Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Майно товариства

Читайте также:
  1. А) особисті немайнові права автора
  2. Аннотации майнора факультета экономики НИУ ВШЭ – Нижний Новгород
  3. Б) майнові права автора
  4. Біорізноманіття як об’єкт уваги міжнародного співтовариства.
  5. Відшкодування майнових збитків
  6. Вчинення дій в майнових інтересах іншої особи без її доручення
  7. Господарське товариства.
  8. Господарські товариства
  9. Джихад майном
  10. Інформація щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

СТАТУТ

сільськогосподарського товариства з обмеженою
відповідальністю

 

с. ________________________

_____________________________________району

 

200_ р.
1. Загальні положення

1.1 Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю (надалі - Товариство) є підприємством, заснованим на базі колективного сільськогосподарського підприємства ____________, що реорганізується, і утвореним на засадах угоди громадянами шляхом об'єднання їх майна та підприємницької діяльності у сільському господарстві з метою одержання прибутку.

Товариство створене відповідно до Законів України "Про господарські товариства", "Про колективне сільськогосподарське підприємство", "Про підприємництво" та іншого законодавства України.

1.2 Товариство є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в установах банків, печатку зі своїм найменуванням, штампи, бланки, а також інші реквізити.

1.3 Товариство вважається утвореним і набуває прав юридичної особи з моменту його державної реєстрації. Товариство для досягнення мети своєї статутної діяльності має право від свого імені укладати угоди, набувати майнових і немайнових прав, нести обов'язки, бути позивачем і відповідачем у суді.

Угоди, укладені від імені Товариства до моменту його реєстрації, визнаються такими, що укладені з Товариством, тільки за умови подальшого схвалення їх Товариством.

1.4 Товариство набуває та здійснює правомочності носія земельних прав і власника майна, необхідних йому для досягнення статутної мети.

1.5 Товариство може здійснювати будь-яку підприємницьку діяльність, яка не суперечить законодавству України та цьому Статутові.

1.6 Товариство може створювати самостійно або разом з іншими юридичними чи фізичними особами на території України і за кордоном дочірні підприємства (товариства, кооперативи) з правами юридичної особи, розміщувати кошти в облігаціях, сертифікатах банків та інших цінних паперах, що знаходяться в обігу, проводити операції на товарних та фондових біржах, проводити аукціони, виставки, ярмарки, брати участь в асоціаціях, концернах, консорціумах та інших об'єднаннях.

1.7. Товариство може створювати на території України і за кордоном філіали, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи, які не є юридичними особами і діють на підставі положень, затверджуваних Товариством.

1.8. Товариство має право здійснювати зовнішньоекономічні операції, необхідні для його діяльності.

1.9. Товариство не відповідає за зобов'язаннями своїх учасників.

1.10. Учасники несуть відповідальність за зобов'язаннями Товариства лише в межах їх вкладів до Статутного фонду Товариства. Учасники, які не повністю внесли свої вклади, відповідають за зобов'язаннями Товариства також у межах невнесеної частини вкладу.

1.11. Склад учасників Товариства, порядок формування його Статутного фонду, розміри частки кожного учасника, строки та порядок внесення ними вкладів визначаються Установчим Договором про створення Товариства.

 

2. Найменування та місцезнаходження товариства

2.1 Повне найменування Товариства: сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю _____________________

2.2. Скорочене найменування Товариства: СТОВ ____________

2.3 Місцезнаходження Товариства: _____ Україна, Харківська область, __________район, с _________________________

 

3. Мета і предмет діяльності товариства

3.1 Головною метою діяльності Товариства є виробництво, переробка та реалізація сільськогосподарської продукції, а також надання учасникам Товариства та іншим

особам послуг щодо ведення сільського господарства та здійснення інших пов'язаних з ним видів діяльності.

3.2 Предметом діяльності Товариства є:

3.2.1 Ведення сільськогосподарського виробництва.

3.2.2 Переробка сільськогосподарської продукції як власного виробництва, так і придбаної у інших виробників.

3.2.3 Оптова і роздрібна торгівля продукцією власного виробництва.

3.2.4 Зайняття підсобними промислами та виробництво товарів широкого вжитку.

3.2.5 Надання агротехнічних та інших послуг жителям сільських населених пунктів, селянським (фермерським) господарствам, сільськогосподарським та іншим підприємствам та організаціям.

3.2.6 Виготовлення та реалізація малогабаритної сільськогосподарської техніки і інструментів, дрібного інвентарю тощо.

3.2.7 Надання транспортних та комунально-побутових послуг учасникам Товариства та іншим категоріям громадян.

3.2.8 Організація на платній основі семінарів, курсів та надання консультацій з агротехнічних, зооветеринарних та економічних питань ведення товарного сільськогосподарського виробництва в умовах ринкової економіки.

3.2.9 Організація будівельно-ремонтної служби для здійснення ремонту і будівництва виробничих приміщень, житлових будинків, інженерної інфраструктури.

3.2.10 Створення підприємств і служб по забезпеченню сільськогосподарського виробництва технікою, інструментом, ПММ, запасними частинами мінеральними добривами, гербіцидами, пестицидами та іншими матеріалами.

3.2.11 Здійснення зовнішньоекономічної та інших видів діяльності, не заборонених чинним законодавством.

 

4. Права та обов'язки учасників товариства

4.1 Кожний з учасників Товариства має право:

- приймати участь в управлінні справами Товариства в порядку, визначеному цим Статутом;

- брати участь у розподілі прибутку та отримувати частину прибутку від діяльності Товариства;

- одержувати від органів управління Товариством інформацію про діяльність Товариства, ознайомлюватися з даними бухгалтерського обліку та звітності;

- вимагати розгляду поставленого ним питання на Зборах учасників, якщо клопотання про його розгляд було подане учасником не пізніше як за 25 днів до початку Зборів;

- у першочерговому порядку одержувати продукцію (послуги), вироблену Товариством;

- призначати представника для участі у Зборах учасників Товариства та відкликати його;

- вийти з Товариства у визначеному цим Статутом порядку.

4.2 Кожний учасник Товариства має право відступити за згодою решти учасників свою частку або її частину одному чи кільком іншим учасникам Товариства або третім особам після повного внесення свого вкладу до Статутного фонду Товариства. Учасники Товариства користуються переважним правом придбання частки (її частини) учасника, який її відступив, пропорційно їх часткам у Статутному фонді або в іншому погодженому між ними розмірі. У разі передачі частки або її частини третій особі до останньої водночас переходять усі права і обов'язки учасника, який її відступив. У разі коли частка або її частина переходить до Товариства, останнє передає її третім особам або іншим учасникам у термін до 12 місяців. Протягом цього періоду розподіл прибутку, а також голосування і визначення кворуму на Зборах відбувається без урахування зазначеної частки (частини).

4.3 Учасники Товариства зобов'язані:

дотримуватися вимог Установчих документів та:

- виконувати рішення Зборів учасників Товариства;

- виконувати свої зобов'язання перед Товариством, у тому числі пов'язані з майновою участю, а також вносити вклади в розмірі, порядку та засобами, передбаченими Установчим Договором;

- не розголошувати комерційну таємницю та конфіденційну інформацію про діяльність Товариства;

- сприяти здійсненню Товариством своєї діяльності.

4.4 Учасник може вийти з Товариства, попередивши про це інших учасників, але не пізніше ніж за ___місяців до дня виходу.

4.5 У разі виходу з Товариства учаснику виплачується вартість частини майна Товариства, пропорційна його частці у Статутному фонді. Виплата провадиться після затвердження звіту за рік, в якому він вийшов з Товариства, і в строк до 12 місяців з дня виходу.

На вимогу учасника та за згодою Зборів учасників Товариства, частка учасника, що виходить з Товариства, повертається йому повністю або частково в натуральній формі. Проте майно, передане учасником Товариству тільки в користування, повертається в натуральній формі без винагороди.

4.6 Учасник, який вийшов з Товариства, має право на належну йому частину прибутку, одержаного Товариством у поточному році до моменту виходу учасника з Товариства.

4.7 Інші особи, а також правонаступники та спадкоємці учасників, що вийшли з Товариства, можуть вступати в Товариство за згодою Зборів учасників Товариства. У разі відмови правонаступника (спадкоємця) вступити до Товариства або відмови Товариства прийняти правонаступника (спадкоємця) йому видається у грошовій або натуральній формі частка в майні, яка належала учаснику, що вибув з Товариства. Вартість цієї частки визначається на день, коли учасник вибув з Товариства.

4.8 Звернення стягнення на частку учасника у Статутному фонді Товариства по його власних зобов'язаннях не допускається. При недостатності майна учасника для покриття його боргів кредитори вправі вимагати виділення частки учасника-боржника у порядку, передбаченому п.4.7 Статуту.

4.9 Учасника Товариства, який систематично не виконує своїх обов'язків щодо Товариства або своїми діями перешкоджає досягненню цілей Товариства, може бути виключено з Товариства за одностайною згодою всіх учасників. При цьому учасник, що виключається, в голосуванні участі не бере.

4.10 Учасник Товариства може звернутися до суду з заявою про визнання недійсними рішень Зборів учасників, які прийнято з порушенням чинного законодавства чи цього Статуту.

 

Майно товариства

5.1 Майно Товариства становлять основні фонди та обігові кошти, а також інші цінності, вартість яких відображена на самостійному балансі Товариства.

5.2 Товариство є власником:

- майна, переданого йому учасниками у власність;

- продукції, виробленої Товариством в результаті господарської діяльності;

- одержаних доходів, а також іншого майна, набутого на підставах, не заборонених законом.

5.3 Ризик випадкової загибелі або пошкодження майна, що є власністю Товариства, або передане йому у користування, несе Товариство.

5.4 Товариство здійснює щодо свого майна всі права власника.

5.5 Джерелами формування майна Товариства є:

- вклади учасників;

- доходи від реалізації продукції, робіт, послуг;

- доходи від випуску цінних паперів;

інші джерела, не заборонені чинним

- законодавством.

5.6 Майно Товариства складається з Статутного та інших фондів, що створюються Товариством.

5.7 Резервний фонд Товариства створюється у розмірі 25 відсотків від розміру Статутного фонду. Щорічно Товариство відраховує до Резервного фонду 5 відсотків від суми чистого прибутку.

5.8 Товариство може використовувати кошти Резервного фонду на додаткові витрати, на заходи щодо розробки та впровадження нових перспективних програм, поповнення власних обігових коштів, покриття збитків, викликаних кон'юнктурою ринку, та на інші цілі.

За рішенням Товариства частину коштів Резервного фонду може бути використано на оплату праці з компенсацією їх в наступному періоді з фонду оплати праці.

5.9 Грошові кошти Товариства зберігаються на розрахунковому та інших рахунках в банках та використовуються ним самостійно.

5.10 Частина майна Товариства може бути передана його дочірнім підприємствам, філіалам, представництвам та іншим відокремленим структурним підрозділам Товариства на умовах, визначених Товариством.

5.11 Прибуток Товариства утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці. З балансового прибутку Товариства сплачуються проценти по кредитах банків та по облігаціях, а також вносяться передбачені законодавством України податки та інші платежі до бюджету.

 

6. Землі товариства

6.1 Для здійснення своєї діяльності Товариство використовує землі, які належать йому на праві постійного користування та на праві оренди.

6.2. Товариство може набувати право власності на землю у разі купівлі земельних ділянок або придбання їх на підставі інших цивільно-правових угод.

 




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 22 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
ОРГАНИЗАЦИОННАЯ СТРУКТУРА И ОРГАНЫ УПРАВЛЕНИЯ| Статутний фонд товариства

lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав