Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Перевірка стану обліку запасів.

Читайте также:
  1. C. орташа көпжылдық деңгейден аспайтын ластану
  2. C. орташакөпжылдықдеңгейденаспайтынластану
  3. III етап. Перевірка господарських операцій по суті
  4. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  5. Абетка спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності
  6. Визначення обліку. Види обліку. Користувачі облікової інформації
  7. Галузеві особливості, що впливають на організацію обліку
  8. Галузеві програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища.
  9. Документальне оформлення надходження і витрачання виробничих запасів.
  10. Документальне оформлення обліку витрат і наданих послуг машино-тракторним парком.

У бухгалтерії облік запасів установи ведеться в кількісному і сумарному вимірах за найменуваннями запасів та в розрізі матеріально відповідальних осіб.

Бухгалтерія установи систематично звіряє свої записи про облік запасів із записами, які ведуть матеріально відповідальні особи за місцями зберігання (знаходження) запасів. Для цього матеріально відповідальними особами кожного місяця надаються в бухгалтерію прибуткові та видаткові документи з реєстром надання документів, який складається в двох примірниках. Один примірник реєстру після перевірки правильності оформлення первинних документів повертається матеріально відповідальній особі, а другий залишається в бухгалтерії.

Для аналітичного обліку запасів, у т.ч. матеріалів у дорозі, бухгалтерією та/або матеріально відповідальними особами бюджетних установ застосовуються: Книги кількісно-сумового обліку, Картки кількісно-сумового обліку, Книги обліку тварин, Книги складського обліку запасів, оборотні та накопичувальні відомості, Журнали реєстрації битого посуду. Картки кількісно-сумового обліку реєструються в Опису карток з обліку запасів. У централізованих бухгалтеріях такі Описи ведуться окремо за кожною установою, що обслуговується. При автоматизованому веденні бухгалтерського обліку книги кількісно-сумового обліку або картки можуть не застосовуватися.

Аналітичний облік запасів, придбаних за рахунок коштів спеціального фонду, ведеться за тими самими обліковими регістрами але окремо від операцій за рахунок коштів загального фонду.

Сировина, матеріали, паливо, корма, фураж, продукти харчування, медикаменти та інші запаси, що належать установі, підлягають систематичній інвентаризації у строки і за порядком, установлені нормативно-правовими актами України. Нині діє Типова інструкція з інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів, розрахунків та інших статей балансу, затверджена наказом Головного управління Державного казначейства України від 30.10.98 р. № 90. Інвентаризація проводиться у разі зміни відповідальної особи, в інших випадках передбачених чинним законодавством (при стихійних, лихах, крадіжках, відсутності матеріально відповідальних осіб та ін.). За результатами інвентаризації складається інвентаризаційний опис або акт, який затверджується керівником установи.

За результатами місяця операції з обліку, переміщення та вибуття запасів групуються у накопичувальні відомості – меморіальні ордери. Записи в ці відомості проводяться за кожним документом і відповідним субрахунком бухгалтерського обліку.

Облік операцій з вибуття та переміщення малоцінних та швидкозношуваних предметів відображається у Накопичувальній відомості про вибуття та переміщення малоцінних та швидкозношуваних предметів ф.439 (бюджет) - меморіальний ордер 10.

Операції з надходження продуктів харчування відображається у Зведенні накопичувальних відомостей про надходження продуктів харчування ф. 398 (бюджет) – меморіальний ордер 11.

Для обліку операцій з вибуття та переміщення продуктів харчування призначено Зведення накопичувальних відомостей про витрачання продуктів харчування ф. 411 (бюджет) – меморіальний ордер 12.

Вибуття та переміщення інших запасів (крім продуктів харчування та малоцінних і швидкозношуваних предметів) відображається у Накопичувальній відомості витрачання матеріалів ф.396 (бюджет) – меморіальний ордер 13.

Підсумки за субрахунками за результатами місяця з меморіальних ордерів записується до книги "Журнал-головна"ф.308 (бюджет).




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 19 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Харківська Державна Академія Фізичної Культури | Завдання та напрями ревізії, джерела та об’єкти контролю основних засобів і запасів. | Перевірка стану збереження та обліку основних засобів та запасів. | Перевірка операцій з надходження та вибуття основних засобів. | Контроль правильності нарахування зносу необоротних активів. | Контроль правильності розподілу запасів за групами. | Перевірка повноти оприбуткування запасів. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав