Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Завдання

Читайте также:
  1. I. ПРЕДМЕТ, МЕТА ТА ЗАВДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ
  2. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  3. Визначення психології як науки, її значення, основні принципи, завдання
  4. Викладач, який видав завдання____________________________________
  5. Вимоги й завдання до методики навчання плаванню
  6. Вихідні дані завдання й проміжні розрахунки
  7. Виховні завдання
  8. Вказівки по оформленню комплексного завдання.
  9. Державна регіональна політика її сутність і завдання
  10. До теми: ПОНЯТТЯ, ПРЕДМЕТ, ЗАВДАННЯ І СИСТЕМА КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА. ПРИНЦИПИ КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА

1. Бухгалтер підприємства після звільнення з роботи отримала трудову книжку своєчасно, але розрахунок при звільненні з нею був здійснений не у день звільнення з роботи, а через деякий час. Адміністрація підприємства пояснювала це тим, що після звільнення її з підприємства змінився склад бухгалтерії, нікому було здійснювати розрахунки з працівниками, крім того, на цей період часу були відсутні кошти на рахунку підприємства. Бухгалтер не звернула увагу на аргументи адміністрації та вирішила звернутися до суду.

Які порушення Ви знайшли у цьому завданні? Як Ви вважаєте, які дії є законними: дії адміністрації чи бухгалтера?

2. Розіна подала заяву про звільнення 6 січня. Однак 15 січня вона подала на ім’я адміністрації нову заяву, в якій попросила анулювати її заяву від 6 січня у зв’язку з тим, що її обставини змінилися, і залишити її на посаді. Однак адміністрація підприємства, не звертаючи увагу на другу заяву, звільнила її з посади 18 січня.

Який порядок припинення трудового договору за ініціативою працівника? Чи мала адміністрація підприємства право звільнити Розіну? Якщо так, то на яких умовах?

3. Працівник підприємства у зв’язку з загостренням у нього захворювання звернувся до адміністрації з заявою: або перевести його на іншу роботу, або звільнити його з роботи за особистим бажанням. Адміністрація підприємства видала наказ звільнити його за особистим бажанням.

Як Ви вважаєте, чи є законними дії адміністрації?

4. У зв’язку з реорганізацією, яка проходила на підприємстві, із двох відділів був сформований один відділ і внаслідок цих дій скорочувалася посада, яку займала протягом двох років Ананьєва. Адміністрація підприємства з метою працевлаштування Ананьєвої запропонувала їй перейти на іншу посаду, і при цьому зберігався її посадовий оклад. Однак Ананьєва відмовилася від такого переведення на іншу посаду, оскільки вважала, що їй необхідно було запропонувати більш вищу посаду, яка була запропонована іншому працівникові.

Який порядок припинення трудового договору при скороченні штатів? Як Ви вважаєте, чи є законними дії адміністрації? Які дії є законними: дії адміністрації чи Ананьєвої?

5. Бухгалтер підприємства Каляєва була звільнена за систематичне невиконання своїх посадових обов’язків. У наказі про звільнення її з роботи зазначалося, що Каляєва виконує свою роботу з грубими помилками і ці помилки набули систематичного характеру. Адміністрація постійно вказувала на ці помилки і попередила Каляєву, якщо вона буде у майбутньому так працювати, то її буде звільнено з роботи. Каляєва звернулася до адміністрація підприємства з проханням скасувати наказ про звільнення її з роботи, поновити її на роботі та сплатити за час вимушеного прогулу у зв’язку з тим, що за весь час її роботи на підприємстві щодо неї не виносилося жодного дисциплінарного стягнення.

Як Ви вважаєте, чи є законними дії адміністрації? Які дії є законними: дії адміністрації чи Каляєвої?

Рекомендовані джерела:

1. Кодекс законів про працю [Текст]: офіц. текст: за станом на 8 березня 2011 р.// Відомості Верховної Ради України.– 1971. – № 50. – Ст. 375.

2. Про оплату праці [Текст]: [закон України: офіц.текст: за станом на 21 квітня 2009р. //Відомості Верховної Ради України.–1995. – № 17. – Ст.121.

3. Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) [Текст]: [закон України: офіц. текст: за станом на 10 липня 2003 р. ]
// Відомості Верховної Ради України. – 1998. – № 34. – Ст.227.

4. Про трудові книжки працівників: Постанова Кабінету Міністрів України від 27 квітня 1993 р. № 301. Законодавство України про працю: Збірник нормативно-правових актів. – Х.: Одисей, 2004. – 848 с.




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 18 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Государственный кадастр недвижимости. Государственный кадастровый учет земельных участков. | Інформаційний зміст дисципліни | ПРАВОЗНАВСТВО | Завдання | Завдання | Змістовий модуль 1.2 ОСНОВИ ЦИВІЛЬНОГО ПРАВА УКРАЇНИ | Недоговірні зобов’язання |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав