Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Задача 1.

Читайте также:
  1. C.) К специфическим задачам, которые используются в ходе реализации частично-поисковых методов на уроке технологии, относятся
  2. L Выводы должны следовать из содержания основной части работы, отвечать целям и задачам работы, сформулированным во введении.
  3. VI. Общая задача чистого разума
  4. Вопрос 10. Задача
  5. Вопрос 18. Задача
  6. Вопрос 24. Задача
  7. Вопрос 26. Задача
  8. Вопрос 36. Задача
  9. Вопрос 38. Задача
  10. Вопрос 4. Задача

Гр.В. звернулась до місцевого суду з позовними вимогами до ТзОВ "Ксеня" на тій підставі, він придбав у продавця літній костюм без помітних дефектів. Під час весняно-літнього сезону позивач кілька разів одягнув костюм і виявив, що під дією сонячних променів колір тканини змінився, з'явились плями. Відразу ж після виявлення зазначених дефектів В. звернувся до адміністрації ТзОВ замінити костюм. Однак йому відмовили.

У позовній заяві гр.. В. просив: а) стягнути з відповідача вартість костюма з урахуванням інфляції за цінами, що склалися на день пред’явлення позову; б) суму на відшкодування моральних збитків, оскільки він тричі звертався до відповідача за відновленням його порушеного права, одержував відмови, витрачав вільний час, сили, здоров'я.

З висновку судово-товарознавчої експертизи вбачається, що дефект, який виник у костюмі (зміна початкового кольору), стався через нестійкість фарби до фізико-хімічних впливів.

Яке рішення, на Вашу думку, має винести суд?

Задача 2.

Гр. Т. на ринку придбала 3 кг свіжомороженої риби. Однак, після розмороження, у риби появився неприємний запах. Гр. Т. відразу ж звернулась до продавця з вимогою повернути їй кошти за придбаний неякісний товар. Продавець відмовилась від цих вимог, посилаючись на те, що нею за день уже продано 30 кг риби і не було жодної скарги від покупців. Гр. Т. звернулась зі скаргою до адміністрації ринку.

Вирішіть спір.

Задача 3.

1 грудня 2007року громадянин В. придбав у ТзОВ "Смерічка" куртку. Прийшовши додому, В. знову став приміряти придбану річ, але фасон куртки йому не сподобався. В. вирішив звернутись до продавця з вимогою про обмін куртки. Адміністрація ТзОВ обміняти куртку відмовилася, посилаючись на належну якість товару. Вирішіть спір.

Які права має гр.. В. у даній ситуації як споживач відповідно до Закон України „Про захист прав споживачів”.

Тема 8. Поставка

План

1. Поняття, сфера застосування та законодавче регулювання договору поставки.

2. Сторони договору поставки. Форма укладення договору поставки.

3. Зміст договору поставки.

4. Зміна та припинення договору.

5. Відповідальність сторін за порушення умов договору поставки.

Завдання 1.

Дайте порівняльну характеристику підстав, умов та обсягу відповідальності за договором купівлі-продажу та договором поставки.

Завдання 2.

Визначте поняття “виконання договору”, “невиконання договору”, “неналежне виконання договору”. Змоделюйте ситуацію на розкриття змісту кожного поняття.




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 29 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

Семейное право, как отрасль права. Его отграничение от гражданского права. | Источники семейного права. | Понятие семьи в социальном и юридическом смысле. | ОТВЕТСТВЕННОСТЬ В СП | Завдання 1. | Завдання 3. | Задача 1. | Тема 15. Найм (оренда) житла |


lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав