Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Фізико-хімічні властивості кроні

Читайте также:
  1. Алгоритм. Властивості алгоритмів
  2. БОРОШНОМЕЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗЕРНА
  3. Будова і властивості аналізаторів.
  4. Будова, загальні властивості та значення аналізаторів.
  5. Вивчаючи реакційну здатність речовини, можна встанови­ти її будову, і навпаки, за будовою речовини можна судити про її властивості.
  6. ВИДИ І ВЛАСТИВОСТІ ІНФОРМАЦІЇ
  7. Вітамін Е:фізико-хімічні властивості, біохімічна роль, джерела надходження в організмі людини.
  8. Властивості і ознаки документів
  9. Властивості кальцію і магнію
  10. Властивості комбінацій

Визначаються складом рідкої частини крові - плазми. Плазма крові складається з 90-92 % Н20, органічних і неорганічних речовин. Білки складають в плазмі крові 7-8 %, а решта частини глюкоза (5,5 ммоль/л), амінокислоти, ліпіди, гормони, вітаміни. Мінеральні речовини плазми (0,9 %) - це катіони Ка\ К+, Са2+ і аніони СІ", НСОз і ПРО,2'. Якщо прийняти в'язкість води за 1, то в'язкість крові 5 у.о., відносна густина 1,050-1,060.

Осмотичний тиск крові визначає умови підтримки нормальної структури і функцій клітин. Осмотичний тиск цс сила, що визначає рух розчинника через напівпроникну мембрану з менш концентрованого розчину в більш концентрований. Для крові це величина - 7,6 атм, обумовлена концентрацією N301 та ін. неорганічних речовин.

Розчин, який має однаковий з кров'ю осмотичний тиск, називається ізотонічним або фізіологічним розчином. Таким розчином є 0,9% розчин К'аСІ. Розчини, що мають вищий осмотичний тиск, мають назву гіпертонічних, нижчий - гіпотонічних.

Онкотичний тиск - це тиск, який залежить від загальної кількості органічних речовин плазми і складає 30-40 мм рт.ст. Визначає розподіл води між тканинами і кров'ю.

Активна реакція крові (рН) обумовлена співвідношенням [Ґ і ОН" іонів. Кров має слаболужну реакцію рН артеріальної крові - 7,4; венозної крові - 7,35. Крайні межі змін рН сумісні з життям - 7,0-8,0. Зміщення рН крові в кислу сторону - ацидоз, в лужну - алкалоз. Основні шляхи підтримки рН:

- буферні системи рідких середовищ організму і його тканин;

- органи виділення.

В крові є 4 буферні системи: І. Буферна система гемоглобіну. Ця система представлена відновленим гемоглобіном (ННЬ) і його калієвою сіллю (КІІЬ). В тканинах НЬ виконує функцію лугу, а в легенях поводиться як кислота.

3. Карбонатна буферна система утворена вугільною кислотою (Н2СО3) і бікарбонатом натрію (N314003)

4. Фосфатна буферна система утворена дигідрофосфатом натрію (NaHCO3) - має властивості слабкої кислоти і гідрофосфатом натрію (Na2НР04) має властивості лугу.

5. Буферна система білків плазми крові, які мають амфотерні властивості.

19. В крові є 4 буферні системи: 1.Буферна система гемоглобіну. Ця система представлена відновленим гемоглобіном(НHb) і його калієвою сіллю (КHb). В тканинах Hb виконує функцію лугу, а в легенях поводиться як кислота.
2. Карбонатна буферна система утворена вугільною кислотою (Н2СО3) і бікарбонатом натрію (NaHCO3).
3.Фосфатна буферна система утворена дигідрофосфатом натрію (NaH2РО4)- має властивості слабкої кислоти і гідрофасфатом натрію (Na2HРО4) - має властивості лугу.

4.Буферна система білків плазми крові, які мають амфотерні властивості.




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 31 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Роль гіпоталамо-гіпофізарної системи в регуляції функції ендокриних залоз. | Звукові показники діяльності серця. Механізм утворення. | Характеристика системи травлення | Будова та функції кишечника | Нефрон-структурна та функціональна одиниця нирки. Будова. |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав