Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Оператор CREATE DATABASE

Читайте также:
  1. II Сложные (составные) операторы
  2. III Линейные операторы.
  3. Software applications: word processors, spreadsheets, media players and database applications. Main characteristics, functions and tools.
  4. Stylistic function: it creates a humorous effect due to the so-called effect of defeated expectancy.
  5. SunSystems Database Server
  6. This file was created
  7. While (выражение) оператор
  8. Адамович Н. В. Управляемость машин [Текст] : (Эргоном. основы оптимизации рабочего места человека-оператора) / Н. В. Адамович. - М. : Машиностроение, 1977. - 280 с.
  9. Алгоритми з повтореннями. Оператори циклу мовою програмування.
  10. Билет № 4Базисные структуры алгоритмов и операторная поддержка их в языке Паскаль.

Припустимо, що необхідно створити базу даних Accounting, яка в подальшому буде використовуватися для створення таблиць. Найбільш проста синтаксична форма оператора CREATE DATABASE виглядає, як у наведеному вище прикладі:

CREATE DATABASE <database name>

Насправді завжди потрібно ввести будь-які додаткові уточнення, що стосуються структури бази даних. Для цієї мети застосовується повний синтаксис оператора CREATE DATABASE:

CREATE DATABASE <database name>

[ON [PRIMARY]

([NAME = <'logical file name'>,]

FILENAME = <'file name'>

[, SIZE = <size in kilobytes, megabytes, gigabytes, or terabytes>]

[, MAXSIZE = <size in kilobytes,megabytes,gigabytes, or terabytes>]

[, FILEGROWTH = <kilobytes, megabytes, gigabytes |percentage>])]

[LOG ON

([NAME = <'logical file name'>,]

FILENAME = <'file name'>

[, SIZE = <size in kilobytes, megabytes, gigabytes, or terabytes>]

[, MAXSIZE = <size in kilobytes, megabytes, gigabytes >]

[, FILEGROWTH = <kilobytes, megabytes, gigabytes |percentage>])]

[ COLLATE <collation name> ]

[ FOR ATTACH [WITH <service broker>] |

FOR ATTACH_REBUILD_LOG| WITH DB_CHAINING ON I OFF | TRUSTWORTHY ON|OFF]

[AS SNAPSHOT OF <source database name>]

[;]

Ключове слово ON використовується для визначення місцезнаходження файлу, в якому зберігаються дані, і для визначення аналогічної інформації, що стосується місця зберігання журналу. Важливо відзначити, що в першому випадку зазначено також ключове слово PRIMARY, яке означає, що за ним слід первинна (або основна) файлова група, призначена для фізичного зберігання даних.

Ключове слово NAME

Це ключове слово, що означає "ім'я", не можна трактувати буквально, оскільки воно визначає не фізичне, а логічне ім'я файлу бази даних, заданий в операторі створення бази даних; іншими словами, це ключове слово задає ім'я, яке буде використовуватися в програмному забезпеченні СУБД SQL Server для посилання на файл бази даних. Користувач застосовує зазначене ім'я, якщо йому потрібно змінити розміри (збільшити або зменшити) бази даних і (або) файлу.

Ключове слово FILENAME

Дане ключове слово повністю відповідає своєму буквальному глузду - воно позначає фізичне ім'я дійсного файла операційної системи на жорсткому диску. Саме в цьому файлі будуть зберігатися дані або журнал (в залежності від того, в якому розділі оператора CREATE DATABASE задано ім'я файлу).

Ключове слово SIZE не являє собою щось особливо складне. Воно визначає те, що відповідає його змістом, - розмір бази даних. За замовчуванням розмір задається в мегабайтах, але розміри можуть бути задані в кілобайтах з використанням позначення KB замість MB після числового значення розміру.

Ключове слово MAXSIZE також майже повністю відповідає своєму буквальному змістом (тобто визначає максимальний розмір бази даних), але застосовується трохи інакше в порівнянні з параметром SIZE. Справа в тому, що в СУБД SQL Server передбачений спеціальний механізм, що дозволяє автоматично виділяти додатковий дисковий простір для бази даних (якщо буде потрібно її збільшення) в міру необхідності. Параметр MAXSIZE визначає максимальний розмір, до якого може вирости база даних.

Ключове слово TRUSTWORTHY являє собою новий засіб, що дозволяє ввести додатковий рівень захисту доступу до системних ресурсів і файлів поза контекстом СУБД SQL Server. Наприклад, припустимо, що експлуатується-яка збірка (assembly). NET, в якій застосовуються операції доступу до файлів у мережі. В такому випадку необхідно позначити базу даних, до якої належить ця збірка, як належить до категорії Trustworthy (заслуговує довіри).

За замовчуванням цим параметром з міркувань захисту присвоєно значення OFF. Перш ніж поставити для нього значення ON, необхідно повністю розібратися в тому, що ви робите і в яких цілях.

Ключове СЛОВО TRUSTWORTHY

Отже, параметр SIZE визначає початковий розмір бази даних, параметр MAXSIZE дозволяє вказати, наскільки великих розмірів може досягти в кінцевому підсумку файл бази даних, а параметр FILEGROWTH визначає, скільки етапів розширення потрібно, щоб розміри файлу бази даних досягли цього максимуму. Як значення параметра FILEGROWTH задається число, яке вказує величину в байтах, кілобайтах (KB), мегабайтах (MB), гігабайтах (GB) або терабайта (ТБ), на яку можуть щоразу збільшуватися розміри файлу бази даних.

Нижче наведено оператор, призначений для створення бази даних, але, як уже було сказано, сама база даних - це тільки один з багатьох об'єктів, які повинні бути створені для того, щоб база даних стала повністю працездатною.

CREATE DATABASE Accounting ON

(NAME = 'Accounting',

FILENAME = 'c:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL.l\mssql\data\ AccountingData.mdf',

SIZE = 10,

MAXSIZE = 50,

FILEGROWTH = 5)

LOG ON

(NAME = 'AccountingLog',

FILENAME = 'c:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL.l\mssql\data\ AccountingLog.ldf',

SIZE = 5MB,

MAXSIZE = 25MB,

FILEGROWTH = 5MB)

GO




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 23 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Команда INSERT| Команда DROP

lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав