Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Правила оформлення магістерської роботи

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. I. Правила и приемы конспектирования лекций
  3. II. Основные принципы и правила поведения студентов ВСФ РАП.
  4. II. Основные принципы и правила служебного поведения государственных служащих
  5. II. Основные принципы и правила служебного поведения гражданского служащего органов прокуратуры
  6. II. Основные принципы и правила служебного поведения гражданского служащего органов прокуратуры
  7. III. Правила выполнения и оформления контрольной работы
  8. III. Правила поведения в Учреждении.
  9. III. Рекомендательные правила поведения государственных служащих
  10. III. Рекомендательные правила поведения государственных служащих

Магістерську роботу друкують машинописним способом на одній стороні аркуша білого паперу формату А4 (210х297 мм) через два міжрядкових інтервали до 30 рядків на сторінці. Використовують шрифт текстового редактора Word 14 кеглем.

Текст роботи друкують залишаючи поля розмірів: лівий – не менше 20 мм, правий – не менше 10 мм, верхній не менше 20 мм, нижній – не менше 20 мм.

Вписувати у текст роботи іншомовні слова, формули, умовні знаки можна чорнилом, тушшю, або пастою чорного кольору.

Роздруковані на комп’ютері програмні документи повинні відповідати формату А4 і їх включають у загальну нумерацію сторінок магістерської роботи та розміщують у додатках.

Текст основної частини магістерської роботи ділять на окремі розділи, підрозділи, пункти і підпункти.

Заголовки структурних частин, а саме “Зміст”, “Перелік умовних скорочень”, “Вступ”, “Розділ”, “Висновки”, “Список використаних джерел”, “Додатки” друкують великими літерами, заголовки підрозділів друкують маленькими літерами із абзацного відступу.

До загального обсягу магістерської роботи не входять додатки, список використаних джерел і таблиці та рисунки які займають повну сторінку частини роботи, як зміст, перелік умовних позначень, список використаних джерел не мають порядкового номера.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу і складаються із номера розділу і порядкового номеру підрозділу, наприклад:

3.2. Визначення вогнестійкості опорних конструкцій (другий підрозділ третього розділу).

Ілюстрації (схеми, графіки, креслення, фотографії) і таблиці подають безпосередньо після тексту, або на наступній сторінці, наприклад:

Рисунок 2.5. (п’ятий рисунок другого розділу).

Номер ілюстрації, її назва і підпис розміщують послідовно під нею. При необхідності доповнюють пояснювальними даними, с саме:

ü найменуванням графічного матеріалу, який позначається скороченим словом “Рис.”;

ü порядковим номером ілюстрацій.

ü тематичний заголовок ілюстрацій із стислою характеристикою зображеного;

ü експлікацію яка будується наступним чином: деталі сюжжету які виносяться у підпис, супроводжуючи їх текстом.

Приклад:

 

Рис. 1.7 Схема установки для визначення температурних перепадів у бетонній конструкції:

1- муфельна піч;

2 - досліджуваний об’єкт;

3 - регулятор температури нагрівання;

4 - багатоканальний потенціометр.

 

Експериментальний цифровий матеріал оформлюють у вигляді таблиць:

 

 
 

 

 


Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над нею і друкують симетрично до тексту і починають із слова: “Таблиця” з великої літери. Висота рядків повинна бути не менше 8 мм.

Таблицю розміщують після першого згадування про неї у тексті. При великій кількості рядків таблицю можна переносити на іншу сторінку з написом перед початком: “Продовження табл.”.

При наявності у магістерській роботі формул необхідно дотримуватись відповідних правил їх написання. Довгі і громіздкі формули розміщують у один рядок. Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів необхідно подати у безпосередньо під формулою у послідовності згідно даних формули із нового рядка.

Перший рядок починається із слова “де” без двох крапок.

Рівняння і формули виділяють із тексту вільними рядками. Вище і нижче кожної формули необхідно залишити не менше одного вільного рядка. Якщо рівняння не вміщується в один рядок, його переносять після знака рівності (=), або після знаків плюс (+), мінус (-), множення (х) та ділення (:). Нумерують лише ті формули, на які є посилання у наступному тексті. Розділовими знаками між формулами, які ідуть одна за одною і не відокремлені текстом, може бути кома або крапка із комою безпосередньо за формулою до її номера.

При написанні магістерської роботи необхідно посилатись на матеріали і літературні джерела, які дають змогу їх пошуку для перевірки достовірності описаних відомостей. Посилатись слід на першоджерела, опубліковані за останні 15 років. У тексті роботи посилання виділяються двома квадратними дужками, наприклад, “... у роботах [1-4]...”.

Додатки оформлюють як продовження магістерської роботи на наступних сторінках. Повинен бути заголовок. Посередині рядка над заголовком тільки з першої великої літери друкується слово “Додаток №...”. Позначають великими літерами “А, Б, В, Г...”.

Ілюстрації, таблиці і формули, які розміщують у межах кожного додатку, наприклад: рис Д 2.5 – п’ятий рисунок другого розділу додатку Д; формула (Б.2) – друга формула додатку Б.

 

 




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 17 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Москва 2010 | Вимоги до вступу у магістерській роботі | Маркування |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав