Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Перевірка повноти оприбуткування запасів.

Читайте также:
  1. III етап. Перевірка господарських операцій по суті
  2. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  3. Документальне оформлення надходження і витрачання виробничих запасів.
  4. Забезпечення схоронності документів, перевірка їх наявності
  5. Завдання та напрями ревізії, джерела та об’єкти контролю основних засобів і запасів.
  6. Контроль за правильністю списання запасів.
  7. Організація і методика проведення аудиту запасів.
  8. Перевірка
  9. Перевірка і обробка документів.
  10. Перевірка операцій з надходження та вибуття основних засобів.

При перевірці запасів, що отримані як гуманітарна допомога враховуються вимоги Закону України "Про гуманітарну допомогу", галузевих порядків, розроблених окремими міністерствами і затверджених постановами Кабінету міністрів України та "Порядку бухгалтерського обліку та звітності в бюджетних установах гуманітарної допомоги", затвердженого наказом Головного управління Державного казначейства України від 10.12.99 року № 113. Запаси приймаються комісією, створеною наказом керівника установи, до складу якої обов'язково входять працівник бухгалтерії та представник організації вищого рівня. Комісія складає акт, у якому зазначаються найменування, кількість і вартість отриманих матеріальних цінностей за ринковими вільними цінами на їх аналогічні види. Дані акта відображаються в бухгалтерському обліку. Бухгалтерією та матеріально відповідальними особами облік запасів, отриманих як гуманітарна допомога, ведеться за загальним порядком, але окремо від запасів, придбаних установою за рахунок коштів загального або спеціального фондів кошторису доходів та видатків.

Механізм централізованого постачання визначається залежно від того, за рахунок яких коштів (загальний, спеціальний фонд) та якою установою (бюджетна, госпрозрахункова) проводиться централізоване постачання. Здійснення видатків з централізованого постачання бюджетними установами проводиться виключно на підставі кошторису, складеного і затвердженого за встановленими вимогами.

Установа-закупник проводить звірки з установами-замовниками про передані матеріальні цінності, придбані шляхом централізованого постачання, не менше одного разу в квартал та перед складанням річного фінансового звіту.

Операції з централізованого постачання матеріальних цінностей бюджетними установами відображаються в окремих звітах за формами звіту про виконання загального фонду кошторису установи(якщо використовувались кошти загального фонду) або відповідного звіту про надходження і використання коштів спеціального фонду кошторису.

Форми фінансового звіту про операції з централізованого постачання установи-закупники, які є бюджетними установами, складають за загальним порядком, установленим Державним казначейством України. У формах фінансового звіту відображаються суми: призначень для централізованого постачання, затверджених кошторисом на рік; асигнувань з бюджету для здійснення централізованих закупок; проведеної оплати за централізоване постачання матеріальних цінностей; фактичних видатків установи-закупника з централізованого постачання матеріальних цінностей, що відповідають даним їх бухгалтерського обліку.




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 17 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Харківська Державна Академія Фізичної Культури | Завдання та напрями ревізії, джерела та об’єкти контролю основних засобів і запасів. | Перевірка стану збереження та обліку основних засобів та запасів. | Перевірка операцій з надходження та вибуття основних засобів. | Контроль правильності нарахування зносу необоротних активів. | Перевірка стану обліку запасів. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав