Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Тимчасове електропостачання будівельного майданчика. Розрахунок міцності трансформатора.

Читайте также:
  1. Комерційний (господарський) розрахунок у менеджменті
  2. ПІДГОТОВКА БУДІВЕЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА
  3. Підготовка насіння до сівби, розрахунок норм висіву і сівба.
  4. Принцип індивідуальногопідходу до учнів у навчанні. Принцип міцності знань, умінь і навичок учнів
  5. Проводимо розрахунок оцінки вартості машин та обладнання
  6. Розрахунок в мінеральних добривах під зернові культури ПСП “Хлібороб”на перспективу, ц
  7. Розрахунок витрат на амортизацію та поточний ремонт техніки
  8. Розрахунок витрат на поточний ремонт обладнання.
  9. Розрахунок витрат по переробці на 1 т прокату
  10. Розрахунок виходу напівфабрикатів і відходів при обробці продуктів

Тимчасове забезпечення будівельного майданчика водою. Розрахунок потреби у воді.

Проектуючи будгенплани, розв'язують питання забезпечення будови водою для виробничих потреб, господарсько-питних, пожежогасіння і проектують водопровідні системи за призначенням або змішані, що задовольняють водночас всі потреби.

Проект тимчасового водопостачання майданчика розробляють з таким розрахунком, щоб він був придатний на всі періоди будівництва об'єкта й у міру можливості не перебудовувався.

Проект водопостачання розробляють одночасно з розв'язанням основних питань організації будівельного майданчика. Тимчасове водопостачання будівельного майданчика може йти від діючих водопроводів, розташованих поблизу району будови, або від природних джерел – поверхневих чи підземних водойм.

Потребу будівництва у воді визначають залежно від річного обсягу будівельно-монтажних робіт та розмірів території будівельного майданчика.

Розрахунок водопровідної мережі зводиться до визначення діаметра магістрального водопроводу d, мм, за розгалуженнями якого встановлюють пожежні гідранти:

Діаметр труб, де встановлено пожежні гідранти, має бути не менше 75 мм. Діаметри груб інших ділянок водопровідної мережі розраховують, беручи до уваги сумарне секундне витрачання води споживачами, які користуються цими ділянками.

Каналізація. Стічні води, що йдуть з тимчасових санітарно-побутових приміщень, слід виводити в зовнішню мережу господарсько-фекальної каналізації, а виробничі води від будівельних машин, технологічних процесів - у спеціальні відстійники, а потім, після очищення, – у зовнішню мережу зливової каналізації.

Для потреб будівництва використовують наявні каналізаційні мережі поблизу будівельного майданчика, а коли немає такої можливості, влаштовують тимчасові. У деяких випадках споруджують заздалегідь каналізаційну мережу, передбачену проектом об'єкта, щоб використати її і для потреб будови. Проектуючи тимчасові каналізаційні системи, їх обладнують випусками, колодязями, відстійниками, вигрібними ямами тощо. Діаметри випусків проектують не менше 50 мм, а довжину випусків стічних вод від місць утворення – не більше 10 м при d = 50 мм і не більше 15 м при d = 100 мм.

 

Тимчасове електропостачання будівельного майданчика. Розрахунок міцності трансформатора.

Постачання будівельних майданчиків електроенергією здійснюють від стаціонарних або пересувних джерел за допомогою повітряних чи кабельних ліній, використовуючи трансформатори. Електроенергію на будівельному майданчику витрачають: на виробничі (технологічні) потреби (електрозварювання, підігрівання бетону та інших будівельних матеріалів, сушіння приміщень, розморожування ґрунту тощо); на живлення електродвигунів машин, механізмів та установок; на освітлення (внутрішнє

 

 




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 11 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Классификация систем.| Э. Берджесс: теория концентрических зон города.

lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав