?" - Запитує даосизм. Тому традиції пропонують методи позбавлення від таких пристрастей і заміни їх більш здоровими, більш задовольняють бажаннями.У міру того, як ставало ясніше моє власне свідомість, я розумів, що очищення свідомості також являє собою загальну практику. Зазвичай наше сприйняття замутнено страхами, бажаннями, і блуканням уваги, так що, за словами християнина Св. Павла, ми дивимося через "закопчене скло". Тому очищення усвідомлення і пробудження духовного зору мають вирішальне значення для того, щоб ми чуйно і точно бачили самих себе і світ. Духовні дисципліни містять методи для досягнення цієї мети.Нарешті, я почав гідно оцінювати життєву важливість служіння - практики свідомого сприяння іншим людям. Служіння зменшує такі руйнівні спонукання, як жадібність, виховуючи протилежні якості - доброту і безкорисливість. Глибока духовна практика відбувається не тільки для себе самого, а й для блага інших. Фактично, головне завдання духовної роботи полягає в перетворенні себе так, щоб на ділі втілювати те, що засновник ісламу Мохаммед вважав "цілковитою з чеснот" - допомога іншим людям.

Практики:

1Перетворення мотивації - позбавляйтеся від пристрастей (craving) 2 і знаходите бажання своєї душі.

2Розвиток емоційної мудрості - Уздоровлюйте своє серце і вчіться любити.

3Моральна життя - відчувайте, як добре робити добро.

4Зосереджує і заспокоюйте свій розум.

5Пробудження духовного зору - вчіться ясно бачити божественне в усьому.

6Виховання духовного розуму - розвивайте мудрість і розуміння життя.

7Вираз духу в дії - пізнавайте великодушність і радість служіння.

Називаючи ці сім практик вічними, я проводжу відмінність між практиками, з одного боку, і методами і вправами, з іншого. Я використовую термін практика для позначення дисципліни вироблення найважливіших якостей розуму, наприклад, мудрості чи зосередження. Практики - це репетиції бажаних якостей, які з часом стають спонтанним і природним способом життя. За контрастом з цим, я використовую слова "метод" і "вправу" для позначення конкретних прийомів, що використовуються в практиці. Наприклад, конкретні методи медитації і роздуми складають частину практики вироблення мудрості.


22. Чишньовська Крістина. Елізабет Гілберт. «Ешь, молись, люби»

 

Головна ідея твору полягає у самобутньому пошуку себе. На перший погляд може здатися що ця книга лише мелодраматичний опис одного року із життя жінки,та можу запевнити – це не так!

Чи не є головним сенсом життя усвідомлення себе, досягнення гармонії як внутрішньої так і гармонії із зовнішнім світом?

Кожен знаходить відповіді на вище поставлені запитання своїм,індивідуальним шляхом. У книзі ми можемо спостерігати за одним із таких шляхів.

«Есть, молиться, любить» — книга о том, как можно найти радость там, где не ждешь, и как не нужно искать счастье там, где его не будет.

Елізабет Гілберт

О книге:

У книги две составляющие - \"есть, любить\" и \"молиться\".

В первой встречаются очень неожиданные обороты, которые не оставят вас равнодушными и запомнятся. Описание поедания пиццы – просто песней льётся!

Вторая часть кардинально отличается от первой. Индия. Бросить все и поехать по всему миру искать себя…

Произведение научит вас искать счастье там, где его совсем не ждешь!

«Есть, молиться, любить: Один год из жизни женщины в путешествии по Италии, Индии и Индонезии в поисках ВСЕГО»

 

23. Процишина Маріна. Лоуєн «Психология тела»

 

У цій книзі він показує, що здоров'я має духовну сторону. Ми побачимо, що суб'єктивне відчуття здоров'я - це почуття задоволення, одержуване від тіла, яке іноді досягає ступеня радості. Саме в таких станах ми відчуваємо зв'язок з усіма живими істотами і з усім світом. Біль, навпаки, ізолює нас від інших. Коли ми хворіємо, у нас не тільки з'являються симптоми хвороби, але ми також опиняємося ізольованими від світу. Ми побачимо також, що здоров'я проявляється в граціозних рухах тіла, в "сяйві" тіла, а також в його м'якості і теплі. Повна відсутність цих якостей означає смерть або смертельну хворобу.

Душевна чарівність пов'язана з почуттям задоволення вищого порядку. Чарівність людини виражається в його ставленні до інших, і його можна точніше визначити як доброту і особиста чарівність. Чарівність тварин відомо нам зі спостережень за їх життям на волі.

При відділенні свідомості від тіла духовність стає чимось інтелектуальним. Тіло без духу володіє низьким рівнем життєвої сили, і воно повністю позбавлене шарму. Його рухи механічні, так як в більшій мірі ними керує свідомість або воля.

Життя не завжди йде гладко, але коли людина цілими днями змушений змушувати своє тіло рухатися силою волі, це означає, що його тілесна динаміка серйозно порушена, і є небезпека виникнення хвороб.

Справжня грація тіла не є щось штучне, - це частина природної людини, одного з божественних істот. Однак, якщо вона одного разу загублена, її можна знайти знову, тільки повернувши тілу його духовність. Для того, щоб це зробити, потрібно зрозуміти, чому і яким чином його чарівність було загублено. Він вивчає тіло як окрему, саморегулюючу енергетичну систему, яка тісно пов'язана з навколишнім середовищем і від якої залежить її існування.

Він писав про деякі порушення, які руйнують дух людини, зменшують чарівність його тіла, підривають його здоров'я. Зосередження уваги на чарівності як критерії здоров'я, дозволить нам поняття багато проблем емоційного життя, що порушують здоров'я, а також розвинути чарівність, його поліпшуюче.

Дух і матерія з'єднуються в понятті чарівності і доброти. Її визначають як божественний дух тіла. Цей дух проявляє себе в природному чарівності тіла, а також у вдячності людини всім живим істотам. Чарівність і доброта - це стан святості, цілісності, зв'язку з життям і з тим, що божественно. А. Ці поняття - синоніми здоров'я.

 




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 12 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

<== 1 ==> |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.021 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав