Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

PASSE (пассе)

ALLONGEE (аллонже, аллянже)

Видовжений, витягнутий.

3 PLIE (пліє)

Згинати, згинання. Згинання коліна або колін. Ця вправа надає суглобам і м'язам м'якість, гнучкість, сухожиллям - гнучкість і еластичність, а також сприяє розвитку стійкості. Існує два основних види plie: grand plie або повне згинання колін (коліна повинні бути зігнуті так, щоб вони складали зі стегном горизонталь) і demi-plie або пів згинання колін. Plie робляться в екзерсиси біля станка і на середині по всіх п'яти позиціях ніг. Третя позиція часто відсутня.

4 DEMI-PLIE (демі-пліє)

Напівприсідання. Всі стрибкові па починаються і закінчуються в demi-plie.

5 DEMI (демі)

Половина, пів.

GRANDE (гранд)

Великий, велика. Наприклад: grand battement.

BATTEMENT TENDU (батман тандю)

Battement витягнутий. Battement tendu - це початкова і заключна частина grand battement, вправа, що виробляє силу і виворотність стопи. Працююча нога ковзає з V позиції в II або IV, носок не відривається від землі. Обидва коліна повинні бути витягнуті. Після того як нога приходить в положення pointe tendue, вона повертається в V позицію.

BATTEMENT (батман)

Відбиття, биття. Ударна дія витягнутої або зігнутої ноги. Є два типи battements: grands battements і petits battements. До розряду petits battements відносяться: battements tendus, degages, frappes і releves: витягнуті, звільнені, з ударом і з підйомом вгору.

TENDU (тандю)

Витягнутий. Наприклад: battement tendu.

10 POINTE TENDUE (пуант тандю, поінт тандю)

Витягнутий на носок. У позиції pointe tendue нога витягнута, п'ятка піднята від підлоги, стопа у виворотному положенні і носком торкається підлоги.

PASSE PAR TERRE (Пассе пар терр)

Це ковзний рух працюючої ноги по підлозі, який пов'язує рухи у деяких вправах, а також є елементом рон де жамб пар терр, який виконують без зупи­нок. Спочатку його вивчають самостійно, обличчям до станка.

Музичний розмір 2/4. Вихідне положення: ноги в першій позиції. Рух ви­конується на 2 такти.

Затакт. Працюючу ногу витягнути назад (за принципом батман тандю) так, щоб п'ятка була навпроти п'ятки опорної ноги.

1-й такт. На «раз-і», «два-і» — працюючу ногу виворітно ковзним рухом про­вести всією ступнею по підлозі через першу позицію і витягнути попереду нос­ком у підлогу (п'ятка навпроти п'ятки).

2-й такт. На «раз-і», «два-і» — ковзним рухом назад провести працюючу ногу всією ступнею по підлозі через першу позицію і витягнути назад носком у під­логу (п'ятка навпроти п'ятки).

PASSE (пассе)

Минаючий рух. Нога всією стопою проходить з IV у IV через І позицію або носок працюючої ноги проходить у коліна опорної ноги з однієї позиції у іншу.




Дата добавления: 2015-04-26; просмотров: 21 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав

<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
СОЦИОЛОГИЯ ЛИЧНОСТИ| ARABESQUE (арабеск)

lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав