Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Revizia tehnica de gradul I (RT-1)

Revizia tehnica de gradul I, consta in verificarea, reglarea, strangerea si ungerea agregatelor, asamblurilor si subansamblurilor automobilelor si remorcilor, in scopul mentineri starii tehnice corespunzatoare si preveniri defectiunilor tehnice in parcurs.

Revizia tehnica de gradul I se executa de personal calificat in incinta statiilor de intretinere auto(SIA) sau a garajelor la punctele de intretinere din cadrul unitatilor de transport auto si la autocoloanele exterioare stabilite de catre intreprinderea detinatoare de parc in masura asigurarii bazei tehnico – materiale necesare.

La unitatile cu un parc redus de automobile si remorci care nu au prevazuta normativul de personal functia de ungatori auto,lucrarile de ungere din cadrul reviziei tehnice de gradul I, se executa de catre soferii automobilelor si remorcilor respective in timpul lor normal de lucru

Revizia tehnica de gradul II (RT-2)

Revizia tehnoinica de gradul II cuprinde pe langa lucrarile prevazute la revizia de gradul I, o se de lucrari suplimentare, a caror necesitate apare la o periodicitate mai mare.

Revizia tehnica de gradul II se executa de regula in incinta statilor de intretinere auto (SIA) si a garajelor, de catre personal calificat.

Intreprinderile de transport auto precum si celelalte unitati,detinatoare de parc auto,pot executa revizii tehnice de gradul I,si in fara statilor de intretinere sau garajelor cu conditia asigurarii bazei tehnico-materiale corespunzatoare.

Unitatile detinatoare de parc auto ce nu au asigurata o baza tehnico-material corespunzatoare pot efectua unele lucrari prevazute in cazul reviziei de gradul II, la alte unitati specializate de stat sau cooperatiste care utilizeaza aceleasi tarife, cu aprobarea conducerii intreprinderi.

Executarea RT-2, confirmata pe talonul de evidenta a reviziilor tehnice, dovedeste indeplinirea obligatiei legale de executare periodica a verificarii tehnice pentru autovehiculele detinute de unitatile socialiste.

 

Revizia tehnica sezioniera (RTS)

Revizia tehnica sezioniera se executa numai la automobile si consta din operatii specifice trecerii de la exploatarea de vara la cea de iarna si invers, sau din operatii cu periodicitate mare.

Reviziile sezoniere se executa de regula de acelasi personal la aceleasi locuri de munca ca si reviziile tehnice de gradul I sau II o data cu care se executa.




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 53 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Критерий Вальда. | Критерий Гурвица (оптимизма - пессимизма). | Критерий Сэвиджа. | Критерий Байеса. Принятие решения в условиях риска. | Lucrari de curatire interioara |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав